Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

"Ла Скала" поиска от Валерий Гергиев да изясни позицията си за Украйна

ПОЛИТИКА И КУЛТУРА

"Ла Скала" поиска от Валерий Гергиев да изясни позицията си за Украйна

Директорът на оперния театър Доминик Майер и кметът на Милано Джузепе Сала са изпратили съобщение до руския маестро, в което го молят да направи изявление с призив за "мирно решаване" на руско-украинския конфликт

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Омерзително! Защо управата на "Ла скала" не търси сметка на Берлускони и подобните му; защо не са връщали Мусолини от вратата; защо не искат изявления от всеки политик, появил се в залата, като са толкова загрижени да подчертават и поправят световните несправедливости! Не можаха западноевропейските русофоби да сринат маестро Гергиев с измисления скандал покрай оглавяването на Мюнхенската филхармония, сега са се нагледали на случая в Украйна - а ако ги питате за Донецката война, ще гледат тъпо и неразбиращо, защото надали са чули, а ако са чули, безхаберно са си затраяли! Защо не коментират това, че именно маестрото изиска от руската власт и директно от Путин като "глава народа" да се направят повече концертни зали - и благодарение на общото настояване на Гергиев, Крутой, Хворостовский (светла му памет), Нетребко и творци от техния ранг има дом на културата във всеки руски град? Що за евтини трикове, що за слави-трифонщина, пфууу! За протокола: не ми е симпатичен нито Путин, нито Байдън, нито Макрон или Меркел и прочие твари от техния порядък! Но е долно и некоректно от градивен, чувствителен човек - пацифист да изискваш такива коментари. Най-малкото изискващият се доказва като тъпак, който не се е информирал за творчеството и дейността на този, към когото се обръща, или като подлога, изпълняваща мръсни поръчки и скверняща смисъла и целта на изкуството.

Моме, колко си проста и сигурно си рускиня!

Разочарован съм от руснаците.

настроения срещу Бетовен...музиката му била прекалени елитарна...главно за бели хора...дразнела тези от ЛГТБ.... Та с Валерий Георгиев ще се церемонят... В момента това е НАЙ-ДОБРИЯТ ДИРИГЕНТ...огромно удоволствие е да се слушат изпълнения под неговата палка... В Mezzo редовно дават концерти с него... Не прави чест на "Ла Скала" да изисква от един изключителен музикант политическа позиция...

Бахти и западната "демокрация". Бетер фашизъм. Нямам думи. Това е репресия спрямо един талантлив диригент, който се познавал с Путин. И как самоиздевателстват над него. Въпреки отказа му да говори за политика. Еврогейски фашаги. Ужас.

За всички тези които не могат да зацепят какво търсел там този познат диригент. Той е там където е защото такива като "Ла Скала" искат да е при тях. Ако не искаха нямаше да го ангажират и той щеше да си стои в Русия. Това показва лицемерието на САЩ и ЕС които от дена страна на хартия подкрепят различното мнение а на практика изнудват хората да споделят само тяхното. Няма по-голям комунизъм от този който се заражда в САЩ и в части на ЕС. Споделиш ли мнение което не е по официалните канони на лявото и снежинките и не можеш да очакваш нищо друго освен да бъдеш "cancel"-нат. В случая с Гергиев е даже и по-страшно. Не е като че ли да е написал нещо по мрежите и ето на го привикват да дава обяснения ами тези си позволяват и по-голяма наглост като го карат да избира между това да работи с тях и неговите лични убеждения за които управляващите "Ла Скала" само могат да предполагат какви са. Лявото в САЩ и ЕС отиде толкова в ляво че се оказа в крайното дясно.

Никой не е застрахован от идиотизма - той ходи по хората ,не по седалките на салона в "ЛаСкала"! Преди близо месец обиалциърках линка и попаднах на конферентна връзка между Путин и на италианските индустриалци, работещи в РФ. Шефа им дори се беше постарал и поздрави на руски. Дали пък Путин, който е близък на диригента, няма да зададе на индустриалците същия въпрос с опцията да си намери други при грешнен отговор. Мераклии бол за ефтини енергоресурси и суровини и ниски данъчни ставки.

Случката е типична за лицемерните западни "демократи". Ето линк на в което Джордж Фридман обяснява пред свои хора какво я чака Европа, България и Украйна и какво се стремят да направят САЩ. https://pik.bg/%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%BE-%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B5%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D0%B7%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE-%D1%89%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0%B8-%D0%B4%D0%BE-%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%8F-%D0%B0-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD-news1087621.html

Незабвна депортация на русофашиста !!! Няма какво да се обясняват !

...пак си пропуснал лекарствата

Тези западняци напоследък не знаят какво правят!

Чиста проба лов на вещици! То, в "демократична" Европа на гейове и лесбийки, на чиновници и наркомани стана по-зле от времето на соц-а! Къде отиде свободата на мнение, на изразяване и прочее?

_stankow

Подличко. Не могат да се изправят срещу руснаците и затова тормозят артиста. Не им прави чест !

А какво прави този диригент в гнилия Запад? Я да дирижира в Русия и на руските заплати. За такива с руски паспорти трябва моментално задържане. Диригент ... боклук!

Защото е най добрият-явно.А ти си стой на село

Значи на Запад отиват най-добрите. Но е лош и гнил Запада, а там отиват най-добрите? Типична мисловна хермафрдитщиина на русофили. Между другото, рядко излиза и при търсене в мрежата. Даже и на село разбираме това. Според мен ще дирижира много добре под звуците на автомат някоя весела песничка за фон на разстрел на русофили.

И те го търсят и му плащат!!!

Ей нищо, Явно, освен чалга друго не си чул!

Дерьмократичен рекет.

Календар