Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Михаил Баришников: Не наказвайте руските артисти и спортисти заради войната

КУЛТУРА И ВОЙНА

Михаил Баришников: Не наказвайте руските артисти и спортисти заради войната

Световноизвестният балетист казва, че културата не трябва да бъде санкционирана заради инвазията на Путин в Украйна

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Дошъл е моментът на прозрение на Баришников за западните свободи. И че диктатурата на Запада е даже по-лоша от диктатурата в Русия, от която той избяга навремето.

Той затова ли избяга от "источните" свободи преди 40 и повече години?

Импресио, кога ще се научите, че не са казна оперно сопрано? Какво друго сопрано има? Жалко, че сте сайт за култура, пък сте толкова неграмотни.

Казва се Сопран, в мъжки род! Има и такива, които не пеят опера!

Борис Акунин е грузински писател. Поне Григорий Шалфович Чхартишвили винаги се е представял за такъв. :)

Няма ще им разрешим да карат пияни и да газят хора както Ставийски и след това ги пускаме да си бягат към Русия

Като заявяват публично подкрепа за Путкин са много смелини патриотични. Но когато парите почнат да спират узведнъж се сещат че не било справедливо

Война - не война, хонорарите трябва да си вървят, нали така? Омерзително

Защо не се застъпва за живота на бебетата и децата на Украйна, които не са просто наказани, а са убити от руските изроди

Тоя плужек обаче живее в Ню Йорк, а! Не живее в кенефская, блатная раССия! Поредният лицемерен путиноид!

А ти защо не живееш там, нямаш нито акъл, нито пари за тази работа.

Аз където живея ти не можеш да дойдеш и на кратка почивка, бедно болшевишко прасенце! :))))

Барига, заради него умря Годунов!

Запада е станал толкова безмилостен и циничен, че вече за него няма морал.

И този не ще да живее в Русия Иначе хубаво да не ги наказват, ама ей на. Руснаците щели да късат дипломатически взаимоотношения.

Какво са виновни майките и децата да бягат от домовете по чужди държави наказание на руската зган бял ден да не видят

Да, в момента има война, защото цивилизованият свят беше толерантен към ескалиращия фашизъм в Русия! Поне сега трябва да му даде отпор, на всяка цена. Този режим заплашва съществуването на цивилизования свят. После ще е късно!

Кой свят е цивилизован бе, света на BlackRock и Vanguard ли, та те са убили и осакатили повече хора по света отколкото всички световни войни взети заедно.

Ако ще трябва руските артисти да изказват политическата си ангажираност (за или против Путин, без значение е), логиката показва, че всеки един артист, от всяка една националност, трябва да каже преди изпълнението си дали подкрепя или не своя държавен ръководител. Това безумие, ако не бъде осъзнато бързо, жална ни майка в свят с насочено мислене. Къде остана плурализма?! Разбирам да не водеха войни Франция в Мали, САЩ в куп държави, и Русия да беше единствената. Или ще крещиме само не на войната в Украйна, а всички други локални войни ще подкрепяме, стига агресорите да са САЩ или от Западна Европа?!

Остава да публикуваш и рецепти ли с убити Украинци?

А защо не? Ето един Оливър Стоун не спря да критикува системата цял живот. Не я напуска, възползва се всячески от правата които системата му дава, но не спира да я критикува. Очаква се, че хората на изкуството са интелигентни и начетени. Те трябва най-малкото да коригират политиците, а не да им се умилкват и да ги четкат колко са умни и красиви в замяна на някакви облаги или от страх. И ако средностатистическия Иванушка-глупака се плъзга по наклонената плоскост на шовинизма, то при хората на изкуството това не трябва да го има. В края на краищата някой трябва да стане и да каже "Царя е гол!"

надали е възможно. Кремъл колкото може употребява спорта и изкуството за политически и пропагандни цели. Употребява и хората на спорта и изкуството за това. Помним онова лекенце тинейджър с буквата Z на трикото. Знаем и колко храненици като Никита Михалков има на ясла и подчинение Путин. Интересно че не се е загрижил господина за обикновените руснаци, и в Русия и в чужбина, които по-лошо и по-несправедливо отнасят санкциите заради безобразията на кремълската диктатура.

Артистите или спортистите от Русия не излизат публично да водят каквато и да било политическа пропаганда на сцената или на терена. Те са професионалисти и са там, за да си вършат работата, която няма нищо общо с политиката. Да караш тези хора, преди да почне мач или да се изявяват на сцената публично да казват "Отричам се от Путин, или Заклеймявам Путин" означава да ги караш да водят политическа пропаганда. Не мога да повярвам, че Западните хора изпростяха до такава степен. Това наистина е нова холокоста. Караха ли артисти и спортисти от САЩ да се отричат от американския президент, защото САЩ нападнаха Ирак?! Тогава Франция и Германия бяха официално против, ама не знам да са гонили американски спортисти или артисти.

руските военни които убиват артистите и спортистите на Украйна, не излизат публично да водят каквато и да било политическа пропаганда. Бляднищиков да го каже това не от Харлем, а от Харков.

Интересно как те точно го родиха Путин?! Развий си тезата, че не е ясно. От къде знаеш дали го подкрепят или не. Просто е повече от унизително да бъдат принуждавани да изказват политическите си убеждения, след като на тях политиката изобщо не им е работа. От къде знаеш за кого са гласували?! И аз не съм гласувал/а за Петков, но ако ме притискат да се отказвам от него за кефа на САЩ или на Русия няма да го направя.

Съжалявам, но не съм съгласен. Всеки руснак (спортист, артист, публична личност), който не се отрече от Путин, трябва да бъде уволнен. Аз ако съм оперен театър или спортен клуб, не виждам защо трябва да плащам пари на някакви хора, които подкрепят путинофашизма. Ако Путин толкова им харесва, да си ходят обратно в Русия и да се изявяват там.

По-добре да ги арестуват като заложници и с тях да изнудват Путин!!!

И до такова извращение ще стигнат, както са тръгнали.

Как па няма да ги наказваме, точно така трябва - 22 години Путин е начело на тая кочина там, да го разкарат, да променят начина по който гнусната им империя съществува и няма да ги наказват.

Това да си свободен! Отричиш се от нещо което не зависи от теб, инак не те пускаме да играеш тенис, да пееш и танцуваш ... Едно време и нас Бъларите, са ни карали да сме отказваме от християнската вяра иначе ... Уж сме торелентни и свободни, а режим сме тръгнали да сваляме със спортисти, танциори и певци...

Толерантност към войната и путинофашизма не трябва да има. Съжалявам, но ние в западните демокрации имаме минимални ценности. Не сме нито Китай, нито Русия, нито Северна Корея.

Но трябва да има толерантност към "справедливите" войни водени от САЩ, така ли?! Артистите и спортистите не са политици. От къде на къде ще изказват политическо мнение. Французи, които не подкрепят Макрон, примерно, карат ли ги да се отричат или да го подкрепят публично? Вие нормални ли сте?! Не виждате ли, че заприличахме на фашистите?!

Няма как поддръжници на фашисткия режим в Русия да бъдат канени по европейските и световни сцени. Не може Митрофанова да говори против България и да пропагандира вонни престъпления и избиване на жени и даца като "операция", а после български спортисти да се състезават срещу руски спортисти.

Гадният Чайковски, как не го е срам да поддържа Путин.

Какво търсят в тази културна страница русофобите, те отдавна бойкотират всичко руско, не че знаят нещо по въпроса?

Що? Ти какво руско ползваш? Слушал си някой оперен певец?! Не вярвам! Имаш лада? Не вярвам! Ако си земеделец може би ползваш руски трактор? Не вярвам. Отиваш в Ла Скала да гледаш руският диригент? Не вярвам. А тези хора не се отричат от Путин, от войната! Нека си отидат в Русия. И там има опера, има театър, има тенис кортове.

Те си отидоха вече. И изнасят безплатни концерти в цяла Русия, пример е Гергиев. Но тука не коментираме личният живот на тези артисти, а принципа на фашизъм в момента из Запада и САЩ, и у нас за огромно съжаление. Но ти няма с какво да го проумееш това.

Аз подкрепям братята Кличко и останалите казаци и докато се държат, в тази война друго изкуство не ми трябва. Като свърши войната тогава може да мислим ... Вликия Воларе не ме интересува до тогава какво мисли.

Разбира се че е правилно да се разграничим от Агресора Путин. От руските мурзилки единственото нещо което се чува е "Големи убиций сме но защо само нас наказвате". Приказката за слона дето скачал в самолета знаете ли я ?

Ти не разбра ли че си предател ! Ти не разбра ли че запада не обича руснаците независи дали да комуниста, капиталист, демократи, имеперислити За запада това за тях няма никакво значени Защото руснака е силен конкурент. Сега ще се роди нова парична международна система А долара да го духа Разби фашиска германяи с най силанта армия в света. Проблема е добър и вярва в хората (дори прости репараците на германия )

Доколкото мога да преценя, Путин направи почти най-грубата и зловеща грешка правена от руски държавник. Дано не направи и най-голямата, последната. Разрушенията ще се възстановят, болката от смъртта ще избледнее в хода на живота. Срамът ще остане задълго. Руснаците наистина трябва да се самоопределят. Включително културни и спортни личности.

Какво общо има Путин със световното изкуство и спорта, толкова колкото и Байдън, май Зеленски е с някакви заслуги.

о колко си наивен... мислиш, че има нещо по-силно от петролни интереси?

Трудно ще се самоопределят руснаците, те са били векове наред крепостни жители, после един век ленин, сталин и т.н. под властта на болшевиките, сега шовинистичния фашистки великорусийски путинистки режим. Десетилетия ще минат, докато руснаите си изберат един нормален държавник, ако има изобщо.

те и не искат нормален, искат царе, и ние не сме по-добре с ББ и други ганьовци.

Те Путлерите наказват милйони семейства, разплакаха много майки, малки деца и всички възрастни хора в Украйна, той тръгнал да проси милост за артисти и спортисти, нека и те да почувстват грабевната политика на няколко изкукуригали руски управника.

Няма как, Евроатлантическите ценности" трябва да се защитават до край, иначе що за ценности са те. Всичко върви по план. Следват писателите. Немедлено на кладата книгите на Достоевски и Толстой, отнемане на Нобеловата награда на Шолохов. Да не се забравят и кинодейците, забрана на филмите на Михалков и Тарковски. Снемане от световните сцени на Лебедовото езеро и Лешникотрошачката. Давайте илитерати, сега ви е паднало и без това не четете и не ходите на опера.

Всички руслямистански подлоги да бъдат експулсирани в РоZZия немедленно !

РоZZия .. добро попадение. Не мога да разбера кой идиот от ПР обкръжението на джуджето я пръдна тази мозъчна пръдня с това 'Z' ... Спутник V беше предшественика който замириса леко но сега тотално се омазаха.

А на теб да стоварят 100 книги да ги прочетеш и после да ги разкажеш.

как никой не се сети да си хвърли хамбургера, когато САЩ бомбардираха Сърбия, Ирак, Афганистан и Сирия без резолюция по гл 6. Моралните ценности на съвременните общества, в които живеем са тотално съмнителни. Ето Банкси отдавна показва проблемите на съвременните ни ценности и ние какво правим - вместо да се замислим превръщаме самите му изобличаващи творби в консуматорски продукти на същите тея дефекти.

Баришников беше световно известен докато беше в Русия, после вече е холивудска ....... звезда

Барешников като отиде в САЩ и там го сложиха на пиедестал и го гледаха като съкровище - не защото е руснак, а защото тогава бяха други САЩ - социалната прослойка с парите беше и с образование и можеше да оцени колко гениален е артист като него. В момента образованието не е необходимо - важното е да мааш кинти и златни ламбота и да си известен - точно същото нещо би се случило ако в едно ромско гето хората станат изведнъж милионери ама тва е друга история.

Всъщност холивудската звезда е Годунов, а Мишка е много добър балетист!

Няма как да стане. Западняците само чакаха повод за да си излеят злобата върху всеки, които е по-надерн и по-добър от тях, просто показаха лицемерното си лице, дълги години просто са преглъщали завистта си. По-добре ги загърбете и спрете контакти с тези злобни и завистливи същества от западна Европа и сащ.

Ами тези "ултра" надарени руски артисти и спортисти - ясно да заяват те одобряват ли руските солдати да убиват бебета, деца и жени. Да го даяват ЯСНО, СИЛНО и НЕДВУСМИСЛЕНО. След това да си работят! Ако правят пропаганда на това колко е "ВЕЛИКА" Русия - на НАС ФАШИСТИы КАТО ПУТИН НЕ НИ ТРЯБВАТ

американските артисти и спортисти бяха ли принудени да се отричат от родината си, когато същата ръсеше бомби в Ирак и срещу цивилни?

Личи си, че си комунист!

Календар