Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Паметникът на Сатаната в Детройт повлича сатанинска "монументална пандемия", твърдят обществени аналитици

ДИСКУСИЯ

Паметникът на Сатаната в Детройт повлича сатанинска "монументална пандемия", твърдят обществени аналитици

Поклонниците на Рогатия искат да залеят света със символите му

Паметникът на Сатаната в Детройт, САЩ, който бе открит през юли 2015 г., все повече събира не само поклонници сатанисти, но и множество любопитни туристи. Много туристически фирми го предлагат като атрактивна част от програмата си. Всъщност, изображението е на Бафомет - сумарен образ на демон, почитан от рицарите тамплиери, но обикновените хора го възприемат като сатанински символ. Нездравият интерес към подобни символи се потвърди и от едно от най-обсъжданите събития в Интернет през миналата година - скандалното откриване на новопостроения Сен-Готардски тунел в швейцарските Алпи, "осветен" с ексцентричен спектакъл, напомнящ на сатанински ритуал. Смущаващо, на церемонията присъстваха световни държавни глави като Йохан Шнайдер-Аман, Франсоа Оланд, Ангела Меркел и Матео Ренци. Какво се случва в света? Настъпва ли с тихи стъпки сатанизмът, така както под носа ни изненадващо ни удари ислямисткият тероризъм? Как ще противостоим на антихуманните религии?

Част от шоуто при откриването на Тунела на века през 2016 г.

Промишлената сграда, в която се помещава монументът в Детройт, жителите на града наричат Църквата на Сатаната. Освен, че това е единствената подобна църква в цивилизования свят, за да влезе в нея туристът трябва да си купи билет. Стойността му е 25 долара за обикновените зяпачи, и 75 долара за активните участници в ритуала, известен като Черна меса. В него участват костюмирани сатанисти, музикални банди и танцьори, така че мероприятието по нищо не се отличава от някои други "културни" изяви. Между постоянните участници в Детройт например е пънк-група с многозначителното име "Садист". Организаторите на "мероприятията" в Църквата на Сатаната твърдят, че паметната статуя била "символ на състраданието към човеците, които се мъчат в земния живот".

Паметникът на Сатаната в Детройт

Много туристи се снимат " за спомен" в краката и на коленете на Рогатата статуя. Според идолопоклонниците такива паметници на Сатаната трябвало да бъдат изградени и на други места в Щатите, а защо не и в Европа?! Най-дръзката идея досега беше тази, да бъде издигнат сатанински монумент на входа на Капитолия в щата Тексас. При това, не просто да съжителства с плочата с Десетте Божи заповеди, но направо да я...събори и замени!?!

Плочата с Десетте Божи заповеди в Капитолия, Тексас

Идеята, представена като свобода на вероизповеданията, предизвика бурни спорове в Америка и за известно време остана "замразена", но скоро след това "епидемията" избухна в Оклахома. Там първо отхвърлиха, а после взеха да преразглеждат проекта за двуметров монумент на Дявола, и доколкото стана известно, въпросът чака реда си за решение в съда.

Проектът за монумент на Сатаната в Оклахома

Аргументите на сатанистите са, че "в страна, в която е разрешена еднополовата любов, не би следвало да е забранена любовта към Дявола"! И ако органите на реда знаят как успешно да разпръскват демонстранти, то едва ли могат да попречат на тихата агитация, която провеждат сред масиви от хора световните тайни общества.

Най-лесните жертви са младите хора, но икономическата криза и нарастващата безработица в света очевидно влияе и на хора от по-зрялото поколение. Много хора, изпаднали в безпътица, търсят изход от проблемите си в религията на Ла Вей. Някои експерти по обществени науки са мнение, че вече са налице предпоставки за масова психоза на вълна сатанизъм. Мнението им не е за подценяване, защото всички видяхме с очите си колко бързо се разви вълната от ислямистки фундаментализъм, и още преди да се усетим, светът бе ударен от тероризма. Така че, оказва се, монументът на Сатаната в Детройт, съвсем не е безобидна туристическа атракция, а "опасен пример за подражание, който застрашава света от "монументална пандемия" в култ на Рогатия", казва журналист от Си Ен Ен.

У нас също си имаме подобна "атракция", в чест на Дявола. Бившият военен Стоян Величков, известен като Тони Рокера-Стрелата, изгради в ранчото си първия по рода си у нас, а може би единствен и на Балканския полуостров, Град на ада. Много преди това мъжът публично призна, че бил "продал душата си на Дявола", след което му потръгнало. /?/

Родният чешит Тони Рокера - собственик на първия Град на ада у нас

"Подобни приказки се приемат в обществото нееднозначно, и додето се обърнем, може да се превърнат в опасна тенденция на мислене с нарастващ брой почитатели!", казват свещеници, като се мотивират с това, че хората у нас се чувстват все по-отчаяни от здравословни и битови проблеми, и разочарованието ги тласкало към Дявола?!? По-важният въпрос, обаче е, какво ги откъсва от Бога? - Църковниците ни не търсят вината и у себе си. А истината е, че църквата ни се отдалечи от миряните, а нелицеприятните новини за църковни "потайности" сред висшия клир на БПЦ допълнително отблъсна голям брой вярващи. Народната приказка "Бог високо, цар далеко" сякаш най-точно изразява проблема. А именно, че когато човек се почувства изоставен от божествата, в които вярва, и от господарите си, почва да търси спасение в други господари и в други богове.

Еми МАРИЯНСКА 

Коментирай 1

Календар

Препоръчваме ви

Хамам на 800 години беше изненадващо открит в бар в Севиля

При ремонтни дейности собствениците на локала се натъкнали на перфектно запазена турска баня от 12-ти век със стени, покрити с красиви картини

Ремонтират театъра на Мария-Антоанета във Версай

Служителите с нетърпение очакват края на пандемията, за да покажат резултатите от реставрацията на публиката

Част от личната колекция на Кристо беше продадена на търг за 8 млн. евро

Най-голям интерес предизвикаха рисунките за "Чадърите" - проект за Япония и САЩ от 1991 г.

Най-старата пивоварна в света беше открита в Египет

Фабриката за пиво най-вероятно е от епохата на цар Нармер, властвал преди повече от 5000 години и считан за основателя на Първата фараонска династия

Колекция от Музея на шпионажа на КГБ в Ню Йорк бе разпродадена на търг

Най-скъпият предмет е дамска чанта с вградена скрита камера, продадена а за 32 000 долара

Стоунхендж е изграден първо в Уелс

Предполага се, че монолитете първоначално са използвани за още по-стар монумент там