Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Отиде си "българският Байрон на френски език" акад. Атанас Ванчев дьо Траси

IN MEMORIAM

Отиде си "българският Байрон на френски език" акад. Атанас Ванчев дьо Траси

Големият поет, преводач и учен, два пъти номиниран за Нобелова награда за литература, е издъхнал в Париж

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Боже, жива да не бях да чета такива небивалици "престижната награда на името на Радко Радков"...к,ва е таз награда, бе, мисирки? Сътворена от непризнатата дъщеря на Радко, който беше близък приятел с Атанас, и непризнатат му дъщеря Мария, с амбициозната й майка, създали някаква си измислена фондация, раздаваща награди...Боже, след на Земята и си прибери вересиите! И Атанас, и Радко ще се обръщат в гробовете си този бг кич, сътворен от непризнатата Радкова дъшеря Мария и бившата му съпруга Светла, амбициозни, агресивни да трупат слава на гърба на Радко и Атанас...Жалки твари, нещастни...ха,ха,ха, "престижната награда Радко Радков"?! Жива да не бях да чета такива пасквили...

Стига с тия титли! Академик, какви трудове е написал, за да е академик. Хонорис кауза, да. Член на Френската Академия, журналисти, проучвайте, вместо такива небивалици да пишете и повтаряте. Какъв Байрон на френския език, непознат напълно във Франция. Бог да го прости. Но как можете да пишете такива глупости, ако и другите ви информации са толкова достоверни, няма защо да се чудим.. че българинът още вярва в митове вместо обективно да се ориентирва в тоя и без това комплексен свят.

Тия титли са такова преувеличаване, че нямам думи. Светла му памят! Но че бил член на Академията, това е просто гротескно, може много лесно да се провери. Както и за останалото .Във Франция е напълно непознат. Което не обезначава способностите му, но е странно, че е необходимо такова преувеличаване.

Интересно, че във Франция е напълно непознат. Байрон, Нобелова награда, всичко това е мит. Но няма значение. Хората имат нужда и от митове. R.I.P.

Стихотворението е много хубаво! Прочетете го !

Изживял си е стойностно живота. Не знаех, че сме имали номиниран за Нобел по литература, освен Яворов. Поклон!

И Пенчо Славейков*

ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ....НЕ ЯВОРОВ

Господи....

Календар