Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Да изследваме хибридните обекти под формата на бижута

HYBRID OBJECTS

Да изследваме хибридните обекти под формата на бижута

Изложбата е от 17 февруари 2022 до 16 март 2022 в Арт Галерия Le Papillon

Иван Енчев (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Сборна Годишна Бижутерска Изложба - "ХИБРИДНИ ОБЕКТИ" от 17.02.2022 - 16.03.2022 г.

вернисаж на 17.02.2022 г. /четвъртък/ от 17.00 до 19.00 часа в Арт Галерия Le Papillon, Варна, ул.Драгоман 12

Виктор Павлов (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Арт Галерия Le Papillon ви кани от 17-ти февруари до 16-ти март в изложбения салон на ул. Драгоман № 12, Варна да изследваме ХИБРИДНИТЕ ОБЕКТИ / HYBRID OBJECTS под формата на ювелирни произведения на изкуството - бижута, които са подготвили участниците в превърналата се в обичана традиция Годишна Бижутерска Изложба.

Вараздат Айрапетян - Вари (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Още

Златни бижута от времето  на Нефертити са открити в две гробници в Кипър

Златни бижута от времето на Нефертити са открити в две гробници в Кипър

Със своите 12 поредни издания тя се превърна в очаквано събитие за много зрители и почитатели на съвременния дизайн и на уникалните произведения на изящното приложно изкуство. Едновременно с това е импулс, въздействащ върху въображението на творците и резонира с една от целите на галерията - следвайки пулса на настоящето време да бъде култивиран вкус, естетически усет и интерес у зрителите на бижутата, като изящна, малка, уникална форма на скулптурата.

Теодор Лулчев (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Теодор Лулчев (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Традиционно изложбата продължава първоначалната концепция на проекта за ежегоден обзорен преглед на последните идеи и реализации на творците, работещи в жанра на това така обичано изящно приложно изкуство. Разбира се еволюцията предполага надграждане и в това издание с тема ХИБРИДНИ ОБЕКТИ / HYBRID OBJECTS акцентът е именно там - способността за адаптиране към променящата се среда, обстоятелства и нужди, обуславяща появата на хибрида като еволюционно решение.

Никол Александрова (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Още

Ако Ван Гог правеше бижута

Шедьоврите на Ван Гог оживяват с 24-каратов златен прах в изключителна изработка

В биологията ХИБРИД е потомството, получено от съчетаването на качествата на два организма от различни породи, сортове, видове или родове чрез размножаване. Понятието "ХИБРИД" се наложи в химията, автомобилостроенето, в инженерните нововъведения в областта на двигателите, залегна в новите хибридни мобилни приложения и всичко това далеч надхвърли биологичната трактовка в животновъдството и растениевъдството.

Николай Стардъмов (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Мария Стоянова (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Предизвикателството пред авторите е да създадат своите ХИБРИДНИ ОБЕКТИ, претворени в материя и да приложат инженерна генетика и нова хибридна употреба на обекти под формата на различни бижута. Идеята на тазгодишното издание е, опирайки се на семантиката на думата "хибрид", но и давайки сцена за изява на развитието на дизайна и ювелирния изказ, да предизвикаме създаването на нови колекции, да дадем поле за представяне както на утвърдени любими дизайнери, така и на автори, които гостуват за пръв път в пространството на арт галерия Le Papillon, на студенти, които имат възможност за свой дебют в престижен форум.

Мария Стоянова (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Гъвкавостта и адаптивността на всеки от нас в ежедневието ни налага бижуто, като мини скулптура да не е само носител на концентрирана информация, но да е и част от нашият индивидуален еволюиращ израз. Бижуто се променя, внедрявайки идеи за употреба в повече от една посока и израз, обединявайки свойства на различните по функционалност традиционни досега възприятия за бижута.

Лена Старибратова (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Още

Филипинска фоторепортерка напусна професията си, за да прави бродирани бижута

Филипинска фоторепортерка напусна професията си, за да прави бродирани бижута

С нетърпение очакваме както срещата с новите произведения на любими дизайнери, така и идеите на нови автори, представяни за първи път в пространството на арт галерия Le Papillon. Участниците в ХИБРИДНИ ОБЕКТИ / HYBRID OBJECTS тази година са 52-ма носители на уникални идеи и естетиката на съвременните тенденции. Наред с утвърдените дизайнери и бижутери, в това издание участие отново имат и студенти и магистри от Ателие за бижута към Катедра Метал при НХА, София с проф. Димитър Делчев и гл.асистент д-р Мирена Златева.

А разнообразието от материали, както обикновено е впечатляващо: благородни метали - сребро и злато; скъпоценни и полу-скъпоценни камъни; перли; естествени материали от природата, като дърво, рог, месинг, високотемпературен порцелан; текстил; кристал, както и всички други съвременни материали, като гума, плексиглас, гоматекс и др.

Камена Сиракова (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Участниците в 12-тото издание на Годишната ни Бижутерска Сборна изложба на тема ХИБРИДНИ ОБЕКТИ / HYBRID OBJECTS, са:

Август Савов, Александър Пенев, Ангелина Цветкова, Анита Арсова, Анна Медарска, Антоанета Рамджулска, Биляна Копоева, Благовеста Кенова, Богдана Топрева, Вараздат Айрапетян - Вари, Виктор Павлов, Владимир Ванков, Владимир Николов, Владимир Радоев, Вяра Иванова, Гергана Труканова, Даниела Андреевска, Даниела Радоева, Даяна Казакова, Детелина Живкова, проф. Димитър Делчев, Димитър Иванов, Дона Константинова, Евгения Георгиева, Евгения Иванова, Евгения Илкова,

Калина Чанкова (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Още

Геният на бижутата Рене Лалик имал 16 патента за обработка на стъкло

Геният на бижутата Рене Лалик имал 16 патента за обработка на стъкло

Елена Кафеджийска, Елизар Милев, Емилия Емилева, Ивайло Иванов, Иво Борисов, Йосиф Йосифидис - Iosif, Калина Чанкова, Камена Сиракова, Лена Старибратова, Мария Стоянова, Мартина Драгова, гл. асистент д-р Мирена Златева, Никол Александрова, Николай Сърдъмов, Павел Костадинов, Петя Танева, Петя Тодорова, Ралица Дековска, Рая Генова и Иван Генчев, Севдалина Иванова, Силвия Чанева, Симеон Шомов, Снежана Нейкова, Станислав Корчев, Теодор Лулчев, Явор Кондов.

Калина Чанкова (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Димитър Делчев (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Изложбата ХИБРИДНИ ОБЕКТИ / HYBRID OBJECTS, може да бъде видяна от 17-ти февруари до 16-ти март 2022 г. в изложбения салон на галерия "Папийон" на ул. Драгоман № 12, Варна /до Куклен театър/, а също и да бъде разгледана на сайта artpapillon.com или fb: Le Papillon Art Gallery.

Заповядайте на вернисаж: 17.02.2022 /четвъртък/ от 17:00 до 19:00 часа.

Изложбата е част от "Годишна програма на Арт Галерия Папийон за 2022г", подкрепена от Национален фонд "Култура" към Министерство на Културата.

Още

"Извън рамката" - живопис и скулптура в Арт Галерия Le Papillon

"Извън рамката" - живопис и скулптура в Арт Галерия Le Papillon

Още

Търсещият хармонии Валентин Узунов в Арт Галерия Le Papillon

Търсещият хармонии Валентин Узунов в Арт Галерия Le Papillon

Още

Стъклото - изкушение за сетивата - от Древен Рим до наши дни

Стъклото - изкушение за сетивата - от Древен Рим до наши дни

Още

Арт галерия "Папийон" представя философските разкази на Христо Йотов и Григор Мицев

Арт галерия "Папийон" представя философските разкази на Христо Йотов и Григор Мицев

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Изложба на швейцарския творец Ролф Закс в Хамбург акцентира върху светлината

"Изпитвам голяма любов към предметите - тези, които помним от детството си, без определен дизайн, но пък са с предназначение", каза 67-годишният художник

"Нотр Дам" избра обзавеждането, с което ще отвори отново врати през 2024 г.

"Триизмерните модели на бъдещото оборудване показват единство на формите - геометрични, стабилни и масивни, "не минималистични", каза архиепископът на Париж Лоран Улрих

Звездата на европейската дизайн сцена Марта Серда гостува в София

В последните дни от юни се зареждаме с допълнителна доза вдъхновение за лятото с едно от бележитите имена на европейската дизайн сцена – Марта Серда. Графичната дизайнерка гостува в София за 21-то издание на утвърдената поредица МЕЛБА СРЕЩИ

Японският илюстратор Хиро Камигаки представя "Лабиринтът на София" в Квадрат 500

Официалното откриване на експозицията е на 22 юни и може да бъде видяна до 20 юли

Изложба в Париж ще покаже непреходната геометрична линия в дрехите на дизайнера Ив Сен Лоран

Изложбата се открива в музея "Ив Сен Лоран". Целта е да бъдат демонстрирани малко познати модели на дизайнера, каза пред АФП Елса Янсен, куратор на експозицията

Визуалните есета на Йожеф Ташнади: Апории

Изложбата е от 4 май до 25 юни 2023 в САМСИ