Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Синият талисман" София Георгиева се завръща с нова песен

"ПАК СЪМ ЦЯЛА"

"Синият талисман" София Георгиева се завръща с нова песен

Новият ми сингъл "Пътят към теб" е предвестник на албум. С Момчил Колев в момента работим по него, разкрива талантливата ни певица

София Георгиева отскоро е популярна с фамилията си. В началото предпочита да е само София, стреми се да защити значението, което името носи - "мъдрост". Първият й сингъл, която записва през 2001 година, се казва "Син талисман". Музиката е на Момчил Колев, а текстът - на Ина Григорова. С тази песен влиза в Топ 5 на България. Има щастието да преживее част от едни доста добри години за българската популярна музика.

През 2004 година излиза дебютният й албум с 10 песни, който носи името на първия й сингъл "Син талисман". Не издава втори албум, но за него вече има достатъчно натрупан материал и може би в скоро време ще види бял свят.

Снимка: Официална фейсбук страница

Започва да пее още като малка в детски хор, следва музикална паралелка, през 2004 г. завършва поп и джаз пеене в Нов български университет в класа на Георги Кордов, след това учи при Алис Боварян. Сега завършва магистратура.

Зодия Риби.

Срещаме с се с нея по повод промоцията на новия й сингъл "Пътят към теб", която беше във вторник.

- София, "Пътят към теб" вече пое своя път към слушателите. От днес е достъпен в You Tube и Impressio e първият сайт, който го представя на публиката. Разкажи повече за последния си сингъл?
- Новият ми сингъл "Пътят към теб", записан след доста дълга пауза, отново е по музика и аранжимент на Момчил Колев. В аранжимента се включва и Калоян Колев, синът на Момчил, изключително готин млад човек, който се изявява и като ди джей, но с баща си от известно време работят в доста добър тандем. Той учи музика и аранжиране и допринася за по-адекватните на времето и на тенденциите звуци в парчетата. Текстът написа Лина Шишкова, изключителна млада и готина актриса, която и пише много хубаво, съпруга на небезизвестния Мишо Шишков. С нея работим за трети път.

- Парчето отново е любовно...
- Парчето е любовно, всичките ми песни са любовни. Различното в тази е, че не е толкова лирична, не е балада, както звучат останалите ми песни. Насочена е за хора от 20 нагоре.

Мисля, че се получи едно много добро парче, което носи духа на 90-те. Не сме гонили модерните тенденции напоследък, с които аз лично като изпълнител не съм толкова съгласна. Но не искам да бъда съдник. Всеки сам си преценява какво послания да изпраща.

Снимка: Официална фейсбук страница

- Обичаш ли да налагаш мнението си?
- Никога не съм била агресивна. Не съм искала на всяка цена да присъствам в публичното пространство. Когато имам необходимост да изразя себе си или някаква своя емоция, го правя чрез музика, но не на всяка цена.

Обикновено се появявам, когато има какво да кажа.

- Работиш ли вече и по нов албум, след като имаш толкова почти готови песни?
- "Пътят към теб" е предвестник на албум. С Момчил Колев в момента работим по него. Дълго време подбирахме, селектирахме песни. Да, скоро ще издам и албум. Голямата част от песните са негови. С Момчил работя най-добре, най-силно се усещаме, най-добре ме изразява.

На този етап съм концентрирана само и единствено върху музиката.

- Доста време не живееше в България?..

- Около 5 години живях в Англия, обикалях Европа, бях в Африка за известно време. Пътувах, срещнах се с много хора, запознах се с много музиканти - това ми даде друг поглед, обогати ме като човек.

През това време не смятам, че съм се отделила от музиката. С една моя приятелка в Лондон реализирахме един страхотен етно проект, казва се "Земела". Направихме и "Чичовите коня" с Миро Гечев като аранжьор. В него Недялко Недялков свира на кавал. Нашият вариант на тази шопска песен влезе в чарта на Word Мusic network. Бяхме много щастливи.

Снимка: Официална фейсбук страница

- Какво предстои оттук нататък?
- Мечтата ми е да се върна на клубната сцена. Защото обменът на енергията с публиката там, не може да се замени с нищо.

На концертната или клубната сцена публиката ти дава отговор накъде вървиш и дали това, което правиш, я докосва и наистина ли си струва.

- Освен с музиката, ти се занимаваш и с политика - работиш за "Глад народен", и с обществени каузи...
- Да, бях пиар на Държавна агенция за защита на детето. Със Светльо Витков, който ми е и приятел, и колега, се припознахме, затова съм в "Глас народен". Те обединяват около себе си млади хора и бунтари.

Аз съм бунтарка, затова лесно се стиковахме в това отношение. Като човек с обществена позиция и социална ангажираност, работата ми с тях продължава, защото това е заложено у мен от дете. Много кампании съм инициирала, организирала и подкрепила. Едното не пречи на другото. Доста артисти го правят. Така е и при мен...

- Благодаря ти, желая ти успех!

Интервю на Валерия КАЛЧЕВА

Още

Ангел Дюлгеров за музикалните "шамари" и Tube Hedzzz

Ангел Дюлгеров за музикалните "шамари" и Tube Hedzzz

Още

Люси Дяковска: Докосването до славата абсолютно не ме промени

Люси Дяковска: Докосването до славата абсолютно не ме промени

Още

Кой прибира сутрин звездите на Димо от P.I.F.?

Кой прибира сутрин звездите на Димо от P.I.F.?

Още

Любо Киров: Разговарям с Бог така, както бих разговарял с баща си

Любо Киров: Разговарям с Бог така, както бих разговарял с баща си

 

 

Коментирай 1

1/1

Снимка: Официална фейсбук страница

Снимка: Официална фейсбук страница

Снимка: Официална фейсбук страница

Снимка: Официална фейсбук страница

Още ВИДЕО

Днес ще разберем кои са победителите на 24-тия София Филм Фест - ЛЯТО

Непосредствено след церемонията на Платформата А6 (НДК) ще бъде излъчен филмът на Джесика Удуърт и Петер Бросенс "Босият император"

"Шарлатан" на Агнешка Холанд прави своята фестивална премиера днес на открито

Вижте още какви филмови изненади можете да гледате на 5 юли в програмата и онлайн срещите на София Филм Фест

Филмов разказ за уникални съдби - "Денят на жената" с премиера на открито

София Филм Фест стартира прожекциите на откритата сцена в Парк Военна академия с филма на Доля Гавански, а началото 20.30 часа

Катрин Деньов е икона на френското кино в "Истината"

Това е първият филм на Хирокадзу Корееда, който той режисира извън родната си Япония

Откриха старинни печати от VI век пр.Хр. от персийския период на Йерусалим

"Въпреки многобройните разкопки, които са били осъществявани в града, откритите артефакти от този период са изключително редки", коментираха археолозите

"Денят на жената" - уникален поглед "отвътре" към руския феминизъм

С филма на Доля Гавански на 3 юли от 21:00 часа започват прожекциите на София Филм Фест на откритата сцена в Парк Военна академия

Виж всички

Календар