Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Петър Богдан - първият Паисий и първият Раковски

ВЕЛИКИ БЪЛГАРИ

Петър Богдан - първият Паисий и първият Раковски

345 г. от смъртта на този невероятен ерудит, духовник, дипломат и родолюбец

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Искрено се съмнявам, че тази т.нар. История на България от 1667 година не е била известна и преди. Защо "чак сега я (пре)откриха" в цялост? Католическата пропаганда в българските земи през 17 век е най-унищожителната за българщината след днешната. Единственият плюс е, че има ограмотяване, но ... йезуитско. Фамилията Кьопрюлю е от Велес. Романът "Време разделно" си е шедьовър и ето сега "откритие" ... видите ли ... ами хайде да го видим! Вече минаха 2 години от "откритието" и няма издание?! Защо? Толкова ли е сложно или има нещо което трябва да се натъмани или пък /не дай Боже/ - да се цензурира, понеже не отговаря на "евроатлантическите стандарти" и може да изпорти милиардите за САЩ по линия на ЦРУ и Бацко Бацев от Банки. По-известен на широката публика като Асфалт паша. Шменти капели е всичко. И последният - робство винаги е имало, дори във Великата демокрация отвъд Голямата вода - до средата на 19 век, когато в българските земи няма! ИГОТО започва след като фамилията Кьопрюлю слиза от историческата сцена и османския "елит" става любител на холандския продукт - лалета. Както днешния е любител на друг холандски продукт - легализирана ганджа и "твърдо". По Истанбулската конфекция.

Това ме кара да мисля, че във Ватикана има руски шпиони, иначе няма как да си обясня написаното от Паисий.

Паисий си е Паисий и Раковски си е Раковски. Що за нескопосани джурналистически сравнения???

Готов ли е преводът на История на България от Петър Богдан? Учени от университета в Благоевград се бяха заели с тази задача.

"Народът на България е готов да въстане и се освободи от ТЕЖКОТО РОБСТВО, очаквайки отново да му се притече на помощ обединена духовно и с оръжие Европа", е написал този голям родолюбец. Либерасти, пак да кажете нещо за това, че "не е имало робство", за "съвместното съществуване", за "османското присъствие", за това как "българите са просперирали" в Османската империя, че "българите са били привилегировани", че нашите деди са си "живели мирно и кротко с османлиите"? И още - БРАВО на ДИР за публикуваната статия!

Календар