Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Писателят Георги Марков: Имаш много здраве от пробитата шапка на демокрацията

БЪЛГАРИТЕ В ЕВРОПА

Писателят Георги Марков: Имаш много здраве от пробитата шапка на демокрацията

45 години от смъртта на писателя

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Рядкост са хора като Марков. Хора, които хвърлят зар и залагат всичко, и са готови да поемат последствията за избора си. Колкото за физическите му убийци - мислете критично. След като минахме от другата страна на завесата досиетата на ДС се разсекретиха, всички мръсотии се изкараха на яве ... нека си зададем въпросът - за кого беше по-изгодно този човек да си замине? И защо убиецът му не е разкрит? Ако решите да мислите ... имате много поздрави от пробитата шапка на демокрацията!

първата му книга е Цезиева нощ, а втората Победителите на Аякс. Имам приятел, който я бе прочел 24 пъти, аз само 3

умело, след дълги словоизлияния ни доведе до финалното заключение, че и от другата страна няма свобода. Така че стойте си тука.

1.7 мм с кухина сачма... някой замисля ли се каква е пробивната сила на това нещо? Има ли изобщо способността да пробие дреха, кожа и да влезе в плътта... имаше версия за одраскване от котката му и последвал сепсис,,,

Някаква соц отрепка долу, най- вероятно синче на мръсник от ДС , се мъчи с много постове от различни никове да ни втълпи, че убийството на този свободен интелигент Марков е нещо заслужено. Даже го нарича предател! Не му се връзвайте! Децата на нечестивци са нечестивци!

На снимката на терасата с жена му. Жената видимо е от "благословените". Жеста на тялото. Цигарата в ръката. Хвърлете си оченце на снимки от периода от архивите на другите жени. Практически при номенклатуризма, комунизъм и социализъм никъде не е имало, клановете на Партията решаваха нещата. Идеята за "изкуство" и някой по бунтовен да се появи или е разлигавен номенклатурковец, мамин синковец или да е операция на ДС за изкарване от храстите на такива. Точно по тази логика е и сегашната ни матрица. Само, че номенклатурчиците станаха стейкхолдър капиталисти и ще ни налагат затоплизма през Давос. Самият Европейски съюз освен, че е създаден да служи на интересите на САЩ, служи генерално на троцкизма и болшевизма. За съжаление, хорицата не искат да четат. Не искат да имат ясни дефиниции за нещата. Не искат да има истина в главите им. Една комфортна лъжа е достатъчна да ги избута по житейската пътечка. И колкото по-малко мисловни и "емоционални" сътресения има, толкова по-добър е животеца. Една е наденицата, требе се руча.

И тоя писател се води? Бахти! Солженицин и той сигурно бил писател??? Алллоооо, ….

Как така става, че всички отравяния стават в Англия? И преди 40г и в тия дни. Толкова отрова ли има там? Оставам с убеждение, че отровните спецялно отиват там за да може това да им се случи. Не знам защо се замислям върху това, дали самата Англия няма нещо общо с това? Примерно....дошли някакви си славяни, дали ни каквото имат да дават и повече нищо не могат да предложат. А с времето започват и акъл да дават! Почват "демокрацията" и у нас да наставляват! Я у "лево" моста, я да им мацнем дръжките с ...., ами като си Литвиненко, литий папкаш ли? А нали сме хитри англичани, всичко ще им го натоварим.

Полоний, приятелю, полоний. Иначе за изобретателността е така - кеф ти рицин, ъпгрейд до полоний, та после и новичок!

И при Соца е бил топ Комунистическа Номенклатура и на запад се превърнал в топ Антикомунистическа Номенклатура!! Гъвкав,адаптивен и безкрупулен,на ескимосите лед може да продава! Истински Бай Ганьо със перо.

Документът показан в статията е доказателство, че убийството му не е извършено от българските служби. Ако беше тяхна работа, то щеше да бъде свален от отчет "служебно" и никой нямаше да знае. Може да се каже, че събитието е "бета версия" на случката със Скрипал...

Четох Репортажите за пръв път през 1985, в 5 клас. Дядо ми беше номенклатура и явно са им ги раздавали по линия на ДС да се запознаят с врага. Открих ги случайно и всяка вечер чаках всички да заспят и ги четях в тоалетната. Тъкмо ги приключих, и дядо ми ме хвана с книгата под мишница, и ми тегли як бой че чета такава пропаганда. Оттогава съм заклет убеден антикомунист. Не заради боя от дядо ми, а заради това което прочетох и нова което помня от соца.

В кинефите стават чудеса. Ето и тук...човека го доказва ... В късна доба, в соц. кинеф, в пълен стрес, след дядов бес, аз създадох си комплекс и намразих тез-онез. И до днес, тоз "онзи" стрес ме води в грех да си мълча и всичко криво да простя. И до днес, тоз' онз' комплекс да съхраня и да го пълня със говна, от веч' демократичната страна.

Георги Марков е образец за подражание на всеки уважаващ себе си човек! И днес е актуален с пълна сила. Поръчан е от ДС на КГБ. Окупиралите властта в България, нещастни отрепки, които и до днес чрез наследниците си продължават да ни убиват, един ден ще си платят.

Благодарим за написаното за Георги Марков. Има малко неточности, но са простими с това което научих. Освен Репортажите и пиесите този човеки е писал толкова много, а ги няма събрани нещата. Ще проверя в нета и ще си ги дръпна да си ги чета. Каквото има, де. Относно неточностите: "Български чадър" с става понятие след "разследването" (такова реално няма) в България. Има още живи хора в България участвали в това "раследване" и те могат да кажат детайли инфо как, защо и как е било саботирано.

Лайната българи организираха атент срещу папата, какво остана за един дисидент…Живков и по-скоро лайняната Людмила Живкова го поръчаха.

Тя Людмила се спряга за убита по политически причини...

Все още се спори, сценаристът на "Всеки километър" на колко тайни служби е бил агент. Иначе, интелигентно и будно момче.

И какво се е получило? Избягал оттук уж за по-добро , а то станало от трън та на глог. Нищо чудно да е внедрен агент там, все пак е бил от ДС, а англичаните обичат да трепят такива "бегълци" и после всичко да приписват на "лошите" комунисти или руснаци.

Тъп си, като партизанин на 10.09

Георги Марков е българският Скрипал за времето си, както Весо Марешки е българският Навални! Единственото, което не се връзва е, че Марешки все още никой не го е тровил!

МАнгалийцити утрпаха своя агент как Скрипал, Немцов итн щот вечи са им полезни само умряли

В Илиада Одисей убива предателят Долон с думите: "Един предател е еднакво вреден и за чужди и за свои."

Според кой?

Ами,нищо патриотично .... Предател-предаващ държавните интереси.... Заради лична изгода..........

Интересното е, че бегълците от "режими" избирщи точно Англия все умират. Дали пък не са били вече излишни за нуждите на западната пропаганда....

Истината за смъртта му се крие в писмата му до Митко. В тях той, развива, че всишност западния свят е в пъти по лош от комунистическия. Искал е и да се върне в България, защото тази фалшива и лицемерна демокрация, просто го е задушава Ла. Но, ми6 нямаше как да допусне един българдки дисидент да се завърне в соц лагера, и да разкаже за пълната несъстоятелност, на строя наречен капитализъм. Точно те убиха Георги Марков, а не ДС. За ДС, смъртта на Марков въобще не е била необходима, но за Великобритания, твърде много

Тоя... дето женка му, едва не я "направиха", "Герой на България"..... Жельо Желев де...

... наизлязоха куп материали след 1989, че въпросната персона е била агент на ДС,а в последствие - предател. Двойна гювендия. Такива ги трепят, и с право. Един боклук по-малко.

какви курви, какви гювендии, най-обикновен мъж-предател, много сте, къде все се бутате, дет не можете ........

След смърта му излизат задочно. Демек е станал писател задочно а преди това е бил един обикновен дезертьор предател на родината.

Календар