Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Синият талисман" София Георгиева се завръща с нова песен

"ПАК СЪМ ЦЯЛА"

"Синият талисман" София Георгиева се завръща с нова песен

Новият ми сингъл "Пътят към теб" е предвестник на албум. С Момчил Колев в момента работим по него, разкрива талантливата ни певица

София Георгиева отскоро е популярна с фамилията си. В началото предпочита да е само София, стреми се да защити значението, което името носи - "мъдрост". Първият й сингъл, която записва през 2001 година, се казва "Син талисман". Музиката е на Момчил Колев, а текстът - на Ина Григорова. С тази песен влиза в Топ 5 на България. Има щастието да преживее част от едни доста добри години за българската популярна музика.

През 2004 година излиза дебютният й албум с 10 песни, който носи името на първия й сингъл "Син талисман". Не издава втори албум, но за него вече има достатъчно натрупан материал и може би в скоро време ще види бял свят.

Снимка: Официална фейсбук страница

Започва да пее още като малка в детски хор, следва музикална паралелка, през 2004 г. завършва поп и джаз пеене в Нов български университет в класа на Георги Кордов, след това учи при Алис Боварян. Сега завършва магистратура.

Зодия Риби.

Срещаме с се с нея по повод промоцията на новия й сингъл "Пътят към теб", която беше във вторник.

- София, "Пътят към теб" вече пое своя път към слушателите. От днес е достъпен в You Tube и Impressio e първият сайт, който го представя на публиката. Разкажи повече за последния си сингъл?
- Новият ми сингъл "Пътят към теб", записан след доста дълга пауза, отново е по музика и аранжимент на Момчил Колев. В аранжимента се включва и Калоян Колев, синът на Момчил, изключително готин млад човек, който се изявява и като ди джей, но с баща си от известно време работят в доста добър тандем. Той учи музика и аранжиране и допринася за по-адекватните на времето и на тенденциите звуци в парчетата. Текстът написа Лина Шишкова, изключителна млада и готина актриса, която и пише много хубаво, съпруга на небезизвестния Мишо Шишков. С нея работим за трети път.

- Парчето отново е любовно...
- Парчето е любовно, всичките ми песни са любовни. Различното в тази е, че не е толкова лирична, не е балада, както звучат останалите ми песни. Насочена е за хора от 20 нагоре.

Мисля, че се получи едно много добро парче, което носи духа на 90-те. Не сме гонили модерните тенденции напоследък, с които аз лично като изпълнител не съм толкова съгласна. Но не искам да бъда съдник. Всеки сам си преценява какво послания да изпраща.

Снимка: Официална фейсбук страница

- Обичаш ли да налагаш мнението си?
- Никога не съм била агресивна. Не съм искала на всяка цена да присъствам в публичното пространство. Когато имам необходимост да изразя себе си или някаква своя емоция, го правя чрез музика, но не на всяка цена.

Обикновено се появявам, когато има какво да кажа.

- Работиш ли вече и по нов албум, след като имаш толкова почти готови песни?
- "Пътят към теб" е предвестник на албум. С Момчил Колев в момента работим по него. Дълго време подбирахме, селектирахме песни. Да, скоро ще издам и албум. Голямата част от песните са негови. С Момчил работя най-добре, най-силно се усещаме, най-добре ме изразява.

На този етап съм концентрирана само и единствено върху музиката.

- Доста време не живееше в България?..

- Около 5 години живях в Англия, обикалях Европа, бях в Африка за известно време. Пътувах, срещнах се с много хора, запознах се с много музиканти - това ми даде друг поглед, обогати ме като човек.

През това време не смятам, че съм се отделила от музиката. С една моя приятелка в Лондон реализирахме един страхотен етно проект, казва се "Земела". Направихме и "Чичовите коня" с Миро Гечев като аранжьор. В него Недялко Недялков свира на кавал. Нашият вариант на тази шопска песен влезе в чарта на Word Мusic network. Бяхме много щастливи.

Снимка: Официална фейсбук страница

- Какво предстои оттук нататък?
- Мечтата ми е да се върна на клубната сцена. Защото обменът на енергията с публиката там, не може да се замени с нищо.

На концертната или клубната сцена публиката ти дава отговор накъде вървиш и дали това, което правиш, я докосва и наистина ли си струва.

- Освен с музиката, ти се занимаваш и с политика - работиш за "Глад народен", и с обществени каузи...
- Да, бях пиар на Държавна агенция за защита на детето. Със Светльо Витков, който ми е и приятел, и колега, се припознахме, затова съм в "Глас народен". Те обединяват около себе си млади хора и бунтари.

Аз съм бунтарка, затова лесно се стиковахме в това отношение. Като човек с обществена позиция и социална ангажираност, работата ми с тях продължава, защото това е заложено у мен от дете. Много кампании съм инициирала, организирала и подкрепила. Едното не пречи на другото. Доста артисти го правят. Така е и при мен...

- Благодаря ти, желая ти успех!

Интервю на Валерия КАЛЧЕВА

Още

Ангел Дюлгеров за музикалните "шамари" и Tube Hedzzz

Ангел Дюлгеров за музикалните "шамари" и Tube Hedzzz

Още

Люси Дяковска: Докосването до славата абсолютно не ме промени

Люси Дяковска: Докосването до славата абсолютно не ме промени

Още

Кой прибира сутрин звездите на Димо от P.I.F.?

Кой прибира сутрин звездите на Димо от P.I.F.?

Още

Любо Киров: Разговарям с Бог така, както бих разговарял с баща си

Любо Киров: Разговарям с Бог така, както бих разговарял с баща си

 

 

Коментирай 1

1/1

Още ВИДЕО

"Не казвай сбогом тази нощ" - Орлин Горанов с нова песен и видео към нея

Режисьорът на видеото Jeason Brad Lewis е избрал актрисата и модел Диляна Попова в ролята на Мечтанието

Йълдъз Ибрахимова в концерт "Балканика" - неповторимо музикално пътешествие из ритмите на балканския фолклор

На 12 юни в зала "България" ще звучат популярни песни от българския, сръбския, турския и румънския фолклор в шеметна симфонична обработка

"Вкус на прегръдка" - днес Чочо щеше да стане на 60

Има неспокойни души, които пръскат светлина след като си отидат от нашия свят и сочат пътеки Отгоре. Живеят в сърцата не само на близките си, а са упование и надежда за хиляди

Калин Врачански: Лесното те прави по-слаб

"Провалът може да бъде градивен и така трябва да го мислиш", категоричен е актьорът

Националният музей на Монголия "Чингис Хан" показва нови находки

Сред тях има необичайни експонати като седло, изобразяващо два феникса, бронзово огледало и сребърни съдове, използвани от аристокрацията в периода между XIII-XIV век

Трейлърът на "Гунди - Легенда за любовта" с рекорден брой гледания

За по-малко от седмица - с общо 2,5 милиона гледания - трейлърът на филма се превърна в най-успешния в историята на българското кино

Виж всички

Календар