Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Йезуитски свещеници научили Вермеер как да използва ефекта на светлината

МАЙСТОРИ НА ЧЕТКАТА

Йезуитски свещеници научили Вермеер как да използва ефекта на светлината

Нова биография на художника разкрива за първи път влиянието, което е имала католическата църква върху творчеството му

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Явно е, че е ползвал Camera Obscura за изобразяването на светлината и детайлите по панорамни картини, но дали е под влиянието на йезуитите, е спорно. По онова време науката (в частност оптиката) бележат разцвет, и доста художници са под влиянието ѝ, просто Вермеер като че ли е първият. Иначе, тая камера практически е майката на фотоапарата, който е роден през 20-те години на XIX в. от французина Дагер (първите снимки са наричани на него - Дагеротипия), просто през XVII в. не е имало светлочувствителна плака в края на изображение, която да го запечата за поколенията :)

Дрън-дрън. Ако имаше световен заговор на знаещи йезуити и масони светът нямаше да е в такъв хаос. Като обикновен човечец питам се дали китайците и индийците са в заговора на йезуитите или не са?!

Орденът на йезуитите е забранен от нидерландските калвинисти в края на XVI век. Да обясня за обикновеният човечец, знанията за психология и наука дават власт, масонските ордени дават контрол. От там светът, който обитавате е собственост на жреците, които държат ключенцето за прилагане на технологиите. Римският клуб, Масонските ложи, Черният интернационал, Сивите вълци, слуги на Златната Пирамида. Никой не го крие, просто нормалните хора не могат да си поберат в главата че обитават Матрица. Шваб е йезуит, това което идва е зануляването на средната класа и нов корпоративен фашизъм. В средновековието знанията и различно мислещите са се крили в манастирите да служат на йезуитите. Както се вижда, информационната ера въобще не вдигна нивото на интелектуално развитие на масите. Когато ги оставиш без провокация на собствените им нужди, това е резултата. Дезинформация, лъжата и пропагандата са истина, войната е мир, жените са мъже, храна от насекоми, хормонални терапии за деца, и асистирано самоубийство. Гаврите с гоите, тепърва предстоят.

Календар