Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Кръвопреливане заразило със СПИН един от най-прозорливите фантасти на нашето време

КОЛОСИ НА СВЕТОВНАТА ЛИТЕРАТУРА

Кръвопреливане заразило със СПИН един от най-прозорливите фантасти на нашето време

30 години от смъртта на писателя Айзък Азимов

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Преди бордовите дневници на Епстийн ексцентричните елити се разписваха по СПИНа. При всички случаи, Стенли Кубрик "Широко затворени очи". Слава, талант, световна известност, но никой не неуязвим.

Мисля, че и последната му прогноза е точна, а именно че човечеството ще страда от скука - човечеството страда от скука, но не го осъзнава, затова се опитва да я запълни с "екстремни" преживявания, пътувания къде ли не, кулинария и прочие...

убийства, и.т.н.

Невероятен писател. Израстнал съм с неговите книги. Помня, когато прочетох двата тома на събраните романи от Фондацията, като затворих последната страница и ме обхвана тъга, че съм прочел всичко...

Велик писател и добър учен. Иначе статията е като всичко от дирник.бг нескопосана, със внушения с две думи посредствена като “журналистиката” на този сайт.

Най-големия. Израстнах със книгите на Айзимов. Поклон и почит.

Дирници, и тук ли взехте да жълтеете със заглавия и пикантни подробности?

Винаги е приятно да четеш Азимов. Има остър ум, прозорливост като Жул Верн и приятен език и хумор. Вярно, самата дума "робот" я измисля Чапек, но Азимов направо я приватизира с огромното си творчество за роботите и най-вече с психологията на изкуствения интелект. А неговите "Пътеводителите" са наистина добри. С успех могат да изместят голяма част от учебниците на прогимназията.

Думата робот е въведена преди Азимов от Карел Чапек, 1920 година, Р.У.Р И не са " трите правила на роботиката" а трите закона на роботиката. А "Пътеводител в Библията" не е толкова добра че да я възхвалявате до такава степен.

Писателите не пишат закони. Закони извеждат учените. Така че правилното е както е написано - правила

Закони са, защото трябва да се спазват безпрекословно. А относно учените - те ОТКРИВАТ законите, не ги създават. Създават ги в Народното събрание.

...то да е само това...а какво да кажем за следното изречение: "...лекарите, извършили сърдечната операция, са допуснали немърливост и трябва да се знаят вновните за смъртта на съпруга й."

Нещо не те рЪзбираме, или просто искЪш и ти да пишеш, но няма кАде

@Писател - не разбираш, защото немарливо четеш...сега нещо да ти светна?

Календар