Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

София Стоянова - внучка на Радой Ралин: Дядо ми е бил гласът на истината по столичните улици

100 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА РАДОЙ РАЛИН

София Стоянова - внучка на Радой Ралин: Дядо ми е бил гласът на истината по столичните улици

"Домът ни беше като една неформална "софийска чайна", където са се събирали творци, интелектуалци и политици", разкрива младата писателка

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Гордостта от родството е една от най-долнопробните индулгенции. Не би трябвало да се насърчава, още по-малко манифестира.

Сигурен съм, че ако Р.Р. беше жив, чеше да е много актуален. Щеше да иронизира овчедушието, цензурата, манипулацията, както правеше на времето.

По столичните улици - едва ли, по-скоро в жилищен комплекс "Изток".

У Славейков: Ръцете му слаби, ама знай да граби (стр. 498) В „Люти чушки": Ах, тези слабости Ръцете му слаби, ала знай да граби. Славейков: С дъртия котак седиш, пък от мишките се боиш. (стр.500) Ралин: Авторитет с указ С дъртия котак седиш, а от мишки се боиш. И още прилики на "Лютите чушки" с поовехтяла от времето книга „Български пословици" от П. Р. Славейков. https://www.marica.bg/plovdiv/gradat/ivan-enev-satirikat-narekal-radoj-ralin-plagiat-chukna-77

Да не забравяме че Радой Ралин е комунист и подкрепен от класическата партия като официалния дисидент, но след люти чушки Тодор Живков нещо се бъзна и почна да го бъзика иначе беше на гребена на вълната!

Мен ме е страх от министъра на културата а ме е страх от културата на министъра Това е руски фолклор за Фурцева!

Плагиат! Всичко гепил от Славейков и си го е

Радой Ралин е много полезен, защото ни показва колко "лош" е бил комунизма, че да създаде такъв поет-бунтар и да му издаде Люти чушки, пълна с карикатури и илюстрации на Борис Димовски. Ах колко е бил лош коомунизма, че днес когато ее пълна демокрация няма такива фигури, а ако речеш нещо за сервилните клоуни и седеругите, те обявяват за трол и хибридчик, блокират те, а скоро и в лагер ще пращат.

Много измишльотини ни говориш Софи ! Радой Ралин не Революционер , а говрител на група евреи !

На балканската полянка срещнали се прабългарин и славянка цуни гуни вади тури народили ЧУКУНДУРИ хем Е@ливи и крадливи и много много ЗАВИСЛИВИ !!!!

Това,че е внучка на някойси не означава ,че е "von Ralin"......!?!?!? А пък Ралин ,беше обиден на предишните ,че не е получил каквото очаква, но и не му дадоха (СДС и следващите след тях) ,това което беше повярвал ,че е заслужил..!?!? Несретник,незаслужено очакващ ,че другите му дължат признание....!?!? Още 10 години и никой няма да знае кой е този....!!!? Внучка на ........кой беше........!?!?!?

Като си почнал обясни как по-късно чукундурите са еволюирали до баламури, бачкатури,клатикури и чантури !

Горкият , беше от категорията на "тоалетната хартия на историята".... Употребен ,използван и......... по каналния ред....!!!!

Внучката на Радой Ралин му е одрала кожата , ако спре да се бръсне ще е като Двойник .

Дядо ти беше един от малкото мислещи хора по времето на режима на правешкият овчар! Изключителен сатирик! ПОКЛОН!

ЦОЦА беше добър само за ЦК на БКП, блюдолизците им, внучетата на обирджийте на мандри и съветовилските подлоги разни партийни натегачи! Ти от кои беше! М!

Много хубаво и прочувствено интервю! Браво!! Не знаех че Радой е потомък на Таньо войвода!

"Мокриш ли котиту?"

Убава като дядо си

.." В момента работи в Нидерландия, работи какво ли не,"...

Дядо ти беше невероятен простак и серсемин...

Като е внучка да не е Гений ? След Гений ПРИРОДАТА ПОЧИВА поне 100 години !

Колкото и пъти да го напишеш и на други места , пак довечера ще си чешеш дупето и Майка ти шундата !

Гласовете на истината ги затваряха в Скравена и Белене. Този е бил отгледан интелигент. Удобна опозиция.

Почнах да чета с интерес, но ... уви. Софийско-парвенюшко-връзкарски комплекс и мания за величие, нищо повече.

Дисидент - цял живот на издръжка на бкп и съюза на писателите... такива мао ги е пращал на село малко да се очовечат. Тоя титан обикаляше центъра след 10ти и говореше мръсотии на продВачките щото си мислеше че е Звезда. Добре че нямаше ми ту още...

Няма лошо да се отбележи годишнината, но да не забравяме, че е бил доносник и агент на комунистическите служби, навремето му искараха досието, та не може да не го величаем толкоз

Софке как е котето, мокриш ли го? Mокри го, акнето ще намалее.

Коренът ! За всеки от нас идва ден в който откриваме ,че това е компасът , който ни дава посоките в живота , които трябва да следваме ! Затова и отговорността ни към тези , които ще продължат след нас ! Личният ни пример ! Когато не знаеш от къде идваш , не знаеш накъде отиваш !

Задавали ли сте си въпроса , защо нацията ни е толкова обрулена в исторически измерение ?! Отговорът се крие в посоката на коментарите ви !

Не е бил доносник. Първо са го следяли от ДС под псевдоним "Злобния" а после под псевдоним "Козел"

вече са минали 100 години, така че пак е време

Какви евреи, г-н Петров

Независимо дали знаеш откъде идваш или не, можеш сам да избереш накъде отиваш. А тези след теб имат същото това право и отговорност.

за незнаещите. Дъртият козел се е обръшал така към девойки и млади жени, като ги е поставял в неловко положение. Иначе знаещите за похотливостта му са се хилели като слагачи.

има хора те свидетелстваха че им съсипал живота с доноси бе слагач и муфтаджия

Къде са тези хора? Могат да се намерят доказателства само за факта че е бил следен

и пак че трият чакат явно бурканче мас за тая глупост от унучката/// бе тъпак и гнусен чекиджия и мръсник топеше в ДС де когото свари. седеше пред кино изток "и преследваше жените и си показваше спаружената пишка.ядеше бой и викаха полицията няма и грам талант" бе позора на града.

бе пуснал слух че го следели щото нали страшна заплаха...

след 10- ти изпъкна като гноен цирей целуваше и прегръщаше тато и се умилкваше за апартамент бе нагаждач и калтак яде много бой заради задяване на жени.. мръсник клозетен.

Каквото и да ми говорите Радой Ралин е ремсист, тоест комунист, та дрънка!

За съжаление нямате доказателства, с които да подкрепите това твърдение

Календар