Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Предложенията на HBO за месец май

КИНО ПРЕЗ МАЙ

Предложенията на HBO за месец май

"Жената чудо 1984", българският "Трансгресия" с участието на Мария Бакалова, "Осло", "Роки", "Кой съм аз: Мохамед Али", "Мулан" и др.

През май платформата прави специален трибют на Силвестър Сталоун с всички шест филма за "Роки" от 1996-та до 2006-та (Снимка: HBO)

Този месец онлайн стрийминг платформата на Warner Media HBO GO залага на филмовите заглавия със стрийминг премиерата на "Жената чудо 1984", българския филм с участието на Мария Бакалова "Трансгресия" и оригиналния HBO филм с Рут Уилсън "Осло", адаптация на отличената с награда "Тони" едноименна пиеса по действителни събития. "Мулан" е предложението сред предложенията за цялото семейство.

През май платформата прави специален трибют на Силвестър Сталоун с всички шест филма за "Роки" от 1996-та до 2006-та, двете части на "Крийд", както и документалния филм "40 години Роки: Раждането на една класика". При документалистиката се отличава и филмът за една от най-ярките попкултурни икони на миналия век - шампионът Мохамед Али - "Кой съм аз: Мoхамед Али".

"Трансгресия" е и 31-вото българско заглавие в специалната селекция на HBO "Предложения от България", което прави HBO GO най-богатия към момента международен каталог с български филми, достъпни за гледане и у нас и на други пазари на HBO в Европа.

ФИЛМИ

"Трансгресия" (2018)
Режисьор: Вал Тодоров
С участието на: Мария Бакалова, Росен Пенчев, Лара Златарева, Стефан Щерев

Българският филм с участието на Мария Бакалова "Трансгресия", режисьор е Вал Тодоров (Снимка: HBO)

Подведена от водещата кака Лара, 18-годишната Яна разказва за необичайната си връзка с възрастния рокер Стоил. Нелинейният разказ следва асоциативните връзки в спомените на Яна: диви купони, абитуриентски бал, рожден ден, рокерски мотосъбор, огън край морето, тройка с най-добрата ѝ приятелка, споделени татуировки, скъп спа хотел, дегустация на вино, пушене на трева и сексуална трансгресия. Телевизионната й изповед обаче води до консервативен отзвук. Яна и Стоил са погнати от ловна дружинка и се озовават в планинска хижа, където ще бъде развръзката на историята. Дали Яна знае истината? Дали тя е достоверен разказвач? Това е филм за връзките - свободни и наложени, буквални и метафорични, словесни и музикални, истински и измислени, генетични, сексуални или мечтани.

Мулан (2020)
Режисьор: Ники Каро
С участието на: Ифей Лиу, Дони Йен, Ли Гонг, Джет Ли, Джейсън Скот Лий

"Мулан" е предложението сред предложенията за цялото семейство (Снимка: HBO)

Китайската народна приказка за момичето войн оживява на големия екран с нова адаптация от "Дисни" и именитата режисьорка Ники Каро. Неустрашимата Мулан рискува всичко в името на любовта си към семейството и родината и се превръща в един от най-великите войни в историята на Китай. Когато императорът издава декрет, че по един мъж от всяко семейство трябва да се присъедини към армията и да брани страната от нашественици, Мулан, най-голямата дъщеря на знаменит войн, решава да заеме мястото на болния си баща. Преоблечена като мъж, тя е подложена на множество изпитания и трябва да призове вътрешната си сила, за да достигне пълния си потенциал. Епичното ѝ приключение ще я превърне във велик войн и ще ѝ донесе уважението на благодарната нация... и на гордия ѝ баща.

"Жената чудо 1984" (2020)
Режисьор: Пати Дженкинс
С участието на: Гал Гадот, Крис Пайн, Кристен Уиг, Линда Картър

Предстои стрийминг премиерата на "Жената чудо 1984" (Снимка: HBO)

В "Жената чудо 1984" бъдещето на света отново е заложено на карта и само Жената чудо може да го спаси. В тази нова глава от историята на Жената чудо Даяна Прайс живее спокойно сред смъртните през 80-те години - десетилетие на разточителство, в което главна движеща сила е стремежът да имаш всичко. Въпреки че е в разцвета на силите си, Даяна не иска да привлича излишно внимание и се занимава с древни артефакти, а когато върши геройски дела, винаги е инкогнито. Но скоро ще трябва да използва цялата си сила, мъдрост и смелост, защото ѝ предстои да се изправи срещу Максуел Лорд и Гепарда, която притежава нечовешка сила и бързина.

"Осло" (2021)
Режисьор: Бартлет Шер
С участието на: Рут Уилсън, Андрю Скот, Джеф Уилбуш, Салим Дау, Уалид Зуайтер

Оригиналният HBO филм с Рут Уилсън "Осло", адаптация на отличената с награда "Тони" едноименна пиеса по действителни събития (Снимка: HBO)

"Осло" е адаптация на отличената с награда "Тони" едноименна пиеса по действителни събития. Филмът разказва за тайни неофициални преговори между заклети врагове, неочаквани приятелства и дискретни героични дела. Благодарение на норвежка двойка и малка, но непоколебима група от израелци и палестинци, през 1993 година са подписани Договорите от Осло.

СЕЛЕКЦИЯ "СИЛВЕСТЪР СТАЛОУН"
Роки I-VI
1976-2006 | 12+
С участието на: Силвестър Сталоун, Бърт Янг

През май платформата прави специален трибют на Силвестър Сталоун с всички шест филма за "Роки" от 1996-та до 2006-та (Снимка: HBO)

Роки Балбоа е боксьор, който оживее в апартамент във Филаделфия, а кариерата му не е от най-успешните. Той припечелва, като събира дълговете на бандит на име Гацо. Гацо обаче не е убеден, че Роки притежава нужните качества за бирник и не е достатъчно зъл. Междувременно Роки продължава да тренира усърдно, но не колкото иска треньорът му Мики, който вярва, че Роки има спортно бъдеще. Междувременно боксьорът се запознава със симпатичната и изключително срамежлива Ейдриън, която го изненадва, като му подарява куче. Междувременно световният шампион по бокс в тежка категория Аполо Крийд решава да направи демонстративен мач с някой неизвестен боксьор, за да даде шанс на новак да стане известен. Изборът му се спира точно на Роки. За него това е шансът на живота му.

Крийд I & II
2015-2018 | 15+ | спортна драма
С участието на: Майкъл Б. Джордан, Силвестър Сталоун, Теса Томпсън

Ще можете да гледате двете части на "Крийд" (Снимка: HBO)

Адонис Джонсън (Майкъл Б. Джордан) не познава известния си баща - световният шампион по бокс тежка категория Аполо Крийд, който е починал преди момчето да се роди. Въпреки това никой не може да отрече, че боксът е в кръвта на младежа. Адонис тръгва за Филаделфия - мястото, където Аполо е изиграл легендарния си мач срещу коравия начинаещ боксьор Роки Балбоа (Силвестър Сталоун). След като пристига в града, Адонис открива Роки и се опитва да го убеди да му стане треньор. Въпреки че настоява, че завинаги е слязъл от ринга, Роки вижда у Адонис силата и непоколебимостта на Аполо - заклетият враг, който се превръща в негов най-близък приятел. Шампионът се съгласява да стане треньор на младия боксьор, въпреки че самият Роки се бори с много по-смъртоносен противник, от съперниците на ринга.

HBO ДОКУМЕНТАЛИСТИКА

Кой съм аз: Мoхамед Али I
Режисьор: Антоан Фукуа
С участието на: Мохамед Али

Мохамед Али успява да се превърне не само в шампион на ринга, но и в една от най-ярките попкултурни икони на отминалия XX век. Документалният филм на Антоан Фукуа хвърля светлина върху предизвикателствата, конфронтациите, триумфалните завръщания на Али, чиито глас зад кадър разказва историята на необикновения му живот. Освен върху спортните постижения, лентата акцентира и върху интригуваща трансформация на Али от страшилище на ринга в символ на човечността и разбирането в неговите по-късни години, и включва много архивни кадри, много от които непоказвани досега.

"40 години Роки: Раждането на една класика"
Режисьор: Дерек Уейн Джонсън
С участието на: Силвестър Сталоун, Кар Уедърс, Талия Шайър

През май платформата прави специален трибют на Силвестър Сталоун с всички шест филма за "Роки" от 1996-та до 2006-та (Снимка: HBO)

Документалният филм проследява превъплъщението на Силвестър Сталоун в легендарния Роки Балбоа. Безспорно една от най-емблематичните роли на актьора в поредицата, завладяла сърцата на поколения. Станете част от приключението чрез разказа на самия Сталоун и разкриете тайните зад образа на аутсайдера Роки, превърнал се в идеал за мнозина.

СЕРИАЛИ

Черен понеделник III
С участието на: Дон Чийдъл, Андрю Ранелс, Реджина Хол, Пол Шир

Предстои да гледаме и третия сезон на сериала "Черен понеделник" (Снимка: HBO)

Да се върнем назад във времето до 19 октомври, 1987, Черният понеделник, денят на най-ужасната криза на стоковия пазар в историята на Уолстрийт. До днес никой не знае причините за нея, но сега те ще станат известни. Това е историята на група аутсайдери, която се внедрява в елита на Уолстрийт и успява да разбие не само най-голямата финансова система в света, но и стъкления таван на половата дискриминация, а една от жетвите е луксозна лимузина ламборгини. Скандалната комедийна поредица е с участието на Дон Чийдъл, Андрю Ранелс и Реджина Хол.

"Психотерапия IV"
С участието на: Узо Адуба, Антони Рамос, Джон Бенджамин Хики

Отличената с ЕМИ драма "Психотерапия" се завръща за своя четвърти сезон (Снимка: HBO)

Отличената с ЕМИ драма се завръща за своя четвърти сезон. Узо Адуба (Мисис Америка) се въплътява в ролята на наблюдателната и разбираща д-р Брукс. Действието се развива в Лос Анджелис, където психотерапевтът се занимава с три особено специфични случая, докато в същия момент се адаптира към пандемичната обстановка и се опитва да разреши собствените си житейски проблеми.

Още

Какво можем да гледаме по HBO през април?

Какво можем да гледаме по HBO през април?

Още

HBO прави достъпен филма за българката Таня Димитрова в 23 държави на 23 март

HBO прави достъпен филма за българката Таня Димитрова в 23 държави на 23 март

Още

Какво ще гледаме по HBO през март?

Какво ще гледаме по HBO през март?

Още

HBO с документален филм за българския жестомимичен преводач Таня Димитрова

HBO с документален филм за българския жестомимичен преводач Таня Димитрова

Още

Документалната поредица на HBO "Алън срещу Фароу" от 22 февруари

Документалната поредица на HBO "Алън срещу Фароу" от 22 февруари

Още

Лигата на справедливостта: Режисьорската версия на Зак Снайдър с премиера на 18 март в HBO GO и HBO Max

Лигата на справедливостта: Режисьорската версия на Зак Снайдър с премиера на 18 март в HBO GO и HBO Max

 

 

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Интимен филм-портрет на холивудската легенда Фей Дънауей с премиера в MAX

Филмът имаше своята световна премиера на филмовия фестивал в Кан тази година

Вижте кои са наградените филми на IV Международен документален "Родопи Филм Фест" (RIFE) 2024 г.

Тази година от 11 до 14 юли в програмата бяха преставени 36 филма от целия свят - САЩ, България, Сърбия, Полша, Тунис, Португалия, Аржентина, Азербайджан и много други страни

Финалистът на Награда за Кино 355 Антоний Христов разказва за котките и хората в новия си филм

"Котките нямат корени" е продуциран от Деси Тенекеджиева, която работи за втори път с лауреата на Фондация "Стоян Камбарев"

Актьорът Уилям Дефо е назначен за артистичен директор на театралния отдел на Венецианското биенале

"За нас е чест да обявим назначаването на Уилям Дефо за артистичен директор на театралния отдел", каза председателят на Борда на директорите на Венецианското биенале Пиетранджело Бутафуоко

Актрисата Жудит Годреш: Лицето на #MeToo във Франция

С нов устрем тя възроди движението #АзСъщо през февруари, като подаде в полицията жалби срещу Беноа Жако и Жак Доайон

8 късометражни филма от цял свят с награди от Международния фестивал за късометражно кино IN THE PALACE

Проектите на Андрей М. Паунов и Иван Попов-Заека триумфираха в националния конкурс