Майстори - ОДТ-Дупница

от Рачо Стоянов

"Майстори", ОДТ - Дупница

Режисьор: Надежда Асенова

Сценография: Кънчо Касабов

"Майстори", ОДТ - Дупница

Участват: Камен Иванов, Димитър Живков, Анастасия Левордашка, Валентин Балабанов, Петко Каменов, Филип Гуляшки, Георги Бояджиев, Василка Сумева, Виктория Янева

"Майстори" се играе по случай 125 години от първото театрално представление в Дупница и е част от Майските празници на културата. Режисьор е Надежда Асенова, а освен нея гости в екипа са и сценографът Кънчо Касабов и Димка Касабова, която отговаря за костюмите. Музиката е на Юри Ступел. В основата е легендата за прочутите тревненски резбари, сключили облог за майсторство, чийто залог обаче е любовта.

"Майстори", ОДТ - Дупница

В образа на главната героиня Милкана влиза младата и талантлива актриса от дупнишкия театър Анастасия Левордашка. Образите на двама майстори резбари Найден и Живко, които се борят за любовта й, се пресъздават от гост-актьорите Камен Иванов и Димитър Живков. Останалите роли са дело на доайена Славчо Пеев, Валентин Балабанов, Петко Каменов, Владимир Богданов, Филип Гуляшки, Георги Бояджиев, Василка Сумева и Виктория Янева. Пиесата "Майстори" е написана през 1922 г., а за първи път е поставена 5 години по-късно в Народния театър "Иван Вазов".

1/1

"Майстори", ОДТ - Дупница

"Майстори", ОДТ - Дупница

"Майстори", ОДТ - Дупница

Още постановки в София

Виж всички постановки в София