Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

На колко години Менделсон написва първата си симфония?

ИГРА НА IMPRESSIO

На колко години Менделсон написва първата си симфония?

Седмична игра на сайта за култура и изкуство на Dir.bg

Якоб Лудвиг Феликс Менделсон Бартолди (Снимка: Getty Images/Guliver Photos)

Регламент на играта:

Първите двама участници, посочили правилния отговор на въпроса на нашата фейсбук страница, печелят по:

Eдна двойна покана за концерта на Софийска филхармония, със солист именитата ни цигуларка Мила Георгиева, от програмата на МФ "Софийски музикални седмици",  който ще се състои на 7 юни, от 19:00 часа, в зала "България". Музикалното събитие е с участието на Националния филхармоничен хор "Светослав Обретенов" и на новия  Детски филхармоничен хор с диригент Славил Димитров.

Наградите се осигуряват от Софийска филхармония.

Играта е активна на нашата фейсбук страница в периода от 4 до 7 юни 2018 г., където ще бъдат обявени и имената на победителите.

Добре дошли в официалната фейсбук страница на Impressio! Успех!

Мила Георгиева (Снимка: Личен архив)

На концерта на 7-ми 2018 г. Мила Георгиева ще изпълни Концерта за цигулка от Менделсон.

Още

Световнопризнатата цигуларка Мила Георгиева ще свири в зала "България"

Световнопризнатата цигуларка Мила Георгиева ще свири в зала "България"

От Сезон 2002/2003 г. Мила Георгиева е концертмайстор на Симфоничния оркестър на Радио Щутгарт, Германия. Свири на цигулка "Страдивариус" от 1703 г., която й е предоставена от оркестъра. Притежава и своя цигулка Зигмунтович, нов инструмент, изработен по модел на Страдивариус.

Във втората част на концерта ще прозвучи "Меса за мир" на Дженкинс - едно уникално произведение на съвременната класика, със солисти - носителката на приза "Музикант на годината" сопраното Мария Цветкова, мецосопраното Олга Михайлова-Динова, тенорът Ивайло Михайлов и басът Пламен Кумпиков.

Найден Тодоров, диригент, "Заедно в Европа"/Сн. Моцарфест, фотограф: Виктор Викторов

"Произведението е буря от емоции, красиво, епично, завладяващо. В творбата са използвани частите, характерни за традиционната християнска меса, но има и такива, които са свързани с други религии. Авторът внушава, че без значение от каква националност, религията или расата сме, най-важното е да се борим за мир", споделя мастро Найден Тодоров, който ще застане на диригентския пулт.

Билетите за впечатляващото класическо събитие вече са в продажба на цени от 25 до 40 лв. и са налични на касата на зала "България", Ипей, Тикетс.бг и Ивентим.

Още

 На кого е кръстен Моцарт?

Игра на Impressio: На кого е кръстен Моцарт?

Още

С каква народност е записан новороденият Джузепе Верди в църковния регистър?

Игра на Impressio: С каква народност е записан новороденият Джузепе Верди в църковния регистър?

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Игра на Impressio: Какво означава терминът "фолктроника"?

Тази седмица нашият въпрос е свързан с дългоочаквания и изключително любопитен като звучене албум на колаборативната формация TRIGAIDA - ELATE, който ще бъде представен на живо на 12 юни в Парк Военна Академия от 19.30 часа

Игра на Impressio: За колко дни Джузепе Верди написва музиката на операта "Трубадур"?

Тази седмица нашата игра е свързана с операта "Трубадур", която ви очаква на 6, 7 и 8 март, от 19 часа в Софийската опера и балет

Игра на Impressio: На пазарния площад на кой град е първата среща на пирата Конрад с любимата му в балета "Корсар" от Адам?

Тази седмица нашият въпрос е свързан с балетния спектакъл "Корсар", който можете да видите на 20 и 22 февруари от 19.00 часа на сцената на Софийската опера и балет

Игра на Impressio: Коя е песента на Рут Колева, в чийто клип участват актрисите Цветана Манева и Анастасия Лютова?

Тази седмица нашият въпрос е свързан с певицата Рут Колева, която подготвя представянето на своя пети албум, чието име все още е тайна, а големият концерт ще бъде в Зала България на 15 февруари

Игра на Impressio: През коя година виртуозният Питър Бенс пуска сензационната си видео интерпретация на "Bad" на Майкъл Джексън?

Тази седмица нашият въпрос е свързан с феноменалния пианист Питър Бенс, който идва с два концерта в България - на 13 ноември в София, а на 15 ноември за първи път и във Варна

Игра на Impressio: Koй е първият диригент, с когото Сара Чанг свири в България?

Виртуозната цигуларка пристига в София за концерта си на 10 ноември в зала "България"