Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Деца подкрепят деца в Коледната кампания "Елхи на таланта" на фондация "Стоян Камбарев"

ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ

Деца подкрепят деца в Коледната кампания "Елхи на таланта" на фондация "Стоян Камбарев"

За четвърта поредна година Благотворителната Екологична кампания сбъдва мечтите на таланти от цяла България

Елхи на таланта в алеята пред НДК (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Приказните ЕЛХИ НА ТАЛАНТА превърнаха за четвърта поредна година алеята пред НДК в най-красивото празнично място в София.

Светлините на живите елхи бяха запалени 1-ви декември и традиционно ще греят до началото на февруари следващата година, а на пролет ще бъдат подарени на Столична Община и залесени в Гората на Таланта, в която вече има близо 100 вечнозелени дръвчета - продължение и символ на каузата на кампанията.

Част от децата - лица на кампанията Елхи на таланта (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Елхи на таланта в алеята пред НДК (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА е поредната фантастична идея на Фондация "Стоян Камбарев", носеща името на култовия театрален режисьор. Събраните средства отново отиват за стипендии на даровити деца от многодетни семейства в нужда и ще покрият едногодишните им разноски за изкуството, което са избрали.

Ще бъдат закупени и много подаръци и ваучери. Благотворителната кампания се осъществява с официалното партньорство на Столична Община. Основна заслуга за успеха на инициативата има и лидерът в ландшафния дизайн и озеленяването г-жа Петя Нановска / PROPLANTS - която за четвърта поредна година прави най-голямото дарение, а именно всички красиви живи двуметрови елхи, които пристигнаха чак от Италия.

Елхи на таланта в алеята пред НДК (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Елхи на таланта в алеята пред НДК (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Традиционно, благодарение на ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА - единствената за сега дарителска кампания на Фондацията, едногодишни стипендии получават и много от музикалните й таланти и лауреати, както и най-младите носители на Голямата Награда за Полет в Изкуството - основен фокус на културната организация.

Средства се насочват и към няколко късометражни филма, а миналата година, Фондация "Стоян Камбарев" успя да финансира и издаде луксозно издание на поемата "Към Нея" на младия поет и мултиталант Росен Карамфилов само благодарение на тази Коледна акция.

"С голяма обич подкрепяме тези даровити деца за поредна година. Убедена съм, че за да е ефективна помощта, не трябва да е само кампанийна и еднократна. Техните семейства разчитат на нас всяка година по Коледа и благодарение на Блготворителната ни кампания младите таланти продължават да пеят, свирят, танцуват, рисуват. Те отраснаха пред очите ни, а някои от тях се развиха забележително и това ни прави много горди! Прекрасно е, че ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА се превърна в красива Коледна традиция, с екологична стойност, сбъдваща мечти на тези чудни деца и радва всички софиянци и гости на града. Магично е!

Сърцатият млад екип на Фондация "Стоян Камбарев" се справи забележително с украсата, за което им благодаря, защото аз мога да движа нещата само от дистанция!" - сподели от Лондон актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева - Председател на УС на Фондация "Стоян Камбарев" и вдъхновител на кампанията.

Деси Тенекеджиева пред елхи на таланта в алеята пред НДК (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

"Близо двеста играчки, гирлянди и лампички има на всяка една жива двуметрова елха- в различен цвят и визия, според желанието на дарителите, а на специалните табелки се виждат и сърдечните им коледни пожелания. Голяма част от Коледните Благодетели се включват за поредна година, но се радваме и на много нови приятели и дарители, като някои от тях сами ни потърсиха и припознаха каузата като тяхна. За първи път се включиха и деца, които помагат на други деца! Колко е красиво това!

Учениците от 139 ИОУ "Захарий Круша" сами изработиха с много любов и въображение играчките за своята Елха на Таланта" (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Учениците от 139 ИОУ "Захарий Круша", сами изработиха с много любов и въображение играчките за своята Елха на Таланта"- допълни маркетинг и пиар специалистът Ива Екимова, която тази година се включи и в ролята на мениджър на проекта.

Учениците от 139 ИОУ "Захарий Круша" сами изработиха с много любов и въображение играчките за своята Елха на Таланта" (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Още

Президентът Петър Стоянов връчи на Емона Георгиева Наградата за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев" 2022

Президентът Петър Стоянов връчи на Емона Георгиева Наградата за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев" 2022

На 1-ви декември вечерта, Четвъртото издание на ЕЛХИ НА ТАЛАНТА символично бе открито от изящната балерина и носител на Наградата за Полет в Изкуството 2022 - Емона Георгиева, която танцува под звуците на вечната класика "ЗИМА" на Антонио Вивалди. Солист на маримба беше един от стипендиантите и лауреати на Фондация "Стоян Камбарев" - изумителната Сара Чакърова.

Танцът беше заснет, а ценителите на балетното изкуство и класическата музика ще могат да му се насладят в официалния You Tube канал и сайта на Фондация "Стоян Камбарев", като част от аудиовизуалнен продукт - специален подарък и поздрав от Столична Община за всички софиянци и гости на града.

Изящната балерина и носител на Наградата за Полет в Изкуството 2022 - Емона Георгиева (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Почетният Председател на Фондация "Стоян Камбарев" Президентът Петър Стоянов връчва Наградата за Полет в Изкуството 2022 на балерината Емона Георгиева (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

А ето кои са и другите добротворци, благодарение, на които ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА отново сбъдват много съкровени мечти:

Едни от най-верните партньори на Фондация "Стоян Камбарев" се включиха традиционно: УниКредит Булбанк - официалната банка на Фондацията, Teхнополис и Practiker, АУРУБИС България, INGRAM Micro, шоколадовото изкушение MЕRCI, Pernod Ricard Bulgaria, както и филмовите компании на Деси Тенекеджиева- NOVA Film и Black See Film.

Своя прелестна елха отново имат най-големият личен дарител г-жа Нели Беширова - собственик на енергийния лидер Риск Инженеринг и г-жа Гергана Ташкова от Марс Армор, както и бизнесмените Атанас Динев, чийто нов проект са модерните и уютни домове Косанин Парк, Нешо Миранов - един от лидерите в тютюнопроизводството у нас, Звезделин Протопопов - собственик на естетични клиники Pro Derma и адв. Анна Попова - член на УС и юрист на Фондацията.

Елхи на таланта в алеята пред НДК (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Още

Магичните Елхи на таланта грейнаха за трета година в центъра на София

Магичните Елхи на таланта - най-празничното място в София

Към благородната кауза, тази година се присъединиха нови приятели, на които благодарим сърдечно: КСИЛОГЕЛ, Tek Experts, Маутай България, Credissimo, Специализирана Очна болница и медицински център ПЕНТАГРАМ, Ротари Клуб Горна Баня, както и Фондация АЕТЪРНИТИ.

Страхотните партньори от Premium Rally Sofia - Saint Vlas подготвиха празнична изненада - ексклузивно автошоу, в което най-малките от талантливите деца се повозиха в специално подбрани луксозни автомобили.

Ето и дарителите, чиито елхи ще красят центъра на Бургас за трета поредна година: Община Бургас, Лукойл Нефтохим и Port Bulgaria West.

За популяризирането на цялата Коледната Екологична кампания основна заслуга имат верните приятели от IDEA Comm, а благодарение на ПРИЗМА - светлинни решения на Стефан Шулц, ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА изглеждат вълшебно и през нощта!

Млади таланти (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Освен финансовата помощ, всички даровити деца ще получат и колети с подаръци и ваучери от дарителите и от други приятели на Фондацията като завод за консерви Дилмано Дилберо, дентална клиника ALLDENTAL и др.

Ето избраните млади таланти от многодетни семейства от цяла България, които ще продължат да бъдат част от семейството на Фондация "Стоян Камбарев", като нейни целогодишни стипендианти до завършване на средното си образование:

Далия Гюлай 10 г. певица от Велико Търново
Елиса Дончева 13 г. балерина от Варна
Станислав Пейчев 15 г. гайдар от град Лъки, Родопите
Пламена Георгиева 16 г. мултиталант от Бургас
Кристиана Кирилова 17 г. певица от Велико Търново
Калоян Праматаров 16 г. музикант от Бургас
Симона Славкова - 16 г мултиталант от Бургас
Калоян Георгиев- 17 г. арфист от Смолян
Йоан Младенов- 17 г. пианист от София
Петя Симова -13 г. музикант от София

Млади таланти (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

От тази година стипендиант на Фондацията става и младото дарование от Варна - изключителната София Иванова ( 14 г), която свири на флейта и се занимава с класическо пеене от малка. Тя е носителка на десетки международни награди.

С много обич, Фондация "Стоян Камбарев" продължава да подкрепя и семействата на приятели от артистичния свят, които шокиращо напуснаха този свят - това на Димо от P.I.F., който остави млада съпруга и две съвсем малки момиченца, това на обичания актьор Йосиф Шамли, чиито прекрасни дъщерички, се занимават с музика и още едно талантливо дете, чието име не оповестяваме публично, поради желание на близките.

Деси Тенекеджиева сред даровотите деца в кампанията по-миналата година (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Благотворителната кампания ЕЛХИ НА ТАЛАНТА е активна до края на декември. Всеки който желае, може да се включи в нея чрез дарение, продукти, подаръци или ваучери и може да се свърже с екипа на Фондация "Стоян Камбарев" на фейсбук страницата или на мейл: [email protected]

Последвайте Фондация "Стоян Камбарев":

Инстаграм: https://www.instagram.com/kambarevfoundation/
Фейсбук: https://www.facebook.com/foundation.stoyan.kambarev
Youtube: https://youtube.com/user/FoundationKambarev

ВИЖТЕ официалния клип със Звездните Посланици:

ВИЖТЕ филмче за кампанията:

Още

Елхите на таланта отновo ще превърнат София в приказна феерия

Елхите на таланта отновo ще превърнат София в приказна феерия

Още

Елхи на Таланта на Деси Тенекеджиева превърна София в Коледна приказка

Елхи на Таланта на Деси Тенекеджиева превърна София в Коледна приказка

Още

Вижте кои са звездните посланици на тазгодишната кампания "Елхи на Таланта"

Вижте кои са звездните посланици на тазгодишната кампания "Елхи на Таланта"

Още

Детето-чудо в балета Емона Георгиева е номинирана за Наградата за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев" 2022

Детето-чудо в балета Емона Георгиева е номинирана за Наградата за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев" 2022

 

Коментирай 1

Календар

Препоръчваме ви

Музиканти, бягащи от Русия, намират нова публика в Грузия

Грузинската столица Тбилиси е популярна дестинация, тъй като може да се стигне по суша, има сравнително хлабави правила за влизане и излизане, и се радва на тесни културни връзки с Русия

Политическо напрежение в Гърция заради връщането на скулптурите от Партенона

Обвинения и остра критика отправи опозицията към правителството за начина, по който действа по темата

Как и Чайковски стана жертва на войната на Путин

Не на руския език, не на руския балет, не на руската култура - ударената от руската инвазия Украйна отказва да има каквото и да било общо с Русия и в това отношение. "Болезнено ни е да четем на руски", казват украинците.

БНР търси новите "Български посланици на културата"

Със старта на кампанията БНР покани своите слушатели да предложат имена на творци, допринесли за популяризирането на българската култура извън границите на страната ни

В БНР беше открита фотографската изложба "Разговори за войната"

Експозицията отбеляза 300 дни от началото на войната в Украйна

Фондация "Културни перспективи" с подкрепа за млади таланти в пет области на изкуството

Кандидатстването за четвъртото издание на Национална стипендия "С усилия към звездите" е до 25 декември 2022 г.