Евита

мюзикъл от Андрю Лойд Уебър и Тим Райс

"Евита", мюзикъл, Опера Пловдив

Диригент: Вилиана Вълчева

Режисьор: Нина Найденова

Хореограф: Боряна Сечанова

Сценография: Елица Георгиева

Костюми: Николина Костова-Богданова

Превод: Цветомира Цонева

"Евита", мюзикъл, Опера Пловдив

Участват: Юлия Йорданова,Стефан Вълдобрев, Георги Султанов, Марк Фаулър,Станислава Момекова

Оркестър, Хор и Балет на Опера Пловдив

Mюзикълът с безсмъртния хит "Don't Cry For Me Argentina" и наградената с Оскар песен "You Must Love Me" от филма с Мадона се играе над 40 години на Уест Енд Лондон и Бродуей САЩ и е преведен на над 14 езика. С това той се нарежда сред най-известните мюзикъли на Андрю Лойд Уебър в световен мащаб, заедно с "Исус Христос Суперзвезда", "Фантомът на операта" и "Котки". Получил е три награди "Тони" - най-престижното отличие за мюзикъл в САЩ.

Сюжетът е може би най-сполучливото претворяване на живота на Мария Ева Дуарте Де Перон - втората съпруга на аржентинския президент Хуан Перон, първа дама на южноамериканската република за шест години до ранната й кончина на едва 33 години през 1952 година. Нейната противоречива история е пресътворена на сцената на Опера Пловдив от режисьора Нина Найденова, хореографа Боряна Сечанова, сценографа Елица Георгиева и художника на костюми Николина Костова - Богданова.

Изненада за публиката е участието на актьора Стефан Вълдобрев, който прие предизвикателството да изпълни една от главните роли в мюзикъла - тази на Че, пресъздадена на големия екран от Антонио Бандерас. В мюзикъла героят му се явява основен критик, но и вътрешен глас на Ева Перон и въпреки че мнозина правят асоциации с образа на Че Гевара, то в исторически план Първата дама на Аржентина и революцонерът не са се познавали.

 

1/1