Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Детето чудо на Фондация "Стоян Камбарев" порасна и грее с красота и талант в дебютния си видеоклип

МЛАДИ ТВОРЦИ

Детето чудо на Фондация "Стоян Камбарев" порасна и грее с красота и талант в дебютния си видеоклип

Класическата дива Мария Славова ще блесне и на Българската Коледа

Блестящите ЕЛХИ НА ТАЛАНТА пред НДК станаха естествен декор на приказен видео клип към класиката на Франц Шуберт - AVE MARIA.

Мария Славова (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Видеото е дебютно за прекрасната и много талантлива Мария Славова- едно от най-ярките открития на Фондация "Стоян Камбарев". Режисьор и продуцент на клипа е Деси Тенекеджиева, която следи таланта на Мария още от дете, когато бе солист на Детския Радио хор. През 2017 г. Мария Славова спечели голямата Награда за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев" и предизвика истински фурор с изпълнението си.

Мария Славова получава наградата си за полет в изкуството от Фондация "Стоян Камбарев" през 2017 г. (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Мария Славова на коледен концерт на фондацията (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Деси Тенекджиева сред Елхите на таланта (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Оттогава тя е годишен стипендиант на Фондацията за изкуство, участва в Благотворителните й баловете в Лондон под патронажа на НВ Княз Кирил и на всички церемонии и престижни концерти на Фондацията, както в България, така и в чужбина.

Мария Славова заедно с децата от клипа (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Мария Славова (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Едва 18 годишна, даровитата певица стана част от мастър класа на маестра Райна Кабаиванска. Към този момент Мария Славова учи класическо пеене в Националната Музикална Академия и ще продължи развитието си в Италия, за което отново ще получи подкрепа от Фондацията, носеща името на култовия режисьор Стоян Камбарев.

Мария Славова на бала в Лондон с Деси Тенекеджиева, Княз Кирил, Княз Борис, Княз Тасило, Княгиня Мириам Унгрия и Диляна Русева (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Съвсем скоро, таланта и красотата на Мария Славова ще озарят всички ТВ зрители и по време на Българската Коледа- традиционния благотворителен концерт под егидата на Президента на Р. България Румен Радев.

Гледайте Мария Славова в дебютния й магичен коледен клип AVE MARIA, чийто оператор е Георги Марков, монтажист Юлия Накова, художник младата Стамена Стоева, асистен- режисьор Стефани Райчева, а снимките с дрон бяха поверени на Георги Бърдаров.

Специален гост в лентата е известният художник и реставратор Николай Чергаров, в ролята на съвременния и мистичен Дядо Коледа, който склони да се снима за първи път пред камера само, за да подкрепи младите таланти на Фондация "Стоян Камбарев" и Коледната кампания ЕЛХИ НА ТАЛАНТА.

Николай Чергаров (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Николай Чергаров и участниците в клипа (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

В ролята на децата ангели са 7 годишните сладури Белла Василева и Мартин Марков, а бъдещите класически звезди Виктория Маринова и Виктор Василев също имат важно участие, както в аудио записа, така и в клипа. Двамата цигулари са все още ученици, но същевременно с това и младши студенти при проф. Марио Хосен в НБУ.

Белла Василева и Мартин Марков (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

Музикален продуцент на записа е Магомед Алиев- Мага, а на рояла е Лора Ал-Ахмед.

Продуцент e NOVA Film- компанията на Деси Тенекеджиева.

Видеото на Мария Славова AVE MARIA се реализира с подкрепата на Столична Община във връзка с Коледната благотворителна кампания на Фондация "Стоян Камбарев" ЕЛХИ НА ТАЛАНТА. Събраните средства от капмпанията за втора поредна година ще отидат за стипендии на даровити деца от десет многодетни семейства в нужда, които ще покрият едногодишните им разноски за изкуството, което са избрали.

Още

Вижте Звездните посланици на Елхите на таланта

Вижте Звездните посланици на Елхите на таланта

Още

Росен Плевнелиев и Деси Банова със своя елха на таланта

Росен Плевнелиев и Деси Банова със своя елха на таланта

Още

Елхи на Таланта на Деси Тенекеджиева превърна София в Коледна приказка

Елхи на Таланта на Деси Тенекеджиева превърна София в Коледна приказка

Още

40 Елхи на таланта грейват под ръцете на Фандъкова за коледна магия

40 Елхи на таланта грейват под ръцете на Фандъкова за коледна магия

 

 

Коментирай 1

1/1

Още ВИДЕО

Филмът "За душата" спечели наградата "Ани" за най-добра пълнометражна анимация

Посветената на джаза анимация спечели също наградите за сценарий, монтаж, музика, визуални ефекти, анимационен герой, графика

Фотографът със световна кариера Богдан "Chilldays" Плъков е номиниран за Наградата за Полет в Изкуството

Работата му със световни супермодели и музикални звезди привлече вниманието на Фондацията "Стоян Камбарев"

Снима се четвърти сезон на най-скъпия германски тв сериал "Вавилон Берлин"

Действието в новия сезон на култовата поредица се развива през 1931 г., а сюжетът се базира на историческия детективски роман на германския писател Фолкер Кучер

Нова статуя на Христос в Бразилия ще надмине по височина тази в Рио де Жанейро

Христос Закрилника на Енкантадо, ще е висока с постамента 43 метра, което ще я нареди на трето място по-височина в света

Режисьорът на "Голата истина за група "Жигули" Виктор Божинов: Музиката стана беззъба

"Ние нямаме група, която да бъде "против". Само един Ицо Хазарта се опитва да бъде адекватен на ситуацията. Другите сякаш някой ги е стиснал за гърлото и не им дава, или те не искат, или не могат", споделя той

Археолози откриха древен некропол на остров Корсика

Откритието "подновява древното минало на Ил-Рус" и потвърждава, че тези места са били обитаеми през Античността", отбелязват от института

Виж всички

Календар