Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

София Стоянова - внучка на Радой Ралин: Дядо ми е бил гласът на истината по столичните улици

100 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА РАДОЙ РАЛИН

София Стоянова - внучка на Радой Ралин: Дядо ми е бил гласът на истината по столичните улици

"Домът ни беше като една неформална "софийска чайна", където са се събирали творци, интелектуалци и политици", разкрива младата писателка

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Каквото и да ми говорите Радой Ралин е ремсист, тоест комунист, та дрънка!

За съжаление нямате доказателства, с които да подкрепите това твърдение

след 10- ти изпъкна като гноен цирей целуваше и прегръщаше тато и се умилкваше за апартамент бе нагаждач и калтак яде много бой заради задяване на жени.. мръсник клозетен.

и пак че трият чакат явно бурканче мас за тая глупост от унучката/// бе тъпак и гнусен чекиджия и мръсник топеше в ДС де когото свари. седеше пред кино изток "и преследваше жените и си показваше спаружената пишка.ядеше бой и викаха полицията няма и грам талант" бе позора на града.

бе пуснал слух че го следели щото нали страшна заплаха...

Задавали ли сте си въпроса , защо нацията ни е толкова обрулена в исторически измерение ?! Отговорът се крие в посоката на коментарите ви !

Коренът ! За всеки от нас идва ден в който откриваме ,че това е компасът , който ни дава посоките в живота , които трябва да следваме ! Затова и отговорността ни към тези , които ще продължат след нас ! Личният ни пример ! Когато не знаеш от къде идваш , не знаеш накъде отиваш !

Независимо дали знаеш откъде идваш или не, можеш сам да избереш накъде отиваш. А тези след теб имат същото това право и отговорност.

Софке как е котето, мокриш ли го? Mокри го, акнето ще намалее.

за незнаещите. Дъртият козел се е обръшал така към девойки и млади жени, като ги е поставял в неловко положение. Иначе знаещите за похотливостта му са се хилели като слагачи.

Няма лошо да се отбележи годишнината, но да не забравяме, че е бил доносник и агент на комунистическите служби, навремето му искараха досието, та не може да не го величаем толкоз

Не е бил доносник. Първо са го следяли от ДС под псевдоним "Злобния" а после под псевдоним "Козел"

има хора те свидетелстваха че им съсипал живота с доноси бе слагач и муфтаджия

Къде са тези хора? Могат да се намерят доказателства само за факта че е бил следен

Дисидент - цял живот на издръжка на бкп и съюза на писателите... такива мао ги е пращал на село малко да се очовечат. Тоя титан обикаляше центъра след 10ти и говореше мръсотии на продВачките щото си мислеше че е Звезда. Добре че нямаше ми ту още...

Почнах да чета с интерес, но ... уви. Софийско-парвенюшко-връзкарски комплекс и мания за величие, нищо повече.

Гласовете на истината ги затваряха в Скравена и Белене. Този е бил отгледан интелигент. Удобна опозиция.

Като е внучка да не е Гений ? След Гений ПРИРОДАТА ПОЧИВА поне 100 години !

вече са минали 100 години, така че пак е време

Дядо ти беше невероятен простак и серсемин...

.." В момента работи в Нидерландия, работи какво ли не,"...

Убава като дядо си

Много хубаво и прочувствено интервю! Браво!! Не знаех че Радой е потомък на Таньо войвода!

Дядо ти беше един от малкото мислещи хора по времето на режима на правешкият овчар! Изключителен сатирик! ПОКЛОН!

Внучката на Радой Ралин му е одрала кожата , ако спре да се бръсне ще е като Двойник .

Горкият , беше от категорията на "тоалетната хартия на историята".... Употребен ,използван и......... по каналния ред....!!!!

Това,че е внучка на някойси не означава ,че е "von Ralin"......!?!?!? А пък Ралин ,беше обиден на предишните ,че не е получил каквото очаква, но и не му дадоха (СДС и следващите след тях) ,това което беше повярвал ,че е заслужил..!?!? Несретник,незаслужено очакващ ,че другите му дължат признание....!?!? Още 10 години и никой няма да знае кой е този....!!!? Внучка на ........кой беше........!?!?!?

На балканската полянка срещнали се прабългарин и славянка цуни гуни вади тури народили ЧУКУНДУРИ хем Е@ливи и крадливи и много много ЗАВИСЛИВИ !!!!

Като си почнал обясни как по-късно чукундурите са еволюирали до баламури, бачкатури,клатикури и чантури !

Много измишльотини ни говориш Софи ! Радой Ралин не Революционер , а говрител на група евреи !

Какви евреи, г-н Петров

Радой Ралин е много полезен, защото ни показва колко "лош" е бил комунизма, че да създаде такъв поет-бунтар и да му издаде Люти чушки, пълна с карикатури и илюстрации на Борис Димовски. Ах колко е бил лош коомунизма, че днес когато ее пълна демокрация няма такива фигури, а ако речеш нещо за сервилните клоуни и седеругите, те обявяват за трол и хибридчик, блокират те, а скоро и в лагер ще пращат.

ЦОЦА беше добър само за ЦК на БКП, блюдолизците им, внучетата на обирджийте на мандри и съветовилските подлоги разни партийни натегачи! Ти от кои беше! М!

Плагиат! Всичко гепил от Славейков и си го е

У Славейков: Ръцете му слаби, ама знай да граби (стр. 498) В „Люти чушки": Ах, тези слабости Ръцете му слаби, ала знай да граби. Славейков: С дъртия котак седиш, пък от мишките се боиш. (стр.500) Ралин: Авторитет с указ С дъртия котак седиш, а от мишки се боиш. И още прилики на "Лютите чушки" с поовехтяла от времето книга „Български пословици" от П. Р. Славейков. https://www.marica.bg/plovdiv/gradat/ivan-enev-satirikat-narekal-radoj-ralin-plagiat-chukna-77

Мен ме е страх от министъра на културата а ме е страх от културата на министъра Това е руски фолклор за Фурцева!

По столичните улици - едва ли, по-скоро в жилищен комплекс "Изток".

Сигурен съм, че ако Р.Р. беше жив, чеше да е много актуален. Щеше да иронизира овчедушието, цензурата, манипулацията, както правеше на времето.

Гордостта от родството е една от най-долнопробните индулгенции. Не би трябвало да се насърчава, още по-малко манифестира.

Да не забравяме че Радой Ралин е комунист и подкрепен от класическата партия като официалния дисидент, но след люти чушки Тодор Живков нещо се бъзна и почна да го бъзика иначе беше на гребена на вълната!

Календар