Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Невзрачна 300-годишна къща поразява с разкоша си вътре

КРЕАТИВНИ РЕШЕНИЯ

Невзрачна 300-годишна къща поразява с разкоша си вътре

Дизайнерите са направили истинско чудо

В югозападна Англия, графство Корнуол, се намира къща, построена преди повече от 3 века. Погледната отстрани тя изглежда толкова невзрачно, че минувачите се питат защо собствениците й не правят нищо да реновират външния й вид.

Още

Вижте отвътре "Призрачната къща Уинчестър" /ВИДЕО/

Вижте отвътре "Призрачната къща Уинчестър" /ВИДЕО/

Повечето от тях вероятно си мислят, че зад сивите стени, малките прозорци и ниската врата, се крие още по-тъжна картина.

Всъщност се оказва, че тези хора не само се лъжат, но биха ахнали, ако можеха да надникнат вътре зад неугледната фасада на старината.

Погледната отвън, къщата не изглежда уютен дом

Още

Къща на "един крак" в Прага

Къща на "един крак" в Прага

Сградата е построена през 1680 г. и през годините била обитавана от различни семейства. Сегашните собственици на къщата са млади хора, които са я превърнали в истинска интериорна прелест, като са запазили старината отвън такава, каквато е била столетия, а вътре са си устроили един съвременен дом.

Дизайнерите, които младата двойка наела за вътрешното проектиране, решили идеално проблемите със светлината, идваща от малките прозорци, както и с всички останали проблеми, между които, да речем, със стария комин.

Холът, в който е старият комин

Още

Мъж "отгледа" църква от дървета в задния си двор

Мъж "отгледа" църква от дървета в задния си двор

Последният бил съхранен в първоначалния си вид, но съобразен със съвременните правила за противопожарна безопасност. За целта нишата била облицована с огнеупорни материали и отделена със стъклена вратичка. Старият голям дървен сандък пък се превърнал в мебел с ново предназначение - удобна маса.

Кухнята е съвременно оборудвана

Уютната гостна

В кухнята всичко е по последна дума на техниката, но като цяло в къщата хем е съхранен духа на старината, хем насторението е ведро - като за съвременни млади хора.

Удобната спалня

Банята

Еми МАРИЯНСКА

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"Градски отношения" на Естер Борнемиза гостува на София хартиен арт фест в НДК

Експозицията може да бъде видяна всеки ден до 24 юни от 11.00 до 19.00 ч.

Вим Вендерс прави филм за стъклените обществени тоалетни в Япония

"Трябва да призная, че първата ми реакция беше: Какво? Тоалетни? Chotto mattene", разказа Вендерс, използвайки японския израз, означаващ "почакайте малко"

Специална експозиция в плевенския музей разказва за живота и творческия път на Гена Димитрова

В експозицията, открита през 2009 г., са представени документални материали, свързани с детско-юношеските години на Гена Димитрова от времето, когато живее в плевенското село Беглеж

Живот на пауза: Знамена, в цветовете на пандемията

Всяка година от 2007 г. насам Институтът за цветовете на Пантон (The Pantone Color Institute) избира цвят на годината, с който прогнозира световните цветови тенденции и задава хроматичния дух на времето

Бланка Шперкова представя проекта си „Бабче и внуче“

Тя е автор на филмова анимация, илюстратор, майсторка на плетени телени бижута и баба. Бланка Шперкова ще представи в Чешкия център своята колекция от неповторими бижута и обекти от тел

Часът на Земята ще бъде отбелязан с арт ателие пред Народния театър

На 26 март от 10:00 - 18:00 ч. в градинката пред Народния театър в София, Център АЛОС ще проведе открито ателие за мозайки от цветни капачки "МозайКАП"