Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Спечели двойна покана за филма "Рицари на справедливостта" с Мадс Микелсен

ИГРАЙ С IMPRESSIO

Спечели двойна покана за филма "Рицари на справедливостта" с Мадс Микелсен

Филмът на датския режисьор и носител на "Оскар" Андерс Томас Йенсен тръгва по кината на 17 юни

"Рицари на справедливостта" на сценариста и режисьор Андерс Томас Йенсен не разчита само на силното, авторитетно присъствие на всеобщия любимец Мадс Микелсен.

Историята представлява наситен с емоционална дълбочина трилър на отмъщението, като сюжетът се концентрира върху разследване на причините за един пътен инцидент.

Филмът "Рицари на справедливостта" тръгва по кината на 17 юни и заедно с разпространителите от "АРТ ФЕСТ" даваме възможност на петима от вас да спечелят по една двойна покана за прожекциите му в Дома на киното в София.

Какво трябва направиш, за да участваш?

Играйте тук: Добре дошли в официалната инстаграм страница на Impressio!

Играта на Impressio приключи!

Ето и петимата победители:

Играта бе активна от 13 юни до 17 юни вечерта, когато победителите бяха изтеглени на случаен принцип и са показни тук и в сторито на @Impressio.bg.

Благодарим на всички, които се включиха!

Още

"Рицари на справедливостта" от 17 юни по кината

"Рицари на справедливостта" от 17 юни по кината

Международната премиера на "Рицари на справедливостта" е в Ротердам през 2021 г., а след това обикаля филмови форуми буквално в цял свят.

Зареждащо с особено напрежение е очакването да видим майсторството на Мадс Микелсен в ролята на суров и безскрупулен отмъстител.

В останалите роли са: Николай Лие Каас, Андреа Хейк Гадеберг, Ларс Бригман, Николас Бро. Оператор е Каспер Туксен, а музиката е на Йепе Каас.

Режисьорът и сценарист Андерс Томас Йенсен заедно с актьорите от филма "Рицари на справедливостта" (Снимка: Anders Overgaard/Източник: АРТ ФЕСТ)

Маркус (Мадс Микелсен), е ветеран от Афганистан, който се завръща у дома, за да се грижи за дъщеря си Матилде след ужасна железопътна катастрофа. Неочаквано той се среща със статистическия анализатор Ото, един от малкото оцелели след инцидента, който е убеден, че в тази трагедия има нещо повече, отколкото изглежда на пръв поглед. Оказва се, че много тайни са скрити пред погледите на всички.

Измъчен и смъртоносно опасен, Маркус няма друг избор, освен да навлезе дълбоко в умопомрачителния свят на възможностите, за да получи отговор на неизказаните си въпроси.

Ще може ли да осмисли смъртта?

Режисьорът и сценарист Андерс Томас Йенсен заедно с актьорите от филма "Рицари на справедливостта" (Снимка: Anders Overgaard/Източник: АРТ ФЕСТ)

Режисьорът и сценарист Андерс Томас Йенсен:

"Рицари на справедливостта" е притча, поставена в рамка, конструирана от реализъм. Това е историята на една група хора, които в едно и също време губят усещането за сигурност, както и основата, върху която е изграден животът им. В срещата по между им всеки от тях открива нещо - любов, себеуважение, усещането, че принадлежиш на дадено място. Всички те се научават на доверие - независимо от това дали става въпрос за вяра в себе си, в Бог или в съвпаденията, които ни поднася животът.

Филмът разказва за промяната в живота ни, когато се случи нещо немислимо.

Как да запазим вярата си в живота, когато сме престанали да вярваме във всичко?

Кадър от "Рицари на справедливостта" (Снимка: Rolf Konow/Източник: АРТ ФЕСТ)

Животът може да изглежда абсолютно безмислен, особено когато загубим наш любим. Но има ли някаква основополагаща причина, поради която трябва да разбираме изцяло смисълът на всичко?

И ако приемем факта, че никога няма да разберем смъртта, може би най-важният смисъл на самия живот е да бъдем изцяло посветени на настоящето, на хората, които обичаме и да сме благодарни за този дар? Не е ли достатъчно това?

Да осъзнаем, че всичко около нас, дори самото ни съществуване, се подчинява само на случайността, е много трудно решение...

Ако всичко следва някакви случайни принципи, тогава може да приемем, че случващото се е също така и несъществено, несвързано с нищо. А "несъществено" не е никак далеч от "безмислено". Но може би не всичко е изцяло произволно...

Кадър от "Рицари на справедливостта" (Снимка: Rolf Konow/Източник: АРТ ФЕСТ)

Кадър от "Рицари на справедливостта" (Снимка: Rolf Konow/Източник: АРТ ФЕСТ)

В "Рицари на справедливостта" присъства случайността. Една група от наранени хора се събират заедно и в общия път, който поемат, си помагат един на друг.

Хората са общност, присъщо ни е да се събираме заедно и колкото повече се посвещаваме един на друг, толкова по-пълен и значим става животът ни.

Маркус е ранено животно, което предпочита да се скрие. Животът е ограбил вярата му и му е отнел наивността. Той е изгубил надеждите и мечтите си за голямо семейство. Но по странно съвпадение точно инцидентът, който променя живота му, го дарява с онова, за което е мечтал като млад - само че по съвсем различен начин.

Кадър от "Рицари на справедливостта" (Снимка: Rolf Konow/Източник: АРТ ФЕСТ)

И може би това не е съвпадение, може да е дело на Бог, а може и да е нещо абсолютно и съвсем различно.

Имах намерението да създам драма, в която да има и трогателни моменти, и хумор, чието действие се развива около отношенията между баща и дъщеря - Маркус и Матилде. Ние се оказваме с тях в екстремната ситуация след смъртта на тяхната съпруга и майка.

Кадър от "Рицари на справедливостта" (Снимка: Rolf Konow/Източник: АРТ ФЕСТ)

В самата си същина историята е доста мрачна и сериозна. Основната тема е сериозна и много значима.

Смисълът на живота - звучи доста обезсърчаващо и заплашително. За това трябва да се говори с чувство за хумор, иначе би било доста трудно да се справим с тежестта на тази основна нишка в сюжета...

 

 РИЦАРИ на СПРАВЕДЛИВОСТТА (RIDERS of JUSTICE)
Дания, 2020, 116 мин.

сценарист и режисьор - Андерс Томас Йенсен
оператор - Каспер Туксен
музика - Йепе Каас
в ролите - Мадс Микелсен, Николай Лие Каас, Андреа Хейк Гадеберг, Ларс Бригман, Николас Бро
продуценти - Сидсел Хибшман, Сисе Граум Йоргенсен
продукция - Zentropa Entertainments

"РИЦАРИ на СПРАВЕДЛИВОСТТА" се разпространява в България от "АРТ ФЕСТ"
Премиерна дата 17 юни 2022

 

Коментирай 0

1/1

Още ВИДЕО

В Помпей откриха фрески, вдъхновени от Троянската война

Изобразени са Елена и Парис, цар Менелай, пророчицата Касандра и бог Аполон

"Фантомът на операта" пристигна с Боинг

100 души строят сцената в НДК, пресъздаваща Парижката опера

Ралица Бежан с ново стилно видео към песента "ЕТО МЕ"

С ярък театрален привкус, кинаджийско, ретро-симпатично и в същото време, носещо усмивка, свежест и настроение, видеото носи неподправения почерк на чаровната актриса и певица

"Мария Монтесори: Новата жена" в разпространение от 12 април

Филмът е вдъхновен от живота и делото на Мария Монтесори

Трагичната и вдъхновяваща история на Ейми Уайнхаус оживява на кино от 12 април

"Ейми Уайнхаус: Back to Black" е безпрецедентен поглед към една от най-ярките и иконични фигури в света на съвременната музика

"Паднали листа" на Аки Каурисмаки тръгва на кино от 5 април

Меланхоличният шедьовър на финландския режисьор безспорно е едно от най-добрите кино заглавия за истински ценители

Виж всички

Календар