Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Нацистите в Германия изгаряли публично "На Западния фронт нищо ново" на Ремарк

СВЕТОВНА ЛИТЕРАТУРА

Нацистите в Германия изгаряли публично "На Западния фронт нищо ново" на Ремарк

Авторът на "Триумфалната арка" и други знаменити романи, е роден преди 125 години

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Книгите на великия Ремарк могат да се четат на всякаква възраст. Но могат да бъдат разбрани едва когато си стар. Само тогава жизненият ти опит ти позволява да разбереш напълно казаното от великия автор. В момента препрочитам "трима другари" и съм много впечатлен. Още през 1938 американците екранизират творбата и я променят по много интересен начин - американизират я. Вижте филма в Ютюб. Благодаря на автора/ката за задълбочената статия и изключително добре подбрания материал!

по хуманно е да те убиват червените ви другари. За първи път Владимир Буковски е арестуван през 1963 г. заради фотокопиране на забранената в СССР книга „Новата класа“ на югославския дисидент Милован Джилас. Изпратен е в психиатрията в Ленинград (днес Санкт Петербург), където попада в лапите на друго „светило“ на психиатрията – Данил Лунц. Той пък обявява, че всеки, несъгласен със съветската власт, не може да не бъде луд. След няколко месеца на свобода Буковски отново е арестуван и пратен в психиатрия. Този път прегрешението му е, че подготвя митинг в защита на подсъдимите писатели Андрей Синявски и Юлий Даниел. Лагерите През 1967 г. Буковски е задържан за трети път – заради протест срещу арестите на дисиденти. Този път е признат за вменяем и изправен пред съда. Получава три години лагери . Последната му дума пред съда е записана нелегално и разпространена, като става изключително популярна. Буковски се завръща в Москва през 1970 г. и веднага оглавява създадения в негово отсъствие дисидентски кръг. Без страх от следене и репресии той постоянно дава интервюта на западни кореспонденти. Голямата му заслуга е изпращането на писмо от 150 страници до западни психиатри, съдържащо доказателства за насилственото лечение на инакомислещите в СССР. През 1972 г. Буковски е арестуван за четърти път и получава най-тежката си присъда – 7 години лишаване от свобода. Без да иска, комунистическият орган „Правда“ превръща дисидента във всесъюзна знаменитост, като в уводна статия го обявява за „злостен хулиган“. В затвора в град Владимир заедно с осъдения психиатър Семьон Глуман Буковски написва книгата „Помагало по психиатрия за инакомислещи“.

Гледам коментарите и не мога да повярвам колко оскотял народ се е навъдил. Такива простотии под статия за Ремарк говорят за много-много неща.

Не снам за вас, но за мен - те са ми еднакви.

Прочетете фамилията му отзад напред, и ще разберете какъв е по произход. Неслучайно се е притеснявал от германците.

Новите розови либералфашисти на сатаниста Сорос горят Рахманинов ,Чехов и Достоевски както талибаните рушаха Вавилонските храмове .В Америка антифа събарят монументи и исторически паметници включително на Христофор Колумб

Вавилон го разрушиха веригите на Авраамсите за кефа на господарите, които някога уж били там в робство.

Фашисти, комунисти, не мога да схвана тънката разлика :)

Нито дума за "Живот назаем"

Стига с тия нацисти !!! За нацисти приказват - Съветските комунисти и Евреите.. Съветските комунисти са имали САМО една война срещу нацистите( но Русия е имала над 100 войни). И за да ОПРАВДАЯТ че слагат хора подкрепящи комунизма в Източна Европа, след 1945 г, тия приказваха за лошия Хитлер.. А всъщност Хитлер е бил просто един АЛЧЕН идиот... Но няма смисъл да ни занимават с тоя постоянно... Същия идиот е бил и българския цар Фердинанд ( управлявал до 1918 г). Тия двама алчни идиоти са докарали държавите си до Национална КАТАСТРОФА. А евреите подпомагат този, който им даде по- голям ПОДКУП... И тъй като някакви евреи са подпомагали враговете на Германия, Хитлер почнал да ги убива...

Невероятно информиращо заглавие. Ъ? Момент, това се учи в някъде до 8-ми клас. Но аффтъркътъ е много впечатлена от разкриването на тази тайна.

3 години затвор за руснак, написал виц за Путин и Шойгу: "Сергей, защо се оттегляме от Херсон?" – пита Путин. "Володя (съкратено от Владимир), ти сам нареди освобождаването на Украйна от фашистите и нацистите", отговаря Шойгу.

А най-големият град, завоюван ир рапистан орез войната, е Ростов на Дон.

3 години затвор грозят баща на ученичка от Русия, нарисувала антивоенна рисунка - Маша Москальова нарисувала две знамена - руското и украинското, като написала на първото "Не на войната", а на второто "Слава на Украйна". Директорката на училището извикала полиция, на следващия ден момичето и баща му били отведени в полицията, а ден по-късно за "провеждане на беседа" с момичето в училището дошли служители на Федералната служба за сигурност.

Припомнете ни кои велики руски класици изгориха укро- фашагите!

не виждам защо се възмущавате и превъзбуждате, лгбтку- джендър педофили, крадци на народните блага. темата сякаш ви докосва сфинктера сороски, а? та вие днес изгаряте ремарци на едро! щото юдеите ви плащат с откраднатите от Данъкоплатците пари, за пенсии и здравеопазване! юдеите са мангасари, а не са носителите на "напредъка". юдеите са крадци, измамници и подла паплач! не си струва да се скърби за техния холокост, който сами си спретнаха! и пак на сороските педали - юдео-наци-хитлеристи не ви пука за Нас -плащащите данъци, докато не заблеете, че ви холокостват, джендър-юдеите на сорко капитала и юдео-масонската - хитлеристка медийна юдео-нацистка пасмина от нехора и богоборци. все тая. вие потъвате, не Аз. а да, поздрави на лаутербах и биербок! ... те, заедно с педераста слабоумен пан бжзеленски толку книги написаха... че даже не знаят кой е ремарк.. Бог с нас

Приятелю. откъде ги намираш тия виолетови гъбки които го хапваш?

е било. После... Сега пак!

Дори и тук под тази прекрасна статия руските тролове са засрали всичко с жалката си пропаганда.

Аз израснах с романите на Ремарк. Те оказаха голямо влияние за оформяне на възгледите ми. Но след тези и д и о т ски коментари се отказах да участвам.

Сегашните нацисти не си играят. Махат от библиотеките всичко издадено след 2000. Няма западен няма източен. Да се забрави всичко.

А путинците строят училища и блокове в Украйна. Възстановяват музеи и театри. Осиновяват украински деца, строят села и нови квартали , за да живеят щастливо и свободно гражданите. Не убиват , въъзпитават украинците в путински национале руски дух.

Последователите на германските нацисти в Украйна официално обявиха преди три месеца, че са извадени от библиотеките и унищожени 20 /двадесет/ милиона книги, 11 от които на руски език и дори една телевизия от САЩ направи за това репортаж.

сега нацистите в ЕУ пак горят и забраняват.

ЕУ се управлява от марксисти(комунисти),не от фашисти, но то няма много голяма разлика.

Календар