Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Минало несвършено: Наставления и съвети за семейно щастие отпреди столетие

МИНАЛО НЕСВЪРШЕНО

Минало несвършено: Наставления и съвети за семейно щастие отпреди столетие

На 21 ноември честваме Деня на християнското семейство - Въведение Богородично

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

отпреди епохата на феминизма.

Още не съм ги чел, но съм сигурен че са базирани на хилядолетния опит на човечеството в борбата му за оцеляване в един враждебен свят. Съвременните разбирания за ролята на половете са базирани на ... фейсбука, туитъра и инстаграма в джобовете на поддръжниците им. Живи и здрави, то природата не остава никаква глупост ненаказана. Язък за бялата раса.

Бьлгарите приличат на индианци

Само тези от Шоплука. Същински апачи.

Виц: Внуче и дядо разглеждат старите снимки на фамилията. - Това тук сине сме аз и баба ти след сватбата... - А защо само ти си седнал - на пейката има място и за баба, а тя стои права зад теб? - Ами, сине, щото снимката я правихме на другия ден след първата брачна нощ. На мене още ми трепереха коленете, а баба ти я наболяваше г.за, та за това.

На снимката: „Семейство от село Кадъкьой - сега град Стражица, 1900 г.“ са прадядо ми (по майчина линия) Раю, на снимката на 26 г., прабаба ми Юрдана (27 г.) и децата им отляво на дясно: Недялко (изгорял на 17 години при работа в сапунджийница), Христо (емигрирал през 1929 в Бразилия, където в град Монтес Кларос, сега над 300 хил. жители, учил местните на зеленчукопроизводство и сега най-големият пазар в града се нарича Христо Раев), Димитър, юрист, кмет на В. Търново, управител на Македония при присъединяването й към България през ВСВ, разстрелян за това в началото на 1945 г. по искане на сръбската комунистическа партия, след като преди това е оправдан от Народния съд, баба ми, майка на майка ми, Пенчо, починал месеци след снимката, Стефан, починал от пневмония на фронта през Първата световна война. След това имат още две деца – Михаил, починал млад от рак и Диманка, която с баба ми бяха единствените преживели родителите си.

евлата, дедо! Обаче как попадна в дирническата хроника? Да не си от драскачите? Или си доброволец в списването на по-качествените статии?

Дядото

Просто снимките са от сайта "Изгубената България", където преди години изпратих и свои стари снимки, както стотиците други, които са помогнали за обогатяването на този сайт.

че хората изглеждат доста по-интелигентни, одухотворени и с по-живи очи, отколкото сега... Може би старите българи са били много по-близо до духовното, отколкото до материалното, и за това не са се претопили а 500 години, противно на очакванията.

Мили снимки, забавно четиво.

Календар