Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Елхи на Таланта на Деси Тенекеджиева превърна София в Коледна приказка

БЛАГОРОДНА КАУЗА

Елхи на Таланта на Деси Тенекеджиева превърна София в Коледна приказка

Благотворителната коледна кампания на Фондация "Стоян Камбарев" подкрепя таланта, природата и краси града

Деси Тенекеджиева сред младите таланти на България (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Коледното настроение вече завладя сърцата и усмивките на софиянците и гостите на града. Oт 1-ви декември на алеята пред НДК греят 35 приказно украсени живи ЕЛХИ НА ТАЛАНТА.

Техните светлини бяха запалени от кмета на столицата Йорданка Фандъкова заедно с голямото Коледно дърво на Столична Община по време на тържествен концерт, съпроводен с фойерверки.

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

"Нека пазим тези прекрасни ЕЛХИ НА ТАЛАНТА! Те са подарък за всички нас! Още на третия ден, злосторници откраднаха част от играчките и всички табелки с топли коледни пожелания на благодетелите ни, които направиха дарение за каузата.

Екипът на Фондация "Стоян Камбарев", заедно с любезното партньорство на Столична Община, НДК и PРО PLANTS, създаде нещо красиво и вдъхновяващо, което да радва всички столичани и гости на града. Приказно е! Щастливи сме да виждаме толкова много деца и семейства да се радват, да се снимат, да прекарват част от деня си на тази прелестна светлинна алея.

Мария Славова (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Табелките с посланията на дарителите и липсващите играчки възстановихме още на другия ден. Кметът Йорданка Фандъкова дойде лично, за да ни помогне и донесе още играчки, което беше много мил жест, но и знак към всички, че нито един хулиган или безобразник няма да ни спре да правим добро и да създаваме красота!

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

Зоната е под засилено видео наблюдение и в момента се установява самоличността на крадеца, който ясно се вижда на камерите. Естествено, той ще бъде подведен под отговорност", сподели актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева, вдъхновител и председател на Фондация "Стоян Камбарев", която вече 10 години сбъдва мечтите на младите и талантливи български творци.

Още

Вижте кои са звездните посланици на тазгодишната кампания "Елхи на Таланта"

Вижте кои са звездните посланици на тазгодишната кампания "Елхи на Таланта"

ЕЛХИ НА ТАЛАНТА е поредната блестяща идея на Фондацията, носеща името на незабравимия театрален режисьор, която подпомага осъществяването на конкретни творчески проекти на откритията си, но за първи път включва и социален елемент.

Събраните средства ще отидат за финансиране на 5 едногодишни стипендии, няколко късометражни филма, участия на лауреати на Фондацията в мастър класове, конкурси и фестивали.

Коледната кампания ЕЛХИ НА ТАЛАНТА ще подкрепи и даровити деца от десет многодетни семейства в нужда.

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

От този момент нататък, тези талантливи деца, ще станат част от голямото семейство на Фондация "Стоян Камбарев", която ще следи тяхното развитие и ще ги подкрепя и в бъдеще, а като първа стъпка ще покрие едногодишните им разноски за изкуството, което са избрали.

Далия Гюлай и Кристиана Кирилова (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Избраните млади таланти са от цяла България - от гр. Лъки в Родопите и Смолян, през Варна, Велико Търново, Кърджали, Бургас до Хасково и София. Всички те дойдоха с големите си сплотени семейства.

По време на Коледния концерт с участието на музикалните открития на Фондацията, хилядната публика се наслади на таланта на 16 годишната перкусионистка Сара Чакърова и нейната група YESTRDAY, на класическите диви Весела Янева и Мария Славова и на поп звездата Mr VOG.

Калоян Праматаров (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Деси Тенекеджиева пристигна специално от Лондон, за да представи даровитите деца от многодетни семейства, подкрепени от кампанията, част от които също участваха в концерта и разтопиха сърцата на публиката с излъчването и таланта си: прекрасните малки певици Далия Гюлай, Кристиана Кирилова и Екатерина Атанасова, гайдарчето Светослав Пейчев, барабаниста Калоян Праматаров, арфиста Калоян Георгиев, изящната балеринка Елиса Дончева, Деси Василева, както и младия художник Ивайло Пецов.

Деси Тенекеджиева и Нели Беширова (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

След концерта, на специално събитие в Литературен клуб ПЕРОТО, НДК, даровитите деца получиха планина от подаръци от всички коледни благодетели, както и много ваучери за покупки от хранителни вериги, търговски центрове, книжарници и др.

Едно от подкрепените семейства е това на актьора и приятел на Фондацията Йосиф Шамли, който има три прекрасни дъщери.

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА ще останат да красят алеята пред НДК до 15 януари 2020 година, след което ще бъдат подарени на Столична Община и залесени в ГОРА НА ТАЛАНТА - продължение и символ на каузата на кампанията.

Идеята е коледната инициатива на Фондация "Стоян Камбарев" да стане традиционна и в тази гора, след 10 години да има повече от 500-600 дървета, благодарение на всички коледни благодетели и дарители.

ЕЛХИ НА ТАЛАНТА се осъществява с изключителното партньорство на Столична Община и на PRО PLANTS - лидер в озеленяването и ландшафтния дизайн, който направи най- сериозното дарение за каузата и дари всички чудесни живи елхи.

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

Сред Коледните Благодетели изпъкват имената на големи и уважавани компании, които от години подкрепят талантите на Фондацията като УниКредит Булбанк, Аурубис България, WILKINSON Sword, A1, Технополис, MERCI, Proderma, Дарик Радио и NOVA Film.

Посланици на кампанията са и първите добротворци, закупили своя Елха на Таланта- очарователните г-жа Нели Беширова, Цвети Николова от Катаржина Естейт, адв. Анна Попова, адв. Биляна Тончева- Eco Gloube consulting company и новите приятели на Фондацията г-жа Гергана Ташкова, адв. Галина Петрова, както и крупният бизнесмен г-н Нешо Миранов.

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

Фондация "Стоян Камбарев" благодари сърдечно и на новите си партньори: Kaufland България, SBTech, Практикер, ПОК Съгласие, Перно Рикар България, The Burgiss Group, Methodia Web, магазини за платове Cacadu, строително-инвестиционната компания BLD, Easy Credit, Кари Резидънс и ГРЕЙТ БЕЪР Технолоджи- България, както и на екипа по корпоративна и социална отговорност на Актавис. Домашният празничен уют на всички избрани таланти и семействата им беше осигурен от IKEA.

(Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

Всеки един от Коледните Благодетели зарадва даровитите деца и големите им семейства с много изненади. В благотворителната коледна акция ЕЛХИ НА ТАЛАНТА с ваучери и продуктови подаръци се включват още много приятели като Христо Димитров- създателят на БЪЛГАРЕ, TendenZ, Дилмано Дилберо, ядки ROIS, BeColor, Лактоком, NewEvents Vision и други.

От Фондация "Стоян Камбарев" специално благодарят на всички медии, които популяризират кампанията и част от които са Dir.bg, Life.dir.bg и Impressio.dir.bg.

Деси Тенекеджиева и кметът на София Йорданка Фандъкова (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Коледната Кампания ЕЛХИ НА ТАЛАНТА ще продължи до Коледа и ако желаете да се включите в нея с дарение, ваучери или още подаръци за десетте талантливи деца и техните семейства, може да го направите като се свържете с Фондация "Стоян Камбарев на www.kambarev.org

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

ОБРЪЩЕНИЕ НА ЗВЕЗДНИТЕ ПОСЛАНИЦИ:

ВИЖТЕ ВИДЕОТО c Кмета Фандъкова и ЗВЕЗДНИТЕ ПОСЛАНИЦИ:

Фондация "Стоян Камбарев": WEBSITE | FACEBOOK

Още

Фондация “Стоян Камбарев” изпрати Весела Янева на майсторски клас при Александрина Пендачанска

Фондация “Стоян Камбарев” изпрати Весела Янева на майсторски клас при Александрина Пендачанска

Още

Президентът Стоянов и княгиня Мириам връчиха награда "Стоян Камбарев" на актьора Димитър Николов

Президентът Стоянов и княгиня Мириам връчиха награда "Стоян Камбарев" на актьора Димитър Николов

Коментирай 1

Календар

Препоръчваме ви

Какво е толкова доброто на Разпети петък, че на английски го наричат Good Friday (Добър петък)

Защо наричаме Разпети петък "добър", когато си припомняме толкова мрачно събитие, ден на страдание и смърт за Иисус Христос?

В търсене на Вярата, Надеждата и Любовта

Преди 30 години фотографът Иван Григоров засне масова молитва на стадион "Васил Левски"

Международни балетни звезди с благотворителен "Танц за Украйна"

Балетисти от цял свят се събраха в Лондон за събиране на средства за изпращането на хуманитарна помощ за страдащите от войната украинци

Концерт в опера "Метрополитън" набра средства в подкрепа на Украйна

С три огромни украински флага, с които е покрита фасадата на сградата, операта в Ню Йорк проведе концерт в подкрепа на Украйна

В Италия започна петиция срещу културната изолация на Русия

Тя е подписана вече от повече от 20 хиляди души

От библейските текстове: Къде е Армагедон и там ли ще се състои Апокалипсисът?

Богослови, археолози, историци и хора на изкуството за Края на света