Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Елхите на таланта отновo ще превърнат София в приказна феерия

ВДЪХНОВЕНИЕ ПРЕД ТАЛАНТИТЕ

Елхите на таланта отновo ще превърнат София в приказна феерия

Коледната Еко кампания на Фондация “Стоян Камбарев” сбъдва мечтите на даровити деца от многодетни семейства

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

За трета поредна година "Елхите на таланта" сбъдват мечти, чрез благородната си мисия 3 в 1 : Украси столицата! Подкрепи талант! Продължи живота на нова иглолистна гора! Благотворителната кампания се осъществява с подкрепата на Национален Фонд Култура и с официалното партньорството на Столична Община.

"Елхи на таланта" е Коледна социална и екологична кампания на Фондация "Стоян Камбарев" в подкрепа на даровити деца от многодетни семейства в нужда и на изумителните таланти на Фондацията. Успехът й през изминалите две години беше впечатляващ. Всеки може да направят дарение, закупувайки своя жива приказно украсена Коледна елха с брандирана табелка и лични празнични пожелания. От миналата година, освен в столицата Елхите на Таланта греят и в Бургас.

Още

Виртуозната 17-годишна Лора Маркова е носител на Наградата за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев" 2021

17-годишната Лора Маркова с Наградата за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев" 2021

През пролетта тази година, Гората на Таланта в Южния парк се разрастна с още 30 дръвчета. Благодарение на големите сърца на техните дарители Фондация "Стоян Камбарев" успя да подкрепи 13 талантливи деца от многодетни семейства в нужда, които получиха едногодишни творчески стипендии, за да покрият разходите за изкуството, на което са се отдали.

Средства останаха и за основния фокус на дейността на Фондацията, а именно 10 броя едногодишни стипендии на нейни артисти и лауреати, както и подкрепа за няколко късометражни филма и спектакли.

Ето какво сподели актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева - създател и вдъхновител на Фондация "Стоян Камбарев":

"Вече стана традиция, всяка година, покрай блестящата алея с Елхите, да се случва ново Коледно чудо! През миналия декември, заснехме приказния видео клип Ave Maria от Шуберт на младата класическа певица Мария Славова.

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

Още

Кои са изумителните пет млади творци, номинирани за Награда за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев" 2021

Кои са изумителните пет млади творци, номинирани за Награда за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев" 2021

А през тази, вдъхновена от Благотворителната кампания и с подкрепата на НФК, програма "Социално ангажирано изкуство" и NOVA film, младият кино режисьор Стефани Райчева създаде документалния филм "Елхи на Таланта", който разказва по поетичен начин за съдбата и мечтите на 7 от избраните талантливи деца, подкрепяни от Фондация "Стоян Камбарев". Филмът скоро ще има своята премиера и ще започне фестивалния си живот и разпространение. Все пак, това е и основната ни цел - да даваме криле на младостта и таланта, като продуцираме конкретни творчески проекти като филми, спектакли, изложби, книги, концерти на невероятните ни открития от всички области на изкуството."

Фондация "Стоян Камбарев" специално благодари на своя Коледен Ангел г-жа Петя Нановска от PROPLANTS - лидер в ландшафния дизайн и озеленяването, която за трета поредна година прави най-голямото дарение за ЕЛХИ НА ТАЛАНТА, а именно всички красиви живи двуметрови елхи. Те ще бъдат разположени в периода от 01.12.2021 до 30.01.2021 и ще водят към голямата коледна елха на Столична Община пред НДК, традиционно запалвана от Кмета Йорданка Фандъкова.

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

Благодарение на приятелите от ПРИЗМА- светлинни решения на братята Стефан и Юри Щулц и Бизед ЕООД, елхите отново ще грейнат с прелестна светлинна украса, топли коледни послания и ще се превърнат в любима локация за снимки на столичани и гостите на града.

Още

Награда за кино 355 на Фондация "Стоян Камбарев" предизвиква млади кинотворци за 3-та поредна година

Награда за кино 355 на Фондация "Стоян Камбарев" предизвиква млади кинотворци за 3-та поредна година

ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА имат своите първи коледни добротворци тази година и това са скъпите ни приятели: най-големият личен дарител г-жа Нели Беширова - собственик на енергийния лидер Риск Инженеринг, бизнесдамата г-жа Гергана Ташкова от Марс Армор, както и семейството на д-р Мажена и Георги Панови и синът им Александър.

На благородната Коледна Еко кампания отново подават ръка членът на УС на Фондацията адв. Анна Попова и бизнесмените Звезделин Протопопов- собственик на естетични клиники Pro Derma, Атанас Динев- построил двете бутикови сгради Кари Резиденс и Нешо Миранов- един от лидерите в тютюнопроизводството у нас.

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

Още

Детето чудо на Фондация "Стоян Камбарев" порасна и грее с красота и талант в дебютния си видеоклип

Детето чудо на Фондация "Стоян Камбарев" порасна и грее с красота и талант в дебютния си видеоклип

И тази година едни от най-верните партньори на Фондация "Стоян Камбарев" УникКредит Булбанк - официалната банка на Фондацията, ТECHOPOLIS и Practiker, АУРУБИС България, ПОК Съгласие, шоколадовото изкушение RCI, Pernod Ricard Bulgaria и NOVA Film ще имат своя блестяща Елха на Таланта и така ще сбъднат много детски мечти!

Фондацията приветства с добре дошли и благодари сърдечно за даренията на новите си парньори - българските компании Юнайтет Пропръти Груп и Трансконтинентал бизнес консултинг, както и на международните INGRAM Micro Bulgaria GBS и Sensata Technologies. Семейството на Кристина и Илия Станоеви и техните две дъщери Андреа и Карла също се присъединяват към благородната кауза.

А едни от най- верните фенове на впечатляващия талант на лауреатите на Фондацията - Макс Гурвиц и приятели ще украсят своята Елха на Таланта пред НДК на самия 1-ви декември.

А ето и партньорите, чиито прелестни елхи ще красят центъра на Бургас- за втора поредна година дарение за талантливи деца от морския град ще направят Община Бургас, Port Bulgaria West, Лукойл Нефтохим и ART Media Group.

За популяризирането на цялата Коледната Еко инициатива основна заслуга имат приятелите от IDEA Comm и Метрореклама.

Благотворителната кампания ЕЛХИ НА ТАЛАНТА е активна до края на декемри. Всеки, който би искал да се включи в нея чрез дарение, продукти, подаръци или ваучери, е добре дошъл и може да се свърже с екипа на Фондация "Стоян Камбарев" на мейл: [email protected].

Поради здравната ситуация, тази година отново няма да има голямо публично събитие, но всички подаръци и едногодишни стипендии ще бъдат изпратени на децата по Коледа, за да я превърнем за поредна година в приказка!

Можете да последвате фондация "Стоян Камбарев" в социалните мрежи:

Instagram| Facebook| YouTube

Още

Откритието на Фондация "Стоян Камбарев" Деница Боева и нейната Метафизика на въображението

Откритието на Фондация "Стоян Камбарев" Деница Боева и нейната Метафизика на въображението

Още

Мултиталантът Крис Захариев е носител на Наградата за Полет в изкуството "Стоян Камбарев" 2020

Мултиталантът Крис Захариев е носител на Наградата за Полет в изкуството "Стоян Камбарев" 2020

Още

Кой е виртуозният Сион Найман, номиниран за Награда за изкуство "Стоян Камбарев" 2020?

Кой е виртуозният Сион Найман, номиниран за Награда за изкуство "Стоян Камбарев" 2020?

Още

Мария Илиева, Иво Димчев, Виктория и Пламен Бонев ще озарят наградите "Стоян Камбарев"

Мария Илиева, Иво Димчев, Виктория и Пламен Бонев ще озарят наградите "Стоян Камбарев"

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Три ИКАР-а за спектакъла "Орфей" на Йерней Лоренци, а кои са и останалите победители

Владимир Пенев и Светлана Янчева взеха театралните статуетки за водеща мъжка и женска роля

Самуел Финци оголен до кръв в Народния театър

Актьорът демонстрира безмилостна игра на сцената на Народния театър в спектакъла „Един кон влязъл в бар“

Ян Марчевски след "Идеалното число" на Зануси: Излязох от вцепенението, в което живеех

"Бях като "кон с капаци" - твърдо убеден, че "истината е само една, ние я знаем и всеки, който мисли друго, просто се заблуждава", спомня си актьорът

Бившият директор на "Театъра на Таганка" Николай Дупак почина на 101 години

"Николай Лукянович Дупак почина тази сутрин на 101-годишна възраст. Церемонията по поклонението ще се състои на 29 март в сградата на "Театъра на Таганка", информираха от пресслужбата на театъра

Никълъс Лойд Уебър, син на известния композитор, почина на 43 години от рак на стомаха

Номинираният за "Грами" композитор, музикален продуцент и най-голям син на Андрю Лойд Уебър, почина в събота в Англия след продължителна борба с рак на стомаха и пневмония. Той беше на 43 години

Умира до статива си, с четка в ръка

125 години от смъртта на руския пейзажист Иван Шишкин