РЕКВИЕМЪТ НА МОЦАРТ

10-ти февруари, 19 часа, в Дом на културата "Борис Христов" - Пловдив

"Реквиемът на Моцарт", концерт на Държавна опера - Пловдив

РЕКВИЕМЪТ НА МОЦАРТ - един от най-великите музикални шедьоври на всички времена ще звучи в Пловдив в памет на великия български диригент Добрин Петков.

Концертът, посветен на 30-годишнината от смъртта на Добрин Петков ще бъде дирижиран от музикалния директор на Опера Пловдив - маестро Диан Чобанов, с участието на солистите: Евгения Ралчева, Елена Чавдарова - Иса, Михаил Михайлов - гост, Ивайло Джуров - гост.

Добрин Петков е рядък талант, който започва да свири на цигулка още на пет годишна възраст. На 10 години дирижира в продължение на един сезон оркестъра на Детската театрална школа у нас. На 12 години изнася редица самостоятелни концерти в страната като цигулар, както и съвместен концерт с проф. Панчо Владигеров в Белград. На 13 години получава стипендия от Британското правителство и заминава да учи в Кралски колеж за музика в Лондон. Там, в продължение на две учи изучава дирижиране и цигулка. Завършва и Националната музикална академия в София.

Добрин Петков е диригент, с впечатляващ в стилово разнообразие и внушителен като брой, репертоар от шедьоври на европейската музикална класика, изживяни и гениално интерпретирани под неговата палка.

1/1

"Реквиемът на Моцарт", концерт на Държавна опера - Пловдив

Още Концерти в Пловдив

Виж всички Концерти в Пловдив