Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Швейцарка намира труповете на родителите си след 75 години

СЪДБИ КАТО В РОМАН

Швейцарка намира труповете на родителите си след 75 години

Марселин и Франсин Дюмолин замръзнали в Алпите през 1942-ра и оставили 7 деца сираци

Марселина показва снимка на родителите си

Марселина Дюмолин е жена-пример за синовна преданост. Тя, в продължение на 75 години, безотказно търсела истината за своите родители, изчезнали без вест през 1942 г., когато тя и братята и сестрите й, били малки деца.

Г-жа Дюмолин остарявала с надеждата, че някой ден ще разбере къде и как са загинали родителите им. И ето че този ден идва, когато в алпийските ледници намират телата на мъж и жена, замръзнали и останали там в продължение на десетилетия. Оказва се, че това са именно родителите на Марселина.

Мястото, където са открити труповете

Още

Възрастна двойка стана модел на романтичната любов

Трагедията в семейство Дюмолин се случва на 15 август 1942 г. Тогава Марселин и Франсин - млади родители на седем деца, тръгват към планината, за да издоят кравите, които отглеждат. Бащата - Марселин, бил на 40 и изкарвал прехраната на семейството си като обущар. Майката - Франсин, била 37-годишна учителка. Семейството живеело в швейцарското село Шандолин. Съселяните им много ги уважавали - Марселин и Франсин работели неуморно, за да отглеждат без лишения децата си.

Франсин и Марселин били трудолюбиви хора и добри родители

Още

Снимките на изоставен френски замък плашат купувачите

В онзи трагичен съботен ден най-голямата им дъщеря - Моника, която била на 11, останала вкъщи да гледа братята и сестрите си. Когато в неделя родителите им все още ги нямало, Моника се разтревожила и отишла да каже на съседите - да ги помоли за помощ. Те от своя страна веднага извикали свещеника на селото, който бил приятел на бащата Марселин. Той организирал всички хора в околността, да тръгнат да търсят пропадналите без вест техни съселяни.

Високопланинският курорт, в който са открити телата

Още

Трогателната история на китайските "Ромео и Жулиета"

В продължение на три седмици Моника се грижела за по-малките си братя и сестри, а родителите й все още ги нямало и никой не можел да каже какво се е случило с тях?.. Когато минало достатъчно дълго време, децата били прибрани и настанени като сираци в различни социални домове, въпреки че много семейства от селото искали да ги осиновят, за да останат в родното си място.

След време децата били настанени в приемни семейства и отрано започнали да работят. С течение на времето, вече не чувствали онази силна привързаност един към друг - всеки потеглил по свой път в живота. Едно, обаче, продължило да измъчва всеки от тях поотделно - въпросът какво се е случило с родителите им?..

Когато откриват в Алпите труповете на двама души - мъж и жена, на височина 2615 метра, на територията на един ски-курорт, на Моника първоначално й се струвало невероятно, че това може да са труповете на родителите й. Полицаите, обаче, удостоверили самоличността им с документите, намерени в раници, близо до труповете.

Телата са стояли под леда...75 години

До замръзналите тела били намерени още бутилка, книга и часовник. За да се потвърди самоличността на Марселин и Франсин, бил проведен и ДНК тест. Изчезнало всякакво съмнение - намерените замръзнали хора са те!..

Верижката на часовника на Марселин

В официалните сводки на полицията било записано, че най-вероятно Марселин и Франсин са паднали в скална пукнатина и там са намерили гибелта си. Телата им се запазили под леда и проседели там десетилетия, докато ги намерят.

Ботушите на Франсин

"Дрехите на тези хора бяха като от Втората световна война. Ледът бе запазил всичко в почти идеално състояние!..", казва за едно издание директорът на ски-курорта, на чиято територия са намерени телата. Останалите живи наследници на двойката Дюмолин, разделени в продължение на толкова години заради нерадостната съдба на семейството, се събрали, за да погребат родителите си.

Марселина и сестра й Моника

"Нашият живот премина под знака на една трагедия. Всеки от нас я изстрада в душата си и въпреки тъгата се надяваше, че един ден ще разберем защо мама и татко, които толкова ни обичаха, не се прибраха в онзи фатален ден!.. Тайно в себе си, всеки от нас се надяваше, че един ден ще разберем истината за родителите си, но не ни е минавало и през ум, че след толкова години ще можем да ги погребем!..", казва Моника Дюмолин.

Еми МАРИЯНСКА

1/1

Марселина показва снимка на родителите си

Високопланинският курорт, в който са открити телата

Марселина и сестра й Моника

Франсин и Марселин били трудолюбиви хора и добри родители

Телата са стояли под леда...75 години

Верижката на часовника на Марселин

Ботушите на Франсин

Мястото, където са открити труповете

Бутилката, открита наблизо до труповете

Календар

Препоръчваме ви

В Годината на кучето водещо ще бъде Знанието

Китай и Югоизточна Азия посрещнаха лунната Нова година

Забележителни музейни експонати от цяла България на "Салона на музеите" в НДК

На 26 февруари в рамките на "Салона" ще се проведе и дискусия на тема "Отвъд съкровищата – съвременно управление на културното наследство"

Парижката опера ще чества 350-ата си годишнина

При отбелязването на юбилея ще бъде почетен френският репертоар, от Жан-Филип Рамо до Ектор Берлиоз

Какво можем да си измайсторим от сняг

Безгранични са просторите за творчество, стига да го има необходимият материал

Художници с тежки двигателни проблеми, вдъхновяват с таланта си

Питър Лонгстаф се ражда без ръце, но се научил да рисува с десния си крак

Неконтактните общества в съвременния свят

Учени спорят дали да ги приобщим, или да ги оставим в покоя им, извън времето