Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

"Отци на българското знанье, творци на наший говор мил": Кирилицата от Севера до Антарктида

ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗРОДЕНИ!

"Отци на българското знанье, творци на наший говор мил": Кирилицата от Севера до Антарктида

Вижте част от паметниците по света, посветени на азбуката и на светите братя Кирил и Методий

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ Целите коментари са овъргаляни от екстрементите на посолството с цел разделянето на хората.

50 години (добре, де 45, започнах училище на 5) съм мислела, че Климент е създал кирилицата, а то какво било!? "Смята се, че малко по-късно Наум опростява глаголицата, а новополучената азбука нарича кирилица - на своя учител Константин-Кирил Философ"

Защо статията "Срутване на етаж от ресторант окървави плажа в Палма де Майорка" има 2 пъти повече гледания от тази, за кирилицата и днешния празник ? Псевдопатриотизъм, брато.

2024-05-24 09:24:47 Мдаа (нерегистриран) Защо Путин бил казал че Кирилицата била македонска. Защото България е васална на САЩ държава която по команда, се държи враждебно към Русия! -------------- е казал, как трябда да се "държим" с блядовете ??? . кой е казал, че изобщо някога сме имали и имаме някакъв интерес към тях ? . защо блядовете са толкова "чувствителни" ощ от едно време - кой, как и какво говори и мисли за тях ??? какво ги интиресува тях това ? защо нас изобщо не ни вълнува какво мислят блядавете за нас , а те се инересуват какво е отношението на другите към тях ! . просия е една измислица на москкалите от 16-и век, с която бяха "рамкирани" новозаграбените граници на империята ! . отношението на българите тялва да бъде "хландно" с тенденция към "студено" , ако искат да оцелят като идентичност! "братушкането" с москалите е смъртна опастност за всеки един народ ! . справката - 13-те % отзаграбената суша, 150-те унищожени народа и войната на блядия срещу киевското княжество, с което тя няма нищо общо!

Всеки знае, че азбуката ни е дадена от Ленин и Путин.

пука !

всички русофили знаете (или по точно си мислите, че знаете) ,че кирилицата идва от Македония. Щом Путин го казва, значи е така

Така никой и не каза Защо на снимката е паметник който се намира в Москва, у бугаристанско нямате ли паметници на Кирил и Методии?

Защо Путин бил казал че Кирилицата била македонска. Защото България е васална на САЩ държава която по команда, се държи враждебно към Русия! Как да ви отговори Путин?! Много просто...ще ви го върне там, където знае че ще ви заболи! Не виждам нищо странно в това. Единственото странно нещо е че се правите че не разбирате. После, нали не е важно какво говори Путин? Ваши дума! Тогава защо го цитирате? Всякакви боклуци, туркомани и хора на посолството за последните 30г наакаха всичко свято в Българската История! Като се тръгне от освобождението през 1878г, мине се през национални герои и се стигне до ден днешен. В днешна Турция например, ако такива като вас си позволят да говорят и 1/10 по този начин относно турската история, ще ви чукат в Диарбекир по 3-пъти на ден без почивка под звуците на турският национален химн.

не ни вълнува мнението на касапина !

Извинявам се ако съм разстроил. Вземи утра рейса до Одрин и иди там да си купуш малко прах за пране, зехтинче и барем некой турски мустак те разпусне и ти напомни за доброто старо време преди 1878г.

и все още му подражаваш на Путин а? Ебах мам, как си русофил и българофоб едновременно?

Върви народе възродени , към Евро бъднина върви. И с Талибаните таз сила нова , Ти бъдещето си унищожи !

Путин: Славянската писменост дойде при нас от македонската земя Честитим на братския македонски народ Деня на светите Кирил и Методий, който се чества като държавен празник. "Днес в Русия е празник – Денят на славянската писменост, а писмеността дойде при нас именно от македонската земя – Владимир Путин", пише в туит на посолството на Русия в Скопие "Невъзможно е да се оцени значението на Светите Кирил и Методий за развитието на славянските езици, включително руския и македонския. Трудно е да си представим много от най-големите богатства на световната литература без писмеността, която ползваме, благодарение на солунските братя", се казва в втора публикация на руското посолство в РС Македония. Публикацията предизвика множество реакции, вариращи от благодарност към „братския руски народ”, че „винаги е на правилната историческа страна”, до призив за признаване независимостта на църквата и подигравателни постове относно „татарите” и „българите, които се държат като бивша ревнива приятелка”. Аре де....русофили!!! какво ще лъжите сега а?

Истината боли а кючекличалгаджи.. ББААХАХА

нямате ли си македонски сайтове където да плюете по България?

дръж си азбука, ние ще минем на латиница ....и се махай от тук венъж за винаги!

интересно ми е само. Боли ли истината? Боли ли да видите как вашия любим диктатор така се гаври с вас? Да казва, че кирилицата ни е МАКЕДОНСКА!!!!

аве знайковци бугаристански соропитешки що така паметника на снимката е в Москва, у бугапистанската територя немате ши си паметник?

що каза, че кирилицата не идвала от България и няма нищо общо с нас?

щот Солун не е България чалго смешна

е и Македонска ама Путин вика че идва от Македония... Нещо по въпроса ?

Охрид не е бългапски чалго... ББААХАХА

Охрид България ли е? Питам за един тъп бугаристански кбчелия чалгаджия... ББААХАХА

А не са тропнали от краварското посолство с крак, а не е станало "ден на северно- македонската писменост"... Иначе, а честито за сега! Един почивен ден в повече е винаги добре дошъл.

тавариш Путин какво мисли по въпроса. Опаа..той вече се е изказал... я отиди да провериш думите му

е без значение сега. Сега си роб на краварите. И с нищо не си по-различен от преди, като роб на руснаците. Пак си си роб.

Я отиди в Северна Корея да видиш робство. Да те осъдят на 15 години затвор с тежък физически труд всеки ден, да чукаш по камъни, заради един свален плакат

как се появиха тези 6 минуса на коментара за Путин. Никъде в оригиналния коментар няма нито 6+ или 6- но появи ли се коментар срещу Путин и БАМ вземи тези минуси ХахахахахА

2024-05-24 08:13:22 Чакай малко ся (нерегистриран) кво се нервиш. Историята си е история, и ако не я почиташ.....КАКЪВ ХУЙ ТЪРСИШ ТУКА ----------------------- "история" да "почитам" ве ! . . няма да ми набиваш "чувство за вина" щото ако те докопам, ще те убия ве ...мръсен бляд !! . не съм те викал тука ве, боклук ! никога няма да излезеш на босфора ! - казавах ви по форумите, още преди 10 години, че тази "държавна" политика за налагане на блядофилия и за държане на българия "закачена" политически, икономически и психологически за ненавижданите блядавете, . ще доведе до чудовищна българофабия ! предупредих ви пред 10 години! тя в момента се изразява в най-безобидната форма - отказ да ви гласуваме, т.е. да ви легитимираме "властта" ! . и по зле ще става !

абе клавиатурна мишко... заплашвай майка си и баба си. И другото което е, не съм бляд... просто почитам историята. Това което прави Русия вмомента няма нищо общо с това за какво говорим тук. ИСТОРИЯТА СИ Е ИСТОРИЯ

да почитам никкава "история" !

си стой промит мозък. Има много русофилски промити мозъци но за жалост ето има и русофобски промити мозъци. Жал ми е за България, все идиоти.... и да не забравяме, че политиците ни и те са българи...само казвам.

2024-05-24 08:02:27 селяка (нерегистриран) Кирилицата която ползвате днес е създадена от Петър 1ви 1708ма. Онази кирилица от преди това си е просто гръцка. Ф р л п са си същите в Гърция. Шщжц са добавени заради особености на местния език в Моравия. Хейт? ------------------- че като минем или на латиница, или на гръцката азбука, от там насетне тук няма да има кьорав мръсен "велокидържавен" имперски бляд, . който да счита че ме бил "освободил" и съм му бил "длъжен" ....то ще им харижа гръцката кирилица ...и да се махат от тук веднъж завинаги!

кво се нервиш. Историята си е история, и ако не я почиташ.....КАКЪВ ХУЙ ТЪРСИШ ТУКА

Честит празник на 34 годишното опростачване на един цял народ ! Честит празник на чалганизацичта и циганизацията на един цял народ ! Вива усраине ! Вива кокаине ! Вива Посолството !

Кво празнувате пък вие путинофилите бе? Путин нали ви каза, че азбуката ни е македонска? Аре у лево при другите свине в обора...

каза че азбуката не идвала от България.

Кирилицата която ползвате днес е създадена от Петър 1ви 1708ма. Онази кирилица от преди това си е просто гръцка. Ф р л п са си същите в Гърция. Шщжц са добавени заради особености на местния език в Моравия. Хейт?

Петър 1 просто е въвел със закон набор от букви, които вече са се ползвали, махнал е някои стари. Нищо не е измислял.

нямат нищо общо с кирилица ! не знам защо ги "честваме" във връзка с кирилицата, създаде от техните ученици в преславската книжовна школа !?!? . "братята" създават глаголицата, която така и не намира практико-приложно значение !

Календар