Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Какво ще гледаме по HBO през март?

HBO ПРЕЗ МАРТ

Какво ще гледаме по HBO през март?

"Тихо наследство" (България), "Историята на майките ми" (Унгария), "Ковид дневници: Ню Йорк Сити" (САЩ), „Историята на прислужницата - Маргарет Атууд: Дума след дума след дума е сила"

"Град на хълма II"

"Тихо наследство" (Silent Legacy)

"Тихо наследство" (Silent Legacy)

Режисьор: Петя Накова

С участието на: Таня Димитрова, Кати Василева, Димитър Димитров, Яна Димитрова

Документалната българска копродукция на HBO Европа и Контраст Филмс "Тихо наследство" разказва за силата на семейството, порастването и поемането на отговорност. Таня е отдаден преподавател в своят образователен център за глухи деца. Животът я изправя пред неочаквано изпитание и тя е принудена да замине за лечение в чужбина. Нейната 20-годишна дъщеря Кати поема отговорността за центъра, както и грижата за по-малката си сестра. Кати е изправена пред житейски тест и професионално предизвикателство, за което не е подготвена. Дали силата на семейството и приятелството ще бъде достатъчна, за да могат майка и дъщеря да се справят?

"Маргарет Атууд: Дума след дума след дума е сила"

"Маргарет Атууд: Дума след дума след дума е сила"

Режисьор: Нанси Ланг, Питър Реймънт

С участието на: Маргарет Атууд, Маргарет Дороти Атууд, Карл Едмънт Атууд

Още

Маргарет Атууд е носителят на Дейтънската литературна награда за мир

Маргарет Атууд е носителят на Дейтънската литературна награда за мир

Маргарет Атууд е писател със световна слава, а почитателите й познават книгите й от корица до корица. Малко от тях обаче познават жената зад тях. В продължение на година режисьорите Нанси Ланг и Питър Реймънт, както и снимачният им екип, следват Атууд и вече покойния й партньор Греъм Гибсън по време на работните й ангажименти, прекарват време със семейството й, посещават снимачната площадка на "Историята на прислужницата" - популярната телевизионна адаптация по романа на Атууд от 1985 г.

С помощта на разкази на приятели, семейството, както и на самата Маргарет, филмът проследява историята й от детството й в горите на северен Квебек и ранните й години като поетеса до методите й на писане, както и до финалните глави на последната й книга - продължението на "Разказът на прислужницата" "Заветите".

"Историята на майките ми"

Режисьор: Ашия Дер, Шари Харагонич

С участието на: Вираг, Нора

Тъй като политическият климат в Унгария става все по-радикализиран, Вираг, бивш зелен политик, губи вяра в демократичния парламент на Унгария и се оттегля от политиката. Задно с партньора си Нора, която е музикант, решават да осиновят дете и да се фокусират върху изграждането на семейство заедно. С цялото си внимание и деликатност режисьорите Ашия Дер и Шари Харагонич проследяват с камерата си двете жени през техния дълъг и в крайна сметка успешен процес по осиновяване и посрещането на малката им дъщеря у дома.

Всичко вече трябва да е наред и докато Вираг процъфтява в ролята си на майка, то Нора не може да намери мястото си в семейството и това внася напрежение между двете жени. В същото време приливът на дясната пропаганда в Унгария срещу еднополовите двойки започва да набира все повече сила и Вираг и Нора се изправят пред трудното решение дали да напуснат страната си, за да могат да запазят семейството си.

"Ковид дневници: Ню Йорк Сити"

"Ковид дневници: Ню Йорк Сити"

Режисьор: Марсиал Пилатакси, Арасели Колон, Камил Диананд, Шейн Флеминг, Арлет Гуалпа

Документалният филм е личният разказ на петима млади режисьори между 17 и 21 години, които снимат себе си, за да разкажат историите на семействата си по време на първата вълна от COVID-19 в Ню Йорк. Той хвърля светлина върху важността на хората на първа линия на пандемията, както и как семействата се справят със смъртоносния вирус в страна, раздирана от социално недоволство.

Сериалите по HBO

"Поколение без граници"

"Поколение без граници"

С участието на: Джъстис Смит, Клои Ийст, Диего Джоузеф

Още

Животът на Кристиане Ф. с музиката на Дейвид Боуи

Животът на Кристиане Ф. с музиката на Дейвид Боуи

Поколение без граници е тъмен, но закачлив сериал с епизоди от по половин час за група ученици в гимназията, чието изследване на съвременната сексуалност тества дълбоко вкоренени представи за живота, любовта и природата на семейството в консервативната общност, в която живеят.

Нейтън Стюърт-Джаред е в ролята на Сам - нетипичен съветник по сексуално ориентиране. Силата на Сам се крие в неговата приземеност и хладнокръвие, но докато води класа си с нагласа "аз идвам оттам, където вие отивате", част от него винаги ще иска да е толкова смел и безстрашен, колкото са учениците му.

"Маите, Южна Калифорния ІІІ"

"Маите, Южна Калифорния ІІІ"

С участието на: Джей Ди Пардо, Клейтън Карденас, Сара Болджър, Майкъл Ърби

"Маите, Южна Калифорния" е следващата част на сагата, започнала със "Синове на анархията". Действието се развива след времето на Джакс Телър, а Ес Рейес тъкмо е излязъл от затвора и изпратен в градче в Южна Калифорния на границата с Мексико.

Талантливият Ес идва от гордо латиноамериканско семейство и навремето е бил "златно момче". Американската му мечта обаче е покосена от насилието, което цари по границата. Той трябва да изгради нова самоличност в този малък град, но желанието му за отмъщение го води към живот, който не е искал, но от който няма измъкване.

"Родители и деца II"

"Родители и деца II"

С участието на: Мартин Фрийман, Дейзи Хагард, Джордж Уейкман, Джейда Ейлс

Още

Документалната поредица на HBO "Алън срещу Фароу" от 22 февруари

Документалната поредица на HBO "Алън срещу Фароу" от 22 февруари

"Родители и деца" изследва вечния парадокс, изживян от почти всички родители - готовността да умреш за децата си в комбинация с почти постоянното желание да ги убиеш. Пол (Мартин Фрийман) е грижовен баща, който открива, че не е точно човекът, за който се е мислел. Партньорката му Али (Дейзи Хагард) управлява звукозаписно студио, кара Пол да се смее и има способността да чете на децата си, докато на практика спи. Пол и Али работят на пълен работен ден, трябва да се справят с възрастните си родители, ипотеката, проблемите във връзката и неизбежните изпитания при възпитаването на две малки деца на име Люк и Ейва.

"Град на хълма II"

С участието на: Кевин Бейкън, Алдис Ходж, Джонатан Тъкър

Бостън в началото на 90-те гъмжи от агресивни престъпници, окуражавани от местните власти, в които корупцията и расизмът са дълбоко вкоренени. Но всичко ще се промени завинаги. Драмата пресъздава художествено т. нар. "Бостънско чудо". Прокурорът от афроамерикански произход Декорси Уорд (Алдис Ходж) пристига от Бруклин с идеята да предизвика промяна и неочаквано намира съюзник в лицето на корумпирания, но уважаван агент на ФБР Джаки Рор (Кевин Бейкън), който иска да запази статуквото. Двамата се заемат със случай, който ще промени правосъдната система на града завинаги.

Филми

"Властелинът на пръстените - трилогията"

"Властелинът на пръстените - трилогията"

Режисьор: Питър Джаксън

С участието на: Илайджа Ууд, Иън Маккелън, Виго Мортенсен, Шон Астин, Лив Тайлър

Срамежлив млад хобит на име Фродо Бегинс, придружаван от магьосник, елф, джудже, двама човеци и трима предани приятели хобити, трябва да унищожи могъщия Единствен пръстен и да спаси Средната земя от Черния лорд Саурон

"Хобит - трилогията"

"Хобит - трилогията"

Режисьор: Питър Джаксън

С участието на: Мартин Фрийман, Иън Маккелън, Ричард Армитидж

Срамежлив млад хобит на име Фродо Бегинс, придружаван от магьосник, елф, джудже, двама човеци и трима предани приятели хобити, трябва да унищожи могъщия Единствен пръстен и да спаси Средната земя от Черния лорд Саурон.

"Лигата на справедливостта: Режисьорската версия на Зак Снайдър"

"Лигата на справедливостта: Режисьорската версия на Зак Снайдър"

Режисьор: Зак Снайдър

С участието на: Бен Афлек, Хенри Кавил, Ейми Адамс, Гал Гадот, Джейсън Момоа

Брус Уейн (Бен Афлек) е решен саможертвата на Супермен (Хенри Кавил) да не е напразна и обединява сили с Даяна Принс (Гал Гадот). Двамата възнамеряват да сформират екип от мета-човеци, които да предпазят света от приближаваща заплаха с катастрофални измерения. Начинанието обаче се оказва по-трудно, отколкото Брус си е представял, защото всички от екипа трябва да се преборят с демони от своето минало, да преодолеят това, което досега е заставало на пътя им, и да се обединят. Но Батман (Афлек), Жената чудо (Гадот), Аквамен (Джейсън Момоа), Киборг (Рей Фишър) и Светкавицата (Езра Милър) може би вече са закъснели и няма да успеят да спасят планетата от Степния вълк, ДеСаад, Дарксайд и гибелните им кроежи...

"Извън играта"

"Извън играта"

Режисьор: Гавин О'Конър

С участието на: Бен Афлек, Ал Мадригал, Джанина Гаванкар, Микейла Уоткинс

Като ученик Джак Кънингам (Бен Афлек) е бил феноменален баскетболист и печели пълна университетска стипендия. Но най-ненадейно, по неизвестни никому причини, просто зарязва спорта и се отказва от бъдещето си. Сега е в капана на безсмислена работа и се дави в алкохолизма, коствал му не само брака, но и всяка надежда за по-добър живот. Когато го канят за треньор на университетския отбор, който вече далеч не е това, което е бил в славното минало, Джак се съгласява неохотно и с това си действие изненадва най-вече самия себе си. Момчетата стават задружни и победите не закъсняват, а Джак може би най-сетне е открил причина да се изправи срещу демоните, провалили живота му. Но дали ще бъде достатъчно, за да запълни зейналата бездна, да излекува дълбоките рани и да поеме по пътя на изкуплението?

Още

Най-добрите сериали за 2020 година

Най-добрите сериали за 2020 година

Още

„Отмяната“ или доброто кино в света на сериалите

„Отмяната“ или доброто кино в света на сериалите

Още

"Доза щастие" с премиера на 17 май по HBО и в HBO GO

"Доза щастие" с премиера на 17 май по HBО и в HBO GO

Още

Лигата на справедливостта: Режисьорската версия на Зак Снайдър с премиера на 18 март в HBO GO и HBO Max

Лигата на справедливостта: Режисьорската версия на Зак Снайдър с премиера на 18 март в HBO GO и HBO Max

Още

Спилбърг - една легенда в киното през погледа на HBO

Спилбърг - една легенда в киното през погледа на HBO

Още

Награждаваният български филм "Ирина" е вече в HBO GO

Награждаваният български филм "Ирина" е вече в HBO GO

 

 

 

 

 

 

Коментирай 1

Календар

Препоръчваме ви

12 филма участват в конкурсната програма на 30-ия фестивал "Любовта е лудост"

Откриването ще бъде с френската драма "Млади завинаги" на режисьорката Валерия Бруни Тедески, която е участвала в конкурсната програма на фестивала в Кан през 2021 г.

"φ1.618" - първият пълнометражен филм на Теодор Ушев, с премиера тази есен

Лентата е вдъхновена от "Пумпал" на Владислав Тодоров, чиято история пренася зрителите в мистериозния свят на биотитаните, а главните роли са поверени на Деян Донков и Мартина Апостолова

Питър Джаксън твърди, че от "Амазон" са го канили да се включи във "Властелинът на пръстените: "Пръстените на силата"

Режисьорът разкрива, че студиото го е помолило да участва в предстоящия мегабюджетен сериал, след което никога повече не се е свързало с него

Виктор Божинов: Нямаме намерение да се бутаме да бъдем туристи на държавна издръжка

"От това, че български филми всяка година биват номинирани за "Оскар", българското кино спечелило ли е нещо?", задава риторичен въпрос изтъкнатият режисьор

Мини кинофестивал "Без обектив"

Обичаш киното? Имаш какво да кажеш на света, но не знаеш точно как да го направиш? Е, ние имаме точното предложение за теб!

Джеймс Франко ще бъде Фидел Кастро във филм за дъщерята на кубинския лидер

Режисьор на "Алина от Куба" е Мигел Бардем, братовчед на испанския актьор Хавиер Бардем. Снимките започват на 15 август в Колумбия