Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Кръвопреливане заразило със СПИН един от най-прозорливите фантасти на нашето време

КОЛОСИ НА СВЕТОВНАТА ЛИТЕРАТУРА

Кръвопреливане заразило със СПИН един от най-прозорливите фантасти на нашето време

30 години от смъртта на писателя Айзък Азимов

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Думата робот е въведена преди Азимов от Карел Чапек, 1920 година, Р.У.Р И не са " трите правила на роботиката" а трите закона на роботиката. А "Пътеводител в Библията" не е толкова добра че да я възхвалявате до такава степен.

Писателите не пишат закони. Закони извеждат учените. Така че правилното е както е написано - правила

Закони са, защото трябва да се спазват безпрекословно. А относно учените - те ОТКРИВАТ законите, не ги създават. Създават ги в Народното събрание.

...то да е само това...а какво да кажем за следното изречение: "...лекарите, извършили сърдечната операция, са допуснали немърливост и трябва да се знаят вновните за смъртта на съпруга й."

Винаги е приятно да четеш Азимов. Има остър ум, прозорливост като Жул Верн и приятен език и хумор. Вярно, самата дума "робот" я измисля Чапек, но Азимов направо я приватизира с огромното си творчество за роботите и най-вече с психологията на изкуствения интелект. А неговите "Пътеводителите" са наистина добри. С успех могат да изместят голяма част от учебниците на прогимназията.

Дирници, и тук ли взехте да жълтеете със заглавия и пикантни подробности?

Най-големия. Израстнах със книгите на Айзимов. Поклон и почит.

Велик писател и добър учен. Иначе статията е като всичко от дирник.бг нескопосана, със внушения с две думи посредствена като “журналистиката” на този сайт.

Нещо не те рЪзбираме, или просто искЪш и ти да пишеш, но няма кАде

@Писател - не разбираш, защото немарливо четеш...сега нещо да ти светна?

Невероятен писател. Израстнал съм с неговите книги. Помня, когато прочетох двата тома на събраните романи от Фондацията, като затворих последната страница и ме обхвана тъга, че съм прочел всичко...

Мисля, че и последната му прогноза е точна, а именно че човечеството ще страда от скука - човечеството страда от скука, но не го осъзнава, затова се опитва да я запълни с "екстремни" преживявания, пътувания къде ли не, кулинария и прочие...

Преди бордовите дневници на Епстийн ексцентричните елити се разписваха по СПИНа. При всички случаи, Стенли Кубрик "Широко затворени очи". Слава, талант, световна известност, но никой не неуязвим.

убийства, и.т.н.

Календар