Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

"Униформата на Ботев – разпродадена" - нови изследвания за Ботевата чета и трагичния й край

НОВИ ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТИ

"Униформата на Ботев – разпродадена" - нови изследвания за Ботевата чета и трагичния й край

В книгата си писателят Николай Иванов разказва за калпака на Ботев, попаднал у аскер, за тефтера от мундира на революционера, за друго негово тефтерче, намерено в каменна ниша, за оръжието, открито в местността Базова мъртвина и друго – между камъните в Ненова грамада

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

дойде ли годишнината от гибелта на Христо Ботев "24 саата" и 168 саата" започват да побликуват всевъзможни измислици за "да убият духът", както казва поетът.

Човека който знае всичко,до най малката подробност на Ботев е Н.Обретенов,живял е дълги години след смъртта му,но никога не е казвал истината,кой и как е убил Ботев и къде точно погребан

Убиецът на Ботев е Никола ОБретенов-това отдавна е изяснено, но се нрие!

Типично по български! "Година по-късно дъщеря им Гана Колова, тогава 15-16-годишна, в отсъствието на родителите си намерила знамето в семейния сандък и понеже сметнала, че платът е подходящ, го разрязала и ушила дрешки на сестричката си Дина и братовчед си Стоян Марков, разказа още историкът."

Вярвам, че ти на 15г си лягал и ставал със творбите и останалото от Ботев? Бива ли да си толкоз ТЪП, ами от къде на къде едно дете ще знае какъв е този шарен плат и каква историческа ценност е?

мол в конака, решила да обере родителите си и да ушие парцалки на тайфата!

Календар