Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Втората световна война накратко или 200 кратки есета за ключови събития (откъс)

НОВИ СПРАВОЧНИ КНИГИ

Втората световна война накратко или 200 кратки есета за ключови събития (откъс)

Все по-често покрай случващото се в Украйна и ударите от страна на Русия правим аналогии с военни действия от Втората световна война. Но знаем ли достатъчно за нея?

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

не е имал мерак да воюва със съюзника си Полша... но пък си е искал коридора до Данциг. СССР не иска част от Полша а само окупираните от Полша съветски земи.Англия и САЩ са могли да започнат война със СССР...но пък са преценили че ще им излезе по-евтино да оставят разрушената част от Европа на Сталин, пък той да си блъска главата какво да прави с нея. Абе есето не е форма за исторически писания... есето е за любовчии и пропагандисти;)

ефрейтор Шикелгрубер /не знам вие как си го наричате/ със 17-годишната зоза Ева....Значи още тогава си е бил педофил !!Как другояче да го нарече човек? Има ли нещо долно, което този човечец да не символизира?Мрази не само всички хора, мрази дори и себе си. Вещо подобно си имаме и днес и то се разхожда из празните зали на Кремъл, обмисляйки все нови и нови "освободителни операции"........А посмей да му противоречиш, да те видим.....Това ни чака. Хвърли ли око на телевизора, печката или бойлера ви - край с вас!

jingiby

На Франция, Великобритония, САЩ и СССР им трябваха 5 години за да ликвидират Германия. Но рано ли късно тя ще възкръсне от пепелта и пак ще й дишат праха...

а зеленски е Сталин, така ли

o!!o

Милиардерът Джордж Сорос е инвестирал повече от 32 милиарда долара в своите организации и е установил връзки с редица добре известни медийни фигури в САЩ и чужбина чрез финансиране, което “вдъхновява” милиони хора с възгледите си. Това твърди доклад на американския Медиен изследователски център (MRC), цитиран от “Фокс Нюз”. MRC е идентифицирал най-малко 54 видни медийни фигури (сред тях, например, журналисти от водещи организации като Ен Би Си и “Вашингтон Пост”), свързани с организации, пряко финансирани от Сорос. Изследването на организацията идентифицира 253 групи журналисти и активисти в САЩ и по света, които са получили финансиране от благотворителни организации на Сорос между 2016 и 2020 г. Това позволява на милиардера да “остави несравнима следа в световните медии”, финансирайки идеи като намаляванетона ресурсите за американската полиция и “ЛГБТ фанатизма” по света, посочва докладът. Ако водещите американски медии са финансово свързани с американския милиардер Джордж Сорос, цялата демокрация на САЩ ще бъде хвърлена на бунището на историята, каза говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, коментирайки изследването. “За Съединените щати подобно изявление е ядрен взрив. Ако се докаже, че водещите американски медии са получавали пари за коригиране на представянето на информация, тогава цялата демокрация в Щатите ще бъде опакована в конституцията им и изхвърлена на боклука. В края на краищата Вашингтон винаги е настоявал, че “свободата и безпристрастността на медиите са в основата на демократичното устройство на държавата”, написа Захарова в канала си в “Телеграм”.

Календар