Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Преди век България е жестоко наказана с Ньойския договор

ПАМЕТНИТЕ ДАТИ

Преди век България е жестоко наказана с Ньойския договор

2 милиона българи остават под чужда власт

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Вулгарите сте виновни за това,че Дойчланд загуби Голямата война,бре!Фалите се с некаква ЧЕТВЪРТОРАЗРЯДНА по значение битка при Дойран,а си траете,че при Добро поле френците ви попиляха и ви разбиха и пробиха фронта,бря!Седем дни след това официално КАПИТУЛИРАХТЕ,а сега реване до Небесата къф бил тоя Ньой,бре!

Обаче имате в булгаристан паметници имена на улици,болници паркове на цялата престъпна кобурготска фамиля.ПОЗОР!

Няма място за руски тролове с промити мозъци тук.

Вий бракя по оружие щот сте гооолеми юнаци,та ви прибиха френците при Добро поле-16.09.1918 година от Христа и заради вас,юнаци рухна целия фронт от Македонско до Атлантика,бря!Ей за туй нящо няма да ви простя нивгаж!И до ден дняшен замина Елзас и Лотарингия,брей!А заради вас,след меня замина половин Дойчланд,бря!Цели 46 години!!!пп-Ако не бехте вие при Добро поле,то нямаше да се аз появя,бря!!!Дойчланд е форевър победена държава,бре!!!

Тихо,тихо,тишина братя вулгари и тук-таме сестри вулгарки,бре!Кво да кажем ние Дойчовците,дето Третата република ни наби каските до към раменете след Голямата война,а пък след Втората голяма същата тая Трета република барабар със Съюзниците ни набиха каските до към кръста,бря!Де са Покрайнините-277,9 км2,де е Елзас и Лотарингия,бря???пп-Бат Шикъл орева орталъка в книжлето си "Майн кампф" колко е лошава Третата република,бря!

Сами сме си виновни за този договор. Всъщност сами сме си виновни за всичко. Разпокъсването на България довежда до 5 века заличаване от картите на света. После се обръщаме с/у Русия и ставаме дружки на швабите, което окончателно разбива страната ни. Това води до националните катастрофи и загубите във войните. И всичко това заради грешни решения. Лошото е, че тези грешни решения продължават и днес.

ДА АМА РАШКИТЕ 1 МЕСЕЦ СЛЕД САН СТЕФАНО ПОДПИСВАТ ТАЕН ДОГОВОР ЗА ПОДЯЛБА НА БЪЛГАРИЯ И НИ ЗАБИВАТ НОЖА. КАЗВА СЕ ЛОНДОНСКО СЪГЛАШЕНИЕ. ПОСЛЕ СА ПРОТИВ СЪЕДИНЕНИЕТО, ЩОТО ПРОТИВОРЕЧИ НА ИНТЕРЕСА ИМ. ЗА ВСИЧКО СА ВИНОВНИ РУСНАЦИТЕ. АКО НЕ НИ БЯХА ЗАБИЛИ НОЖА, НЯМАШЕ ДА СМЕ СЪЮЗНИК НА ГЕРМАНИЯ.

Те сега какво правят, наказват ни.

Смятам че Русия е виновна.....не е добре да се говори лошо срещу нашите съюзници. Фран,Италия,Англия и....

1 МЕСЕЦ СЛЕД САН СТЕФАНО РУСИЯ ПОДПИСВА ТАЙНО СЪГЛАШЕНИЕ ЗА ПОДЯЛБА НА БЪЛГАРИЯ. Западните граници на България ще бъдат коригирани, така че да не включват в себе си небългарско население, примерно на изток от линията Нови-Пазар и Курча Балкан (т.е. приблизително към Серес). България ще бъде разделена на две провинции – едната от тях, на север от Балкана, ще получи автономия под княжеско правителство, а другата – на юг от Балкана, ще получи широка административна автономия с губернатор-християнин Британското правителство иска и Русия се съгласява висшите постове в милицията в Южна България да бъдат назначавани от Високата порта в съгласие с Европа.

Великобритания, Франция и САЩ винаги са носили големи нещастия на България

В този случай вместо САЩ е Русия. Както много пъти преди и след това

Продължавайте да ходите в Гърция на всеки български празник и да им оправяте икономиката....

Е там си е наше и скоро трябва да го разберат

По тая логика и француите не трябва адстъпват в Германия или японец в Щатите, и още сто хиляди примера сигурно. Айде стига ганъовщина и тесногръдие.

Говоря на български празни!!! Не знам колко гърци или турци празнуват техни национални празници в България. Едва ли са като нас!?

Вие си ходете, това е само за интелигентните. Не се отнася за вас!

Да,България е била наказана жестоко.Твърде добре са се сражавали нашите войници на всички фронтове.Твърде много загуби са понесли "победителите".Не са могли да простят.Не ми се коментират съседите и жаждата им за български територии,подлостта и жестокостта им.Все пак,това е История.Пред която се прекланям и помня.

Най-добре се преклони пред Добро поле-16.09.1918 година-ха ха ха!Е точно там как се сражаваха "нашите"войници-олеле майко,олеле,бре!

като за съотношение 3:1 за съюзниците пак добре са се справили.

Вече е време да се изкарат и документите, протоколите и рапортите и за срещите на великите сили преди бомбардировките над София, за да се разбие и друга основна опорна точка на пропагандата и манипулациите в България от десетилетия! Публикувайте ги - има ги в архивите, за да знае българското обшество ФАКТИТЕ и ДОКУМЕНТИТЕ, а изводите всеки и сам може да си направи! И въпросът е защо това досега не бе и не е направено!!!

Искаш да кажеш, че само СССР и Сталин са били против?

Сегашните не се различават от тогавашните!

Да, тези неща трябва да се знаят, помнят и никога да не се забравят: “В една мрачна дъждовна есенна сутрин, на 19 септември 1919 г., българската делегация беше повикана в "Ке д"Орсе" (френското министерство на външните работи), за да ѝ се връчи приготвения вече проект за мирен договор. Това бе първата ни връзка с конференцията. Тогава Клемансо попита иронично: "Какво нещо е това България - монархия, царство или република?" Българската делегация бе изслушана само за форма и ѝ бе поднесен приготвеният протокол, който екзекутираше, смазваше и унищожаваше България....”

...но Нашият Военен - Е посрещан С Почести И в Париж И в Лондон !

Генерал Вазов, победителят при Дойран

Инфо-бачкай си в чужбина и си ходи в Трънско,бре!За друго неставаш-жалкия ти живот е доказателството,бре!!!

"Преди век България е жестоко наказана с Ньойския договор" от ДНЕШНИТЕ НИ ПАРТНЬОРИ, СОБСТВЕНИЦИ НА ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКОТО НИ СЕМЕЙСТВО!

Апят графа”лагическая” ашипка. ...да неужели И ментальная...

Ти май четеш както Дяволът - евангелието. Я си направи труда да се запознаеш каква е била позицията на американската делегация, бе? Я виж протоколите от срещите преди бомбардировките над София и как американците са настоявали да не се бомбардира Бългатия (София) и колко категоричен е бил Сталин и пратеникът му, че “българите трябва да бъдат наказани”! Я се запознай с това, което американските представители са писали до Вашингтон за това по онова време - има го в архивите, но не е било обнародвано. Прочети малко и тогава коментирай, защото нещата не са толкова черно-бели както си ги представя тиквата ти, за да можеш да ги стоплиш някак си!

Ето, точно от това имаме нужда, това представлява истинската журналистика - преди всичко (важни) факти, документи и свидетелства от проверени източници с доказана репутация! От това има жизнена нужда българският народ, обшеството ни, само така можем да се поучим от историята ни и да си направим точните изводи - а и аз но сд виждат кои са “братята” ни и кои - враговете, вижте например този пасаж, който предизвика в мен спомени как всички съчувствахме след тетористичните атаки в Париж и “всички бяхме парижани” и французи, но май французите не са били с нас в трудни моменти, меко казано, а и не само те - и нашите “добронамерени съседи” не са изпускали момент да ни забият нож в гърба: Парижкият печат ни посрещна враждебно, с изключение на някои по-леви и десни клерикални вестници. Вестник "Фигаро" още същия ден публикува тенденциозни телеграми, в които се твърдеше, че агитациите против съглашенците се засилили в цяла България. В същия дух писаха "Журнал де Деба" и "Тан". Те повтаряха измислените от сърбите и гърците обвинения против нас. Впрочем, ние знаехме, че тия вестници са отдавна в услуга на нашите противници. Тези вестници и след това писаха най-невъздържано против България по въпроса за репарациите. Вестниците "Енформасион" и "Л"ьовр" дадоха статии в наша полза. Бившият министър, социалистът Марсел Самба, пишеше: "Триумфът на Съглашението не може да промени народността на македонското население. То се е чувствало и продължава да се чувства като българско. Говорят, че българите трябва да бъдат изгонени от крайбрежието на Егейско море. Искат да откажат всякакъв достъп на България до това море! Но това ще бъде най-голямата пречка за бъдещото помирение между балканските народи"...”

Неточно. - Е “забравена” Добруджанската Епопея ! - Е ‘пропусната” Стриктната Позиция на Америка В Наша полза ! - Е НЕотчетено че както Клемансо, така И англиския аналог - И-доДнес НЕ са еталон в Франция&Англия.

Ако е за въпрос за големите “неточности и пропуски” и неистини за важни периоди от нашата история ви съветвам да прочетете например подробната биография на Чърчил например - но на английски, от английски автор(и) и документални филми и ще се разбере колко много и дълго сне лъгани от нашите историци, политици и управници и колко много сме прецаквани И заради тях! И колко много са лъгани или дезинформирани и неинформирани и другите народи за нас, българите от техните пък историци, политици и управници!!! И аз мога да го потвърдя това и лично, като “участник и от двете страни”, ако може така да се каже! И тази информационна мъгла и дори завеса не е никак случайна или случайно появила се и изградена!

Трудна е да приемем факта, но България е на страната на победените, а както знаем от историята: "Горко на победените". Клемансо го е казал с други думи: "Заради Вас българите, войната продължи още две години". И това е факт, ако България не се беше намесила във войната, тя е щяла да свърши през 2016г. Но също така е и факт, че в Ньойският договор има клауза, която предвижда, че той подлежи на ревизия в частта на териториалните граници през 1999г. 1999г. мина и замина, а нашите политици, къде от незнание, къде от раболепие, не искат да повдигнат въпроса ... ей тъй от преклонение пред тези българи, които са оставили костите си по бойните полета за националното обединение на БЪЛГАРИЯ!!!

Ех, ако Беше останал Батенберг...

Знаеш, че в историята няма "ако" има само факти, но е и факт че костницата на княз Александър Батенберг се намира БЪЛГАРИЯ!!!

Тези, които сътвориха Ньойския договор, са вековни врагове на България. А ние в края на 20-ти век глупаво и наивно решихме, че по някакво чудо ще ни станат приятели. Сега същите държави командват ЕС, а ние берем плодовете на глупостта си и на търпението си към нашанта управляваща шайка. Що се отнася до САЩ, това май е изключение в историята им, а Уилсън е единствения им президент-хуманист.

Е, ЧакТакаДълъг материал не бяхте списвали, Домакини ! ... И ! - Пак&Пак Сте “забравили” : - че това Е доразфасоването на СамоДве от Трите Империи ...докато Третата - хем Е “победител” , хем Коли царяСи, хем прави Онова... - Стриктното Позициониране на Америка В Наша полза. ...изобщо - КаквоТочно Целите, Домакини ?!

Тук трябва да се търсят виновните, включили ни на грешната страна в ПСВ. Крайният резултат е тяхна заслуга!

Правилно сме избрали страната на Германия. Нали е трябвало да си върнем земите откраднати от тези които бяха против Германия.

Аз не съм чул някой от тези 2 милиона да се смята за "поробен" :) Просто мъката им е че плащат данъци на друг... Ако си представим примерно една война между да речем България и Румъния при която едната държава е напълно "победена" и цялата и територия минава към другата държава. Крайният резултат ще е една силна и голяма балканска държава в която след 20 години всички ще празнуват този ден - като денят на обединението. Единствената разлика ще е името на държавата. Така или иначе една част от едно покуление ще трябва да научи "чужд" език. За второто поколение е все тая - всички ще се гордеят с голямата си велика държава. Иначе всички плащаме на Каракачанов за новите , оръжия, хора биха измрели във война и ни промиват мозъциите с подобни статии.

Глупости!

Сега сме в края на второто десетилетие на 21 век, т.е. сто години след Ньойския договор. Дори днес в Егейска Македония на населението от български прозиход, наричано с обидното име "допии" /местни жители, т.е. аборигени/ не се разрешава да говори на публични места на български, нямат право дори една песен да изпеят на български, единственото което имат право е да облекат старите си български носии и да изиграят ездно българско хоро, което обаче се нарича "гръцко". А сега си представи си какво е било преди, т.е. в периода от 1912 г. досега.

Вярно е - Ньойският договор поставя България на колене. Вярно е обаче и това, че Стамболов свързва България с Австро-Унгария и Германия, като натрапва на българския трон един бисексуален австриец, а не с освободителката ни Русия. Неговата недалновидна политика доведе до това, че България загуби половината от земите си и половината от народа си през Първата, а и през Втората световна война. Сегашните политици водят същата продажна политика, която напълно ще загроби родината ни. Така че трябва да се сърдим на тях, а не на онези, които са ни победили!!!

Щото студената война много я спечели като беше на страната на руския ти господар, дааа. Отде ви изравят бе.

ти пак не си прочел правилно в кенефа телефона на мангалуту

Вие не разбрахте ли че само Америка ни защитава на тази конференция каде е Русия тогава да ни защити като толкова милеят за България

тогава русия вече я няма

Накраят всички големи сили са ни подкрепили за Добруджа, включително Русия. Румъния се съгласява с нежелание, но при условие да не останат малцинства, а да се размени населението по места.

Че Ньойският договор е позор,да ,позор е и показва колко са били цивилизовани тогавашните "цивилизовани" държави!?Но пък и глупостта на нашите "нобили" поразява!Всичко написано в обясненията ме кара да си припомня една китайска поговорка -"Когато имаш неразрешим проблем, първо погледни в огледалото!" Връщаме се със сто години назад,но май не сме си взели поука от тогавашните събития.Впрочем,историята не е никаква учителка ,тя е надзирателка,която наказва тези ,които не са си научили урока!?Повтарям се ,но считам ,че е необходимо всеки да е наясно по тази особеност на историята?!

И тогава ,и сега играе ПАРИЦА ЦАРИЦА!

През цялата ни съвременна история националните ни интереси са били продавани от политици мислещи само как да охранят собственният си задник!

Вярно е - Ньойския

Пази боже,да не дава господ!

е единствено на българските, продажни политици, никой друг не ни е виновен! същото се случва и досега.....

и без договор сме наказани от продажни политици клатещи ни от 1944 до днес

Календар