Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Китайски красавици, които могат да се стопят в устата ви

ИЗКУШЕНИЯ С ЖЕНСКИ ИМЕНА

Китайски красавици, които могат да се стопят в устата ви

Сладкарят Чжоу Йи с право е наречен Захарния крал

Не е учудващо, че китайският сладкар Чжоу Йи (Zhou Yi) е получил прозвището Захарния крал: от тесто, сладкиши и шоколад, той извайва изискани фигури, които сякаш са от порцелан.

Още

Потресаващи картини от храна ни се разкриват само под определен ъгъл

Потресаващи картини от храна ни се разкриват само под определен ъгъл

Сложно е да се повярва, че тези изящни фигурки всъщност са годни за консумация.

Това е дълга, много усърдна работа.

Още

Изненадващи торти за рожден ден

Изненадващи торти за рожден ден

Захарния крал по достойнство е признат за един от най-добрите сладкари в света, получал е медали и призови места на международни конкурси.

В творбите на майстора е отдадена почит на традиционната китайска култура и изкуство.

Например, тази фигурка изобразява императрица У Цзе Тян - единствената известна съпруга на император Поднебесен. Фигурката е толкова изящна и детайлизирана, че буквално можеш да преброиш миглите на дамата.

Още

Фантастични пейзажи, които могат да се хапнат

Фантастични пейзажи, които могат да се хапнат

Посвещавайки много време на традиционните китайски методи на работа с хранителни продукти, Чжоу Йи доста експериментирал и създал собствена техника за превръщането на крема и захарта в сложни фигурки и аксесоари.

Чжоу работи с различни материали, което му позволява да създаде практически всичко, което пожелае.

Морски нимфи.

Във фотографиите трудно се забелязва, но някои най-малки детайли в украшенията са само няколко милиметра. Всичко се прави на ръка и е годно за консумация.

Чжоу Йи има сладкарска работилница в Сучжоу, недалече от Шанхай, и постоянно публикува фотографии на своите най-красиви торти във фейсбук.

Още

Амезайку - древните японски животни от захар

Амезайку - древните японски животни от захар

Чжоу Йи изучава моделиране и скулптура, без които трудно би достигнал такива висоти в творчеството.

Своята особена техника той разработва преди 6 години и оттогава не спира да се усъвършенства.

Майсторът и неговият екип през 2017 година бяха удостоени с три златни и два бронзови медала на голям международен конкурс във Великобритания.

Валерия КАЛЧЕВА

Календар

Препоръчваме ви

Наздравица с магията на Ренесанса

Вижте как биха изглеждали съвременните коктейли през погледа на старите майстори

Цветя от маслен крем, които превръщат тортите в икебана

Вдъхновеният майстор от Ателието Су е привлечен от красотата на градинския букет, който диша свежест и пролет

Потресаващи картини от храна ни се разкриват само под определен ъгъл

"Платната" на Емилия Винжановайте и Йолита Ваиткуте достигат 4 метра височина

Изненадващи торти за рожден ден

Разкошните сладки подаръци на Ади Клингхофер

Амезайку - древните японски животни от захар

Вижте новите свръхреалистични близалки на Шинри Тезука