Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Швейцарка намира труповете на родителите си след 75 години

СЪДБИ КАТО В РОМАН

Швейцарка намира труповете на родителите си след 75 години

Марселин и Франсин Дюмолин замръзнали в Алпите през 1942-ра и оставили 7 деца сираци

Марселина показва снимка на родителите си

Марселина Дюмолин е жена-пример за синовна преданост. Тя, в продължение на 75 години, безотказно търсела истината за своите родители, изчезнали без вест през 1942 г., когато тя и братята и сестрите й, били малки деца.

Г-жа Дюмолин остарявала с надеждата, че някой ден ще разбере къде и как са загинали родителите им. И ето че този ден идва, когато в алпийските ледници намират телата на мъж и жена, замръзнали и останали там в продължение на десетилетия. Оказва се, че това са именно родителите на Марселина.

Мястото, където са открити труповете

Още

Възрастна двойка стана модел на романтичната любов

Възрастна двойка стана модел на романтичната любов

Трагедията в семейство Дюмолин се случва на 15 август 1942 г. Тогава Марселин и Франсин - млади родители на седем деца, тръгват към планината, за да издоят кравите, които отглеждат. Бащата - Марселин, бил на 40 и изкарвал прехраната на семейството си като обущар. Майката - Франсин, била 37-годишна учителка. Семейството живеело в швейцарското село Шандолин. Съселяните им много ги уважавали - Марселин и Франсин работели неуморно, за да отглеждат без лишения децата си.

Франсин и Марселин били трудолюбиви хора и добри родители

Още

Снимките на изоставен френски замък плашат купувачите

Снимките на изоставен френски замък плашат купувачите

В онзи трагичен съботен ден най-голямата им дъщеря - Моника, която била на 11, останала вкъщи да гледа братята и сестрите си. Когато в неделя родителите им все още ги нямало, Моника се разтревожила и отишла да каже на съседите - да ги помоли за помощ. Те от своя страна веднага извикали свещеника на селото, който бил приятел на бащата Марселин. Той организирал всички хора в околността, да тръгнат да търсят пропадналите без вест техни съселяни.

Високопланинският курорт, в който са открити телата

Още

Трогателната история на китайските "Ромео и Жулиета"

Трогателната история на китайските "Ромео и Жулиета"

В продължение на три седмици Моника се грижела за по-малките си братя и сестри, а родителите й все още ги нямало и никой не можел да каже какво се е случило с тях?.. Когато минало достатъчно дълго време, децата били прибрани и настанени като сираци в различни социални домове, въпреки че много семейства от селото искали да ги осиновят, за да останат в родното си място.

След време децата били настанени в приемни семейства и отрано започнали да работят. С течение на времето, вече не чувствали онази силна привързаност един към друг - всеки потеглил по свой път в живота. Едно, обаче, продължило да измъчва всеки от тях поотделно - въпросът какво се е случило с родителите им?..

Когато откриват в Алпите труповете на двама души - мъж и жена, на височина 2615 метра, на територията на един ски-курорт, на Моника първоначално й се струвало невероятно, че това може да са труповете на родителите й. Полицаите, обаче, удостоверили самоличността им с документите, намерени в раници, близо до труповете.

Телата са стояли под леда...75 години

До замръзналите тела били намерени още бутилка, книга и часовник. За да се потвърди самоличността на Марселин и Франсин, бил проведен и ДНК тест. Изчезнало всякакво съмнение - намерените замръзнали хора са те!..

Верижката на часовника на Марселин

В официалните сводки на полицията било записано, че най-вероятно Марселин и Франсин са паднали в скална пукнатина и там са намерили гибелта си. Телата им се запазили под леда и проседели там десетилетия, докато ги намерят.

Ботушите на Франсин

"Дрехите на тези хора бяха като от Втората световна война. Ледът бе запазил всичко в почти идеално състояние!..", казва за едно издание директорът на ски-курорта, на чиято територия са намерени телата. Останалите живи наследници на двойката Дюмолин, разделени в продължение на толкова години заради нерадостната съдба на семейството, се събрали, за да погребат родителите си.

Марселина и сестра й Моника

"Нашият живот премина под знака на една трагедия. Всеки от нас я изстрада в душата си и въпреки тъгата се надяваше, че един ден ще разберем защо мама и татко, които толкова ни обичаха, не се прибраха в онзи фатален ден!.. Тайно в себе си, всеки от нас се надяваше, че един ден ще разберем истината за родителите си, но не ни е минавало и през ум, че след толкова години ще можем да ги погребем!..", казва Моника Дюмолин.

Еми МАРИЯНСКА

1/1

Марселина показва снимка на родителите си

Високопланинският курорт, в който са открити телата

Марселина и сестра й Моника

Франсин и Марселин били трудолюбиви хора и добри родители

Телата са стояли под леда...75 години

Верижката на часовника на Марселин

Ботушите на Франсин

Мястото, където са открити труповете

Бутилката, открита наблизо до труповете

Календар

Препоръчваме ви

Фотограф осъществява мечтите на тежко болни деца

Шон ван Дел ги кара никога да не губят надежда, че чудото ще се случи

Създадоха шрифтове за компютър от почерците на Кърт Кобейн, Джон Ленън и Дейвид Боуи

Арт проектът Songwriters Fonts предлага на феновете да ги "изтеглят" абсолютно безплатно.

Вижте до болка празните домове на японските минималисти

Половината от травмите, които хората получават, когато земята се разтресе, са от падащи предмети.

Можете ли да обичате като слон?

Тези прекрасни фотографии на Волф Адемайт, са посветени на това, как се любят слоновете

Човекът, който засне очите на страданието в Аушвиц

След войната, Вилхелм Брас няма сили да хване камера в ръцете си

Художници с тежки двигателни проблеми, вдъхновяват с таланта си

Питър Лонгстаф се ражда без ръце, но се научил да рисува с десния си крак