Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Уникална селекция документални филми за изкуство в зимното онлайн издание на MASTER OF ART

ВРЕМЕ ЗА КИНО

Уникална селекция документални филми за изкуство в зимното онлайн издание на MASTER OF ART

Може да гледате от 10-и до 28-и февруари 2022 г. на Neterra.TV+

"Чърчил и филмовият магнат" (Източник: Neterra.TV+)

Фестивалът за документални филми, посветени на всички сфери на изкуството, се готви за седмото си издание. В периода от 10-и до 28-и февруари 2022 на платформата Neterra.TV+ ще могат да се гледат над 30 пълнометражни и късометражни заглавия, включени в MASTER OF ART, на който НДК е традиционен партньор.

Източник: Neterra.TV+

Продукциите, много от които сами по себе си представляващи произведения на изкуството, ще бъдат достъпни онлайн по всяко време от всяка точка на страната. Селекцията от пълнометражни филми включва 10 премиерни заглавия и 10 фаворити от предишни издания, станали любими на публиката и журито.

Още

"Най-красивото момче на света" е победителят на фестивала Master of Art 2021

"Най-красивото момче на света" е победителят на фестивала Master of Art 2021

Предварителната продажба на пакетите за фестивала стартира от 28-и януари ТУК 

Сред 10-те продукции, които за първи път ще бъдат представени у нас, се открояват атрактивни заглавия, отново засягащи най-разнообразни теми.

За почитателите на седмото изкуство е интересно да се запознаят с кариерата на Уинстън Чърчил като филмов консултант и сценарист през 30-те години на 20 век и неговата страст към киното във филма "ЧЪРЧИЛ И ФИЛМОВИЯT МАГНАТ".

Чрез "СЕЗОНИТЕ В КУИНСИ: ЧЕТИРИ ПОРТРЕТА НА ДЖОН БЪРДЖЪР" зрителите ще се докоснат до интимния свят на британския писател. Филмът е разделен на 4 кино новели, като едната от тях е режисирана от актрисата Тилда Суинтън.

"Сезоните в Куински - четири портрета на Джон Бърджър" (Източник: Neterra.TV+)

Филмът "ОТВЪД СЪВЪРШЕНСТВОТО: ПИАНИСТЪТ АРТУРО БЕНЕДЕТТИ МИКЕЛАНДЖЕЛИ" повежда зрителите в света на оцелели апокрифни записи на изпълненията на големия италиански пианист, които той е наредил да бъдат унищожени.

"Отвъд съвършенството: Пианистът Артуро Бенедетти Микеланджели" (Източник: Neterra.TV+)

Филмът "ПОЛЪК И ПОЛЪК" разказва малко позната история за връзката на американския художник Джаксън Полък с неговия брат Чарлс Полък, останал в сянката му.

"Полък и Полък"(Източник: Neterra.TV+)

Филмът "БЕЗИМЕННАТА, ИСТОРИЯТА НА ЖАНА И БОДЛЕР" се стреми да реабилитира тъмнокожата Жана, която е вдъхновила някои от най-красивите поеми, писани на френски език.

Още

На 25 август започва най-мащабното издание на фестивала "Master of Art"

На 25 август започва най-мащабното издание на фестивала "Master of Art"

Селекцията от премиерни заглавия включва българския документален филм "ЗАВЕТЪТ НА БОРИС ХРИСТОВ" на младия режисьор Борис Славчев, който среща публиката със завещанието, което оставя световният бас, и академията за български оперни певци, която той основава в Рим, Италия.

Друг премиерен български филм е "ДАНТЕ И ВЪЗДУШНОТО ПЕРО" на режисьора Димитър Липовански. Лентата е посветена на фестивала за съвременно изкуство "Процес - Пространство" и на неговия създател Димитър Грозданов. Продуцент на филма е Христина Бобокова.

"Данте и въздушното перо", реж. Димитър Липовански (Източник: Neterra.TV+)

Третият български филм, включен в зимното онлайн издание на MASTER OF ART, е "ХРИСТО БЕРБЕРОВ - ПОРТРЕТ НА ЕДИН ХУДОЖНИК", посветен на малко познатия български художник от края на 19-и и началото на 20-и век.

Сред наградените филми, които попадат в специалната селекция с фаворити от предишни издания на MASTER OF ART, са историите за Лукино Висконти и "НАЙ-КРАСИВОТО МОМЧЕ НА СВЕТА" Бьорн Андерсен, "ВАН ГОГ И ЯПОНИЯ", "ЗАВРЪЩАНЕ У ДОМА. МАРИНА АБРАМОВИЧ И НЕЙНИТЕ ДЕЦА", "ИЗЧЕЗВАНЕТО НА МОЯТА МАЙКА" (Бенедетта Бардзини), "ХЕРМАН ХЕСЕ. ПЛАМТЯЩО ЛЯТО"

Още

"Елиът Ъруит: Тишината звучи добре" е безспорният фаворит на публиката в онлайн изданието на Master of Art

"Елиът Ъруит: Тишината звучи добре" е безспорният фаворит на публиката в онлайн изданието на Master of Art

Пълната селекция от над 30 пълнометражни и късометражни филма от онлайн изданието на MASTER OF ART ще бъде достъпна между 10-и и 28-и февруари на Neterra.TV+, без необходимост от абонамент и за територията на цяла България. От 28-и януари в продажба влизат три вида пакети - 3 филма за 15 лв., 10 филма за 25 лв. и всички филми за 36 лв.:

Пакетите вече са достъпни ТУК    

ЗА MASTER OF ART:

"Мастер оф арт" е уникално културно събитие и единственият в Източна Европа международен филмов фестивал за документални филми за изкуство. Фестивалът е фокусиран върху различни артистични подходи и разглежда творческите виждания върху историята на изкуството, както и съвременното изкуство, като същевременно отбелязва мултикултурното разнообразие в днешно време. Организира се от продуцентска компания СПОТЛАЙТ и Фондация "Master of Art" с подкрепа на Програма "Култура" на Столична община. НДК е традиционен партньор на събитието.

ЗА NETERRA.TV+:

Neterra.TV+ е българска онлайн платформа, в която всички киномани могат да наемат или да закупят за гледане най-новите и качествени български филми, чужди заглавия, събития на живо и друго авторско съдържание. Платформата е част от Neterra.TV, която вече 15 години предоставя на сънародниците в чужбина достъп до най-гледаните български телевизионни канали, филми, предавания и музикални клипове във високо качество за целия свят. Каталогът на https://neterra.tv/plus е достъпен без необходимост от абонамент и се обновява непрекъснато.

Още

"Eлис" с Робърт Де Ниро открива филмовия фестивал "Master of Art"

"Eлис" с Робърт Де Ниро открива филмовия фестивал "Master of Art"

Още

MASTER OF ART 2020 представя филми за Готие, Леонардо, Бунюел и "Стихията Медея"

MASTER OF ART 2020 представя филми за Готие, Леонардо, Бунюел и "Стихията Медея"

Още

Премиери на български филми на Master of Art

Премиери на български филми на Master of Art

Още

Легендарният топ модел Бенедета Барзини и култовият архитект Волф Прикс - на Master of Art 2020

Легендарният топ модел Бенедета Барзини и култовият архитект Волф Прикс - на Master of Art 2020

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Бляскави кинопремиери в програмата на Синелибри 2023

Броени дни преди старта на деветия международен кино-литературен фестивал Синелибри продължаваме да ви информираме за бляскави акценти от паралелната програма

Дизайнерката на костюми на прочутия ирански режисьор Джафар Панахи е освободена от затвора

Много филмови институции се включиха в призива за освобождаването на Лейла Нагдипари

"ЛУКА" на Джесика Удуърт в избрани киносалони от 6 октомври 2023

Филмът е с участието на легендарната Джералдин Чаплин и е вдъхновен от романа на Дино Будзати "Татарската пустиня"

"Диада" на Яна Титова със завлядяващ трейлър и премиера на 10 ноември

Преди броени дни филмът триумфира с 4 награди на "Златна роза"

Испанският филм "Ръженият рог" на Хайоне Камборда триумфира на кинофестивала в Сан Себастиан

Това е вторият пълнометражен филм на Камборда. "За мен е много специално да получа тази награда тук, в града, в който израснах", каза режисьорката

"Добрият шофьор" на Тонислав Христов покори сърцата на младата публика на фестивала "Златна роза"

Да бъдем добри в името на най-голямата ценност Живота и децата е каузата на филма