Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Ексклузивна среща с Джон Гудман и Уолтън Гогинс за сериала на HBO "Праведните Джемстоун" 3

BINGE WATCHING

Ексклузивна среща с Джон Гудман и Уолтън Гогинс за сериала на HBO "Праведните Джемстоун" 3

Комедията на Дани Макбрайд е още по-сатирична и още по-добра, а Impressio успя да поговори с двамата актьори за новия сезон

Третият сезон на сериала "Праведните Джеймстоун" се излъчва по HBO MAX всеки понеделник (Фотокредит: HBO Max)

Любимите телевизионни евангелистки проповедници на Америка се завръщат с още по-силна и въздействаща сатира.

Фотокредит: HBO Max

Създаден, написан и продуциран от Дани Макбрайд (сериалите на HBO "Vice Principals" и "Eastbound & Down"), първите два епизода от деветте епизода на сезона дебютираха вече на 19 юни, а всеки нов епизод можем да очакваме всеки понеделник по HBO MAX. 

Тази аплодирана от критиката свежа комедия проследява световноизвестно семейство телевизионни евангелисти с дългогодишни традиции в девиантността, алчността и благотворителността.

Когато разглезените деца на Джемстоун най-накрая получават желанието си да поемат контрола над Църквата, те откриват, че лидерството е по-трудно, отколкото са си представяли, и че екстравагантният им начин на живот има висока цена.

Фотокредит: HBO Max

В сезон 3 се завръщат Дани Макбрайд в ролята на Джеси Джемстоун, Адам Девайн в ролята на Келвин Джемстоун, Джон Гудман в ролята на Илай Джемстоун, Еди Патерсън в ролята на Джуди Джемстоун, Касиди Фрийман в ролята на Амбър Джемстоун, Тим Балц в ролята на Би Джей, Тони Кавалеро в ролята на Кийф Чеймбърс, Грег Алън Уилямс в ролята на Мартин Имари и Скайлър Джизондо в ролята на Гидеон Джемстоун.

Фотокредит: HBO Max

Към третия сезон се присъединяват Стив Зан в ролята на Питър Монтгомъри, Стивън Дорф в ролята на Ванс Симкинс, Шей Уайгам в ролята на Дъсти Даниелс, Кристен Джонстън в ролята на Мей-Мей, Лукас Хаас в ролята на Чък, Робърт Оберст в ролята на Карл, Стивън Шнайдер в ролята на Стивън, Илайза Шлезинджър в ролята на Шей Мариголд, кънтри певеца Стърджил Симпсън в ролята на Маршал и Кейси Уилсън в ролята на Кристи.

Третият сезон на сериала "Праведните Джеймстоун" се излъчва по HBO MAX всеки понеделник (Фотокредит: HBO Max)

Разобличаването на токсичната религиозна култура в САЩ и пародията, насочена към поведението на главозамаяли се хора са в центъра на посланията на "Праведните Джемстоун".

Сериалът ни кара да си задаваме въпроси като кой е праведен всъщност и кой има право да ни призовава да бъдем праведни? Как уж праведните цели маскират желанието за власт, пари и влияние?

Фотокредит: HBO Max

Фотокредит: HBO Max

Ето какво казаха главните герои на "Праведните Джемстоун" - актьорите Джон Гудман и Уолтън Гогинс пред Юлия Владимирова от Impressio и други световни медии. 

- Здравейте, господа! Какви са връзките между вашите герои в третия сезон? Какви вдъхновения намерихте?
- Уолтън Гогинс: Мисля, че в този сезон наистина добре се вижда кои сме ние и това, че трябва да приемем кои сме, какви сме. Мисля, че отношенията са ни доста сложни и няма как да станат по-малко такива.
- Джон Гудман: Аз правя това, което трябва. Правилното нещо. Моят герой се променя и вече сякаш не е толкова алчен, на по-солидна възраст, той мисли повече за паметта на съпругата си.

Фотокредит: HBO Max

- С какво сериалът е релевантен днес и какво можем да научим от това дисфункционално семейство?
- Джон Гудман: Според мен той е или смешен, или изобщо не е. Тук изобщо не става дума за религия, а за едно неработещо семейство, което има мания за печелене на пари и влияние с власт.
- Уолтън Гогинс: Израснах в южните щати и майка ми беше религиозна, църквата беше част от семейството ми. Това, което е този сериал е една истинска, реална сатира. Това е безапелационна сатира.

Показва едни хора, които призовават за прошка и човешкост, но това е едното им лице. И Дани Макбрайд се занимава с това много години, изследва едно особено явление в американското общество. Смятам, че му се получава доста добре.

Фотокредит: HBO Max

- Смятате ли, че сатирата като жанр в днешно време е още по-важна и трябва да въздейства още по-силно на хората?
- Джон Гудман: Мисля, че това може да послужи за урок, тъй като социалните мрежи ни връщат обратно в нещо като "мафиотски правила".
- Уолтън Гогинс: Времето, в което живеем е голямо предизвикателство. Не мога да говоря от името на всички, но като снимахме, накрая на деня всеки от нас имаше чувството, че сме казали нещо важно. В днешно време имаме нужда от послания, които да казват нещо, да не да бъдат изпразнени от съдържание и смисъл.

Фотокредит: HBO Max

Фотокредит: HBO Max

- Какво ново можем да очакваме от новия сезон на "Праведните Джемстоун"?
- Джон Гудман: Вече не си спомням. Мина много време (смее се).
- Уолтън Гогинс: Има ужасно много неща, които са важни в този сезон.

Например връзката бащи-синове и синове-бащи. Връзката между бащите и дъщерите им също така.

Всичко се върти около семейството, но и около властта. Мисля, че в този сезон, повече от всякога, ни накара да помислим за себе си. Толкова малко емпатия има в сериала понякога, че няма как той да не бъде изследване на живота ни днес.

Фотокредит: HBO Max

- Как реагират хората на начина, по който виждаме религията в сериала? Някои чувстват ли се обидени или засегнати?
- Джон Гудман: Независимо какво тези хора в сериала правят, за да изкарват пари, в крайна сметка любовта ще триумфира. И това е сякаш най-важното. Сериалът е направен с любов към църквата, но това не му пречи да я представя не само в нейния едностранчив вариант, който ни се иска да виждаме.
- Уолтън Гудман: Никога не съм чувал негативни коментари по отношение на сериала. Мисля, че Дани обича своите герои и се отнася с уважение към тях.

Няма едностранни или двустранни стереотипи, всичко е четириизмерно. И всички ние се грижим тези хора да бъдат истински. Аз самият идвам от тази част на Америка и разбирам много добре техните дълбоки мотиви.

Фотокредит: HBO Max

Още

"Моят мюсюлмански съпруг" - нов румънски документален очакваме по HBO MAX наесен

"Моят мюсюлмански съпруг" - нов румънски документален очакваме по HBO MAX наесен

Още

"Астероид сити" на Уес Андерсън: Ягодови шейкове, ядрена романтика и носталгия към Джеймс Дийн

"Астероид сити" на Уес Андерсън: Ягодови шейкове, ядрена романтика и носталгия към Джеймс Дийн

Още

Майкъл Кейн ще издаде своя дебютен роман тази година

Майкъл Кейн ще издаде своя дебютен роман тази година

Още

Режисьорът Вим Вендерс ще оглави журито на Международния филмов фестивал в Токио

Режисьорът Вим Вендерс ще оглави журито на Международния филмов фестивал в Токио

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Минисериалът "Дарителите" с премиера по БНТ1

В седмицата след Деня на българската просвета и култура, в четири последователни дни между 27 и 30 май, ще се излъчи минисериалът “Дарителите”, който всяка вечер от 22:30 ч. ще запознава зрителите на националната ни телевизия с едни от най-големите български дарители и техните невероятни истории, въплътили националния ни дух

Венсан Касел и Дейвид Кроненбърг с поразяваща физическа прилика в "Покров"

Филмът "Покров", включен в конкурсната програма на фестивала в Кан, е трето поред сътрудничество между Венсан Касел и Дейвид Кроненбърг

Актрисата Кейт Бланшет призова да се правят филми за живота на бежанците

Винаги ме е смущавал фактът, че няма повече филми на тази тема, каза Бланшет по време на конференция под надслов "Върховния комисариат за бежанците: историите на изселените" "HCR: histoires de dеplacеs"

Кевин Костнър представи филма си "Хоризонт: Американска сага" на кинофестивала в Кан

Той играе във филма, на който е още съсценарист, продуцент и режисьор

165 филма на международния фестивал за късометражно кино In The Palace

Тазгодишното издание ще се проведе от 29 юни до 6 юли в Перник

"Уроците на Блага" с награда за най-добър български филм на наградите "Васил Гендов" 2024

Съюзът на българските филмови дейци раздаде кино наградите и отпразнува 90-тата си годишнина