Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

"Случаят Левски": За Апостола в това общество място няма, защото то отново би го унищожило

ВЕЛИКИТЕ БЪЛГАРИ

"Случаят Левски": За Апостола в това общество място няма, защото то отново би го унищожило

"Българските управници от последното столетие превърнаха Левски от идеал в идол" споделя авторът на книгата Людмил Леонидов

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Малкото тефтерче на Левски е било винаги обект на задълбочени изследвания, но най-провокиращото в него си остава репликата „Народе????”. Толкова ли е сложна за обяснение тази дума, само защото завършва с четири въпросителни знака? Може би „Народе????” е болката на Апостола. България е неговата любов, но народът й е неговата болка. Слепотата на този народ, страхът му, който е по-голям от робския хомот. НАРОДЪТ И НЕГОВОТО БЕЗХАБЕРИЕ СА БОЛКАТА НА ЛЕВСКИ, която е кървяла със страшна сила в душата му !! Изпитвал е чувството на самота в името на каузата, на която се е посветил. Апостолът е съзирал бездействието и равнодушието на мнозина от своите събратя. Отчаяние, че малцина биха се жертвали, защото покорната глава сабя не я сече, защото сигурността не носи свобода, но носи спокойствие. И ДНЕС И ПРЕДИ СИ ОСТАНАХМЕ СЪЩИТЕ, ИМАЙКИ ВПРЕДВИД ДОЛНОПРОБНИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ, КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ - НИЩО НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО - НЕ ВЯРВАМ И СЕГА НА 04.04.21 НА ИЗБОРИТЕ ДА СЕ ПРЕБОРИМ С ДУШМАНИТЕ СИ !!!

Генади, на майкати путката е била педал а ти си заченат в некой чифутски анус!

А защо не кажете нещо и за другаря поп Лукан - истинският предател на Левски, а не поп Кръстьо?? Поп Лукан - прадядо на другаря Андрей Карлович, дето 1989-та година раздаваше куфарчета с пари като жито на Задушница! Е, естествено , не на всеки - само на заслужилите партийно-номенклатурни дейци! Да се надяваме,че Апостола е в Рая, а товарищ Карлович се пържи на бавен огън в Ада! Барабар с неговия верен "побратим" - другаря Стратег Лильо(Педала)! P.S. Да им сера фостата на всички продажни комуняги начело с оная мазна, дебела селянка от с.Крушовица!Били с «грижа за народа» - много им знаят простите, свински зурли, ама благинките на капитализма им се усладиха като люта манджа на дърт пияница!

Съгласен съм, че "комунягите" превърнаха нашата родина в...земен рай, но само за избрани "комуняги"! Известно ти е, че днешният Министър председател и кохортата около него от ГЕРБ са изявени комунисти от БКП в близкото минало и по време на прехода! Значи именно те и колегите им от другите партии (СДС, БСП, АБВ) превърнаха нашата Родина в...смрадлив кенеф! Но ти не си цитирал нито един от виновните за неуспелия и неудачен преход - тези от СДС и ГЕРБ! Защо забравяш приватизатора Ив. Костов, крадецът на еврофондовете Борисов и разпределителят на "порциите" Доган?!

Съдържателя на Къкринското ханче кримския евреин караим ЛУКАНОВ и неговата сестра ИЗДАВАТ ЛЕВСКИ на турците османлии ЛУКАНОВ е дядото на бившия мин.председател комунист шпион на Москва и Тел Авив -АНДРЕЙ КАРЛО ЛУКАНОВ ЛЕВСКИ е издаден от подлите руско-кримски хазари ЛУКАНОВИ заради основателни подозрения в кражба на 2 торби с златни алтъни/жълтици от касата на ХАНА-гостоприемница ЛУКАН-на еврейски хазарски СТАЯ,КЛЕТКА,място за отдих,Староприемница-ХАН

ЛУКАНОВ дядото на Андрей идва във БГземи с ордите кримски татари мюсилмани ЧЕРКЕЗИ прогонени от Крим КРАСНОДАРСКИЯ КРАЙ и Чечня от Руската Армия впоследствие присъединили се към Отрядите на редовната ТУРСКА Армия навлязали като наемници окупатори в Севернозападна България -Врачанско и Ловешко Дори и днес цели села във ВРАЧАНСКО си личат черкезките черти на обитателите му

За Левски народна песен няма създадена преди освобождението или непосредствено след него, иначе за всяка местна мутра и пехливанин народът е съчинил поне по пет песновки.

Очаквах някаква критика срещу Левски за нещо ... реално и този автор си е сложил един портрет на Левски като политиците. Аргумента му е че той е достоен и ето пише книга а те не са ... което си е негова субективна истина. Критика може да се направи за много неща. Няма човек жив или живял който да не е сгрешил. Ето ви мойте критични мисли за Левски (спестявам възхваляването му било то като идеал или идол): Може ли някой да ми обясни какви приоритети поставят въоръжения обир на Денчо Халача като нещо, с което "идеала" е трябвало да се занимава. После не бил съгласен с обира на пощата става дума за много повече пари, но там пипа срещу османската империя, а е много по лесно е да тормозиш български чорбаджии и да се правиш на турчин след убийството на чирака. Някой знае ли колко са искали от чорбаджиите (за информация) като процент от приходите им. Предлага ли ли са им нещо в замяна? Разписки срещу които да получат парите си след революцията ?

Оказа се, че не се знае и годината на раждане, на този" велик" българин! Напълно измислен!

Голям е заради дързоста да направи нещо което никой друг не е направил преди него. Но ако не беше заловен осъден и обесен и не бяха свидетелствали срещу него всички тези българи предатели нямаше да е светец.

Напълно измислен герой! Я кажи коя година е роден?

Пише 18 май 1837 ... дали е това дата или не има ли значение?

Напротив, Левски е превърнат в универсална икона , която всички негодници за изтривалка. Ползваха и го ползват интензивно едновременно фашисти и комунисти и всякакви бандити за лични цели . Много е удобен, може би защото няма граница , която не преминал и моралът остава встрани , когато говорим за велик човек , с убийство на монах и дете при рекет. И най-големият бандит става велик на този фон.

На тоя никога няма да му чета книгата,защото първо преди да пише в условно наклонение трябва да знае,че такова в историята няма.

Журналята и драскачите сте хейтъри. Да ви ебът магаретата до като ви изскочат очите.

Голямо пристискване около този Левски. Всички кирливи политици искат да се асоциират с него.

Особено оная, днешната ПКП, която се изтъпанчи да държи фалшиви хвалебствени речи за Левски, а в същото време лиже задниците на т.н. "български" турци в Кърджали! Има ли в Турция "турски" българи, както у нас наричат етническото малцинство "български турци"?

Винаги ми е било чудно буквичката ( Ъ ) дето толкова се бием в гърдите че е лично българска, а не славянска защо не е била на почит и уважение през 19 в.? Първо на първо БЪбгария започва да се изписва за първи път чак в средата на 19 в. преди това е била БОлгария, БЛгария и т.н. Явно прадедите ни не са знаели за Ъ. И ето че идва и Левски - защо не е Лъвски?! Ааа вярно идва от руския ЛЕВ дето ни го направиха и национална валута...

ЗАБРНЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ И ГИ ИЗТРИЙТЕ ПОД СТАТИЯТА, ЧЕ СЪМ НАЦИОНАЛИСТ И ПОЧВАМ ДА НАБИРАМ ДЕТО ТУК МАНГАЛИТЕ ВИ СЕ ГАВРЯТ С АПОСТОЛА! АБЕ МАМЕТО ВИ БЕ, НЕ МИ КЛАТЕТЕ ТАШАЦИТЕ, ЩЕ ДОЙДА С ГОРЕЛКАТА В ОФИСА ВИ БЕ!!

Я не се изцепвай, промит мозък! Жертва си на голяма пропаганда! Току що освободен народ му трябват собствени герои! И хоп, измислен такъв, идеален! Виж му биографията, почти не е излизал от затвора!

Кой не е излизал от затвора? Левски ли? Абе може ли да си такъв пълен глупак? По темата си пълен невежа, но иначе коментираш със самочувствие на доктор на историческите науки. Информирай се, като нямаш знания по дадена тема, преди да коментираш, че иначе дращиш глупости и се излагаш като кифладжия.

Айде глупости- като почнат с тия тежки фрази и обобщения и заклинания! Колко лош бил народа и ала бала. Левски щеше да си е жив и здрав и много полезен и щеше да се бори човека. Стамболов също е бил като Левски, а как добре се ориентира и защити родината.

Не вдига нито Старозагорско,нито Търновско въстание. Забранява ВМРО,,предлага на Султана да ни присъедини к м Турция. Докарва от Виенски бърдак Фердинанд който попилява България. Избива големи борци против турците и герои от Сръбската война. Създател е на антируската политика поради което губим 4 войни,над половин млн.мъже и търпим две нац.катастрофи. Ако Левски е бил жив,щеше да го засъреля

За жалост само един плюс! Чест и почитания!

Стамболов е освободителят на България, спрял превръщането и в руска губерния. Всъщност той е човекът направил най-много за България в Македония, благодарение на добрите отношения с Турците , издейства берати за владиците, екзархията се увеличава от 35 хиляди семейства на 139 хиляди семейства , финансира чрез екзархията към 800 училища и 1400учители, за да се укрепва българското съзнание. Убиват го точно македонстващите по руска поръчка и след това компрометират цялото му дело с рекет ,атентати , зулуми, отвличания , убийства и междуособици.

Срамно е да се говори за Левски от рая, която 150 години след Неговата смърт, остава рая!

С действия, човек става Герой. Чрез Смъртта, Героят става Легенда. През времето, Легендата става Мит. Като чуе за Мита, човека предприема действия! Стига разнищвали Легендата! Тя помага на човека да предприеме действия!

Левски? Изнудвач тежка категория! И какво е направил? Нищо! Даже Димитър Общи не го е броял за човек! Хайде стига с измислени герои!

"Даже Димитър Общи не го е броял за човек!" Ако за теб боклукът Димитър Общи е някакъв еталон за морал, нищо чудно няма в мнението ти за Левски. В последните години се появиха много такива като тебе, които смятат, че Левски е бил обикновен престъпник и терорист. Всъщност турската администрация умишлено го съди за криминално престъпление с цел да бъде принизена дейността му като борец за национално освобождение, за да не служи за пример на останалите си сънародници. Освен това за криминалното престъпление могат да му дадат смъртна присъда, а за подривна дейност срещу държавата като организиране на бунт може да получи най-много 10-на години каторга в Диарбекир. Нищо не знаеш за Левски и събитията около залавянето, разследването и съдебното дело, но се изказваш "компетентно" с 2 изречения, които го принизяват в калта. Типично за съвременен всезнайко с ниска обща култура.

Ами тогава терористите от гара Буново, и те са борци за свобода! Нали така? Хайде де, кажи го !

До Мдаа Всезнайко, за разлика от терористите от гара Буново, Левски никога не е взривявал бомби на обществени места с цел да причинява хаос и паника, като убива невинни хора. Тъкмо напротив - винаги е внимавал дейността му да остане извън вниманието на турските власти и широката общественост. Смятам, че си достатъчно умен да направиш разликата и дращиш тука тия глупости само за да манипулираш. Ако обаче наистина вярваш, че Левски е на едно ниво с тия от гара Буново, никой не може да ти помогне да поумнееш някога.

Време е дира да посочи престъпника божков , като следващия апостол, борец за ,,свобода'' и ,,справедливост''.

точно този престъпник може да ти даде свободата която другите ще ти вземат...

Интересувам се от всичко което е свързано с Васил Иванов Кунчев/Левски и съм съгласен с почти всичко от написано от автара. Истината за Левски е такава,че ние трудно бихме могли да я понесем... най -вече като народ . Моето мнение е че ако Левски беше останал жив ,щеше да бъде затворник при всички режими -и преди 9 септември ,и след 9 септември ...А може би щеше да бъде осъден и на смърт...А също така Левски като човек е присъда за нашите елити от Освобождението до сега....

ЗАЩО ПОД СТАТИИ ЗА БАНКИ И КОРОНАВИРУС НЕ ПОЗВОЛЯВАТЕ КОМЕНТАРИ, А ЗА НАЦИОНАЛНАТА СВЕТИНЯ ДОПУСКТАТЕ ПРОСТИ РЕЗНЯЦИ ДА ОСКВЕРНЯВАТ ПОСТОЛА?

Левски е бил пич! Не защото се е борел за България а защото не си е поплювквал за да постигне целите в които е вярвал. Човека е използвал всякакви методи за да организира революционен комитет и е намирал начини да се справи с пречките. За това го уважавам..търсил е решения а не извинения и е бил готов на всичко. Така се прави държава, така се отстояват интереси!!! Ако се беше родил в Русия или в Англия, щеше да стане Император!

Голям пич, няма що! Педал пълен. Ако мислиш, че в онази мелница до Букурещ, с Ботев са се осамотили за да кроили планове как да катурнат Туркията... А той бил пеел... айде бе!

Знаеш ли...дори и да е бил педал, е бил повече мъж от всички други мъже, и с нищо не променя това което съм написал!

напразано се е хабил левски, на 99% от племето си му е било добре и под турско робство.

Какъв е този боклук? Стига сте вменявали вина на народа български! Мамка ви долна! Левски никой не го е знаел!

Герберастче мъничко и подличко, еби си путката майна, предател!

известно време и неизвестни никому индивиди почват да си правят свободни съчинения по болезнени теми. Е, пак е начин да бъдеш забелязан. Спорен, разбира се.

идеал -> идол много точно казано!

Е да види маскираните ковидиоти по улиците и ще разбере, че няма никакъв шанс....

Левски доста се е маскирал също, бил е голям майстор на преобразяването.

и маските са му били с fpp3 защита...

Календар