Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Вижте как протича стабилизирането на мозайките на паметника "Бузлуджа"

ПАМЕТ И НАСТОЯЩЕ

Вижте как протича стабилизирането на мозайките на паметника "Бузлуджа"

"Това е една от най-големите мозайки в Европа", каза проф. Томас Данцл, ръководител катедра "Реставрация" от Техническия университет в Мюнхен

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

За какви простотии се дават пари! Това е паметник на човешката простотия! Да не ви е произведение на Микеланджело или на Бернини?

Символ на комунистическия терор и безумие. Реставрирайте, изроди наречени народ.

Бузлуджа трябва да бъде напълно ремонтиран и превърнат в музей! Това е една уникална сграда, която може да привлича много туристи, а и да запази за поколенията една отминала част от българската история. Само глупаците си заличават историята.

Бих отишъл да помагам доброволно. Не съм комунист но още от малък в първите си ученически години, когато въобще си нямамхме понятие от политика, сградата ми направи голямо впечатрление и си мечтаех да отида да я видя. Неотдавна я посетих и заварих само разруха.

Стабилизирането на мозайката на бузлоджа следва да бъде направено само и единствено по един начин, половин тон динамит разположен където трябва, след това булдозерите да почистят.

Тъкмо щях да напиша, че десетина тъмнокожи реставратори с къртачи ще свършат доста по-полезна работа, хем евтино, хем бързо.

Да реставрират, за да се помни какво НЕ трябва повече да се случва в България.

България преди: https://webnews.bg/uploads/images/98/3498/393498/768x432.jpg България днес: https://bigpicture.ru/wp-content/uploads/2011/11/1574.jpg Снимките показват накратко що за държава е днешна България!

и за тази жалка руина, символ на комунистическата диктатура ли ще се харчат пари? това чудо ще се окаже поредната бездънна яма, чрез която комунистическата мафия ще си пере незаконните мръсни пари

PEYTSCH

Да дойдат булдозерите. Никому ненужното да се изчисти и околната среда да стане Природа !

Това да се преустрои на ПАНТЕОН на убийците на българската нация.Димитров, национлен предател, подарил и способствал да се отдели културно и национално Македония от България.Като добавим и убийците и сатрапите без обрзование, избили цвета на нацията и наследниците на българските революционери.БКП +БСП винаги са били национални предатели и крадци без съвест.

Убийците на нацията са гнусотниците "патреоти", заради които загубихме Средиземноморски излаз и стотици хиляди млади животи в безсмислени войни за македонските чукари, които 30 години фалшифицират избори, държат българите в мизерия и убиват Гео Милев и Вапцаров. Е те това са убийците на нацията, и заслужено приключват в неизвестност или на въжето! Апропо ако македонците бяха истински българи, щяха да си запазят идентичността. Тези в Западните покрайнини как я запазиха, въпреки репресиите?

Техническият университет в Мюнхен е част от комунистическата мафия? Интересно.

Какъв точно "паметник" е това комунистическо капище?!

Оправете покрива първо, после каквото може отвътре.

Едно от многото болшевишки извращения. Гади ми се от всичките им безумия нацвъкани из изстрадалата ни Родина.

Като чета по-долу не разбирам хората, които са против този исторически паметник да бъде съхранен. Историята на една страна не е само низ от героичните моменти. Има и срамни моменти. Те също трябва да се помнят, за да не се повтарят. Ако се замислите колко исторически паметници на диктатори, убийци и други подобни сте ходили да гледате в Египет, Рим и т.н. ще разберете, че разрушаването не е изходът. Особено ако става въпрос за нещо уникално като съоръжение. Така направихме и с мавзолеят и сега какво има там - нищо смислено. Майсторството е хем да се запазят хем да се включат в съвремието по подходящ начин.

Не са хора, а кисели чичаци и пърдиоти, превъзнасящи "царството" без да познават собствената си история.

Kvi experti be otkachalki pravqt go studenti na praktika hahaha...toq stefan kuha leika se misli za mnogo umen...rucete mu zavreni otzad

Календар