Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Проф. Юлиан Вучков - безпощадно за съвременната ни култура

БУДИТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ

Проф. Юлиан Вучков - безпощадно за съвременната ни култура

Последната си посмъртно издадена книга, той самият нарече приживе "Романът на моето съществуване"

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

за да слушаш луди

За някои неща е прав, но не се посвенява да посегне и на Левски. По тв съм го виждала да плюе световно признати личности като Лили Иванова и Силви Вартан. По този начин не се различава от тези, които критикува от типа Слави. Лесно е да си правиш гаргара със стойностни и известни личности на техен гръб, но не ти прави чест.

Декоративен, повърхностен, "критик" Иначе, нямаше да му бъде дадена гласност.

Зачервен,запенен,пръскащ слюнка-преди,а сега"народен трибун"!? Винаги недоволен,хулещ всеки и всичко- преди,а сега"будна личност"!? Готов да охулва когото и каквото се сети-преди,а сега"ерудит"!? Къде бяха тези,които сега го славят,а като беше обект на подигравки,ирония и сарказъм -никакви ги нямаше!? Или и те се кикотеха за негова сметка!!!??? Жалки печалбари!!! Той не е Драган Тенев!!! Представяха го по телевизията,да забавлява зрителите,а не да поучава някого!!! "Фалшив герой"!!!

Най-много ми харесва тази с Гиньо Ганев и как го гледа с характерното си недоверие, все едно се пита "Тоя па, още ли е тука и се вре? Ама айде, ще го изтърпим и него, да не каже някой после, че го загърбваме..." Абе, аланкоолу, абе колко пъти ще ви казвам, тия за нищо ги не бива, само можеш да ги срещнеш по коктейлите, един пирон не са забили в живота си, но искат да са ментори, да назидават, да ни казват кое как. Така звучеше гласа му приживе, такива ги приказваше. Неудобен за едни, смешен за други, но в моменти на проблясък ги заковаваше и нищо не можеха да му направят. Еми и той човек, взе, че си отиде.Вечният бунтар, който си носеше навсякъде един куп с книгите си в моменти на нарцисизъм, но пък здравословен, не щадящ никого. Лесно е сега, когато го няма да отвърне, да го обявяват за лабилен и какво ли не, но колцина се осмелиха и това да използват, макар и в свой ущърб, за да кажат нещо читаво в очите? Пощади ни и не ни каза в очите приживе, какви мижитурки сме. Не би искал да му носим никакви цветенца и букетчета, защото щеше да ни каже "Късно е, чадо, трябваше овреме, не сега!"

издържа даже, твърде много под ударите на подчовешката омраза и мерзост на които беше подложен в последните си години... но той не умира. умирате вие, говеда. умирате всеки ден.

Виден столичен простак)))))))

да, друго си е, да си невиден селски интеуектуауец... като ваша светлост, примерно. нъл тъй бе, гошу!?

жалко, можеше да ни разсмива с глуповатата си нарцистичност още години...

досади

Разбирам, че в световен мащаб всички тъгуват за 80те години, когато са се чувствали най-добре или млади хора, които виждат разликата със сегашната, съвремената култура.

голяма култура... ГОООЛЯМЪ!!!!!!!

КОлтура ми Янко, съвременната.

"Колосалните му трудове" бяха просто едно графоманско хабене на целулоза и мастило. Лукуми, общи приказки....

Левски е велик, защото величието на неговата величина е велика, както само великият Левски може да бъде велик... И така 1000 страници...

Абсолютно вярно е всичко, което Вучков е написал! Но, на никой не му дреме! Безхаберието на съвременния българин е огромно!

всичко, което е написал?!?! Няма такъв българин. не е по силите ни. Той самият, ако е имал време и желание да го препрочете, щеше да умре по-рано. Вирусите в празните мозъци по-трудно се разпространяват.

Много лесно забравихте, а авторката вероятно е на 18 години и явно не знае, че въпросният професор беше един от най-яростните цензори в близкото минало.

все е чула и чела, как той винаги строго съди някого, ама за негова сметка. Не за своя. Би бил добър комик, ако не го възприемахме трагично.

Много лесно забравихте, а авторката вероятно е на 18 години и явно не знае, че въпросният професор беше един от най-яростните цензори в близкото минало.

Календар