Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Ръце, които не са годни да носят оръжие, са годни само за вериги

НАВЕКИ В ИСТОРИЯТА

Ръце, които не са годни да носят оръжие, са годни само за вериги

Гергьовден – ден на българската военна храброст

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Глупости на търкалета!

Пушечно месо, генералите и политиците виновни за патакламите си седят в тила и командват, военната промишленост прави милиарди.

Realpolitik на практика.

" Храбростта е най-необходимото качество у всеки войник, а пък тя е плод на високия борчески дух, който е наследство от нашите деди и прадеди, записали златни страници в историята на българския народ." Де го тоя народ? Първо ликвидираха националното самосъзнание, с обезличаване и изопачаване на историята, после доведоха народа до елементарно оцеляване и продължават да го държат така, а в същото време искат този народ самоотвержено да се бори, за да могат те да се задържат на постовете си. Ами гордия народ, който векове отстояваше позициите си го унищожиха и прогониха, за да могат властват над останалите, а сега търсят от същия народ патриотизъм.

Последните избори показаха едно възраждане на българското самосъзнание и гражданско общество. Живот и здраве, на следващите още по-категорично.

Супер тъпа пещерняшка мисъл! Айнщайн е пацифист който никога не е носил оръжие в ръцете си, но неговото E=mc2 е в основата на най- мощното оръжие направено от човек до момента.

Хахахаха, човек ще реши, че е имало период, когато всички са искали едно и също... Нямало е. Никога. Дори и да са искали едно и също не са били съгласни как да го постигнат. Едни викат с руснаците, други с френците, трети виткат сами, а четвърти викат да си остане по старо му... Вижте някой от старите вестници, да видите колко са били обединени...

Това всички да искат едно и също го има само при пчелите и някои много примитивни народи. Не е това ключа към еволюцията и не с войни и биене в гърдите "булгар булгар" ще направим нещо за себе си още по малко за света. Три национални катастрофи са достатъчно докзателство.

Язък за това човечество, което в средата на 21 век все още се захласва по дрънкането на оръжия.

Как всички велики научни открития са се случвали в суверенни държаваи с боеспособни армии?

И други работи се правят с ръце.

ама,,човек ,,, с ръце не се прави. С нещо друго, приказки и ...

Ако не беше българският войник, трите национални катастрофи щяха да са една национална катастрофа с фатален край за държавата.

Така, значи само, за да сме наясно и да няма недоразбрали. Жени, инвалиди, пенсионери и деца, трябва да си налягат парцалите и да слушат най-силния мъж вкъщи, или? Това важи ли и за съседите? Щото поне от моя вход мога да ги смачкам всичките, но в съседния има една горила, дето е по-силна и от мен и малко ме притеснява. А пък във "А" вход, има един дето не прилича на човек направо.

Ръце, които не са годни да носят оръжие, са годни само за вериги??? Кой е тоя "велик"олигофрен, който е измислил тая "гениална"мисъл?

Високопарни фрази.

Да това предполагам важи дори за армии като нашата с три от три загубени войни с пълна капитулация. Все пак какво си представяш щеше да стане ако бяхме се обявили за швейцария на балканите и не бяхме взели участие в нито един от въоръжените конфликти довели до националните катастрофи?

Ами до сега не бях срещал олигофрени да говорят за други, че са олигофрени.

Едно е да не познаваш историята, но поетичните ти паралели между България на Балканите в началото на XX в. и най-старата парламентарна демокрация, сгушена между алпийски склонове и трезори са просто... ефимерни.

Корекция, гледай си шибаната идеология и не плискай бидони с мозък. Такива като теб са ги мачкали в казармата, но какво да се прави? Няма по–мизерна институция от българската казарма. Е, може би с изключение на руската.

Безродниците са паплач, която не знае и и не почита предците си, защото няма памет ценности и идеали, а всичко което ценят се свежда единствено себе си. От такива зелени тикви семе никой не взема!

Нашата България, да я съхраним и да пребъде!

Балканите СА люлката на европейската цивилизация. Те са и люлката на демокрацията. А това че не си посочил конкретни аргументи по никакъв начин не ме убеждава че си прав. Не виждам да сме били заплашени от войнстващ национализъм ... напротив ние СМЕ инициирали всеки от конфликтите.

Иван Вазов, за съжаление е изрекъл тази тъпа сентенция.

Щом ще се коригираме , нека и аз да кажа нещо : Ценностите драги можеш да ги показваш всеки ден по хиляди начини и без да ти се налага да хващаш оръжие - САМО НАИВЕН ГЛУПАК , който НЯАМ никакви ценности смята че може да реши нещо с оръжие !!!

Вие да не сте с мустаци и да сте служили , като се изказвате некомпетентно ?

е имал предвид съвременните мъже , може би е бил прав !!

За съжаление, въпреки славната ни история, все сме "с ръце във вериги". И преди да поставите минусите, погледнете си ръцете.

в ролята на "великия" олигофрен си ти щом не можеш да вденеш, че смисълът на израза е преносен. Е, няма да ти кажа какво точно означава, да ти остане за домашно мислене.

видял много банкери и застрахователи, например, да са в окови, затова, че не ползват оръжие.

да се жертваш да пазиш имането на крадците на прехода!

Славната ни история винаги сме я пречупвали през призмата на меча и копието и ето до къде я докарахме. Не може само с бойни подвизи.

Какви пълководци сме имали едно време. А днешните генерали - "слагай си маска и се крий у вас да не умреш". Днес "генерал" е просто повод да се биеш в гърдите, а едно време военните титли са се заслужавали с кръв на бойното поле. Колкото и да мяукат из форумите безродниците, истината е че власт се взима и държи със сила. Често и с кръв и смърт. Брюкселските мекокиткови никога няма да направят нещо по-значимо от това да харчат чужди пари за зелени инициативи или най много да пълзят по улуците. Дедите им са превзели целия свят, а те и едната Европа не могат да опазят. Не казвам, че е голяма забава да има война и смърт. Ама понякога се налага. Питайте Украйна дали им се воюва.

Народ, живеещ в миналото няма бъдеще.

Срамна и низка работа е туй нещо войната! В която охотно участват примитиви с промити мозъци от патриотарски клишета като храброст, бойна слава, воинска доблест и прочее манипулативни умотворения.

Няма нищо по-свято да защитаваш, да воюваш и да загинеш за семейството, домът, доброто, свободата. Да воюваш за някакви самозванци измислени чужди царе, Саксобурзи и подобни, изобщо не е добро. По-добре да носиш вериги от колко да воюваш за злото, някакви мръсни игри, висша арийска раса...

Тъпите педо джендърски козовски олигофрени май не знаят израза на Наполеон бонапарт : народ който не храни своята армия скоро ще храни чуждата армия ! И да това е факт малоумни джендърски хермафродити и педали! Както и факт и древната латинска поговорка ако искаш Мир готви се за война! тоест винаги трябва да имаш армия която да е готова да се пожертва и да защити своя народ и своята Родинано какво знаят в наистина джендърски те козяци които никога не са били войници и не са служили в армията и които винаги са готови да застанат на колене и да е духът на негрите кравари и другите ислями боклуци! Защото ако нямаш силна и модерна армия винаги ще дойде някакви боклуци като кравар ските говеда от кочината Америка които ще дойда да заграбят всички ресурси които има родината , и да ти наложат насила тяхната измислена говнянаа педалска педокрация налагана с крилати ракети томахоук и бомби с обеднен уран както стана в Ирак както става в Афганистан както стана в Сирия както стана в Сърбия Югославия Египет Йемен . ПСомалия Етиопия. Просто факти

Ами дядо ти например. Плюй този, който те е докарал на тоьзи свят и ще видиш нациите, които носят пушки на вратата си. НАТО или някой друг олигофрен ще те пази толкоз, колкото пази испания от мароко. Скоро ще избиват олигофрените испанци. Ще оставят феминистки испанки за разплод на мароканците и африканците.

Календар