Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Историци представиха на конференция нови факти за живота на Васил Левски

АПОСТОЛЪТ НА СВОБОДАТА

Историци представиха на конференция нови факти за живота на Васил Левски

Те са станали достояние благодарение на непознати доскоро документи

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

изправям се на нокти,като чета някои шизофриници тук. отшли двама журналисти при Лилиев да го интервюират за Левски,по повод годишнина.почукали,той отворил вратата. така и така,рекли. " само мълчанието е достойно за него и Ботев " и им хлопнал вратата. направи ми впечатление,че вече ние " кооооооооооомуникираме ", това че евахме мамата на майчин език,за нас няма значение. наистина сме народ от юроде ( ПХ ). сраааааааам,голям срам като видя какво се подвизава тук. производители на лайна,празни тикви. един го сравнява даже с групировките. не е това шизофриния,повече и оттатък шизофринията. така като таксиметри барат комп.

Чета мненията и се чудя. Други народи от разбойници (Робин Худ) правят герои, у нас героите изкарват разбойници. BTW, моя позната турколожка, още през 80-те на миналия век загадъчно ми сподели, че тайната за Левски е в архивите в Истанбул.

Левски е един Велик българин. Нисък поклон! До всички драскачи: замълчете и се поклонете. Едва ли ще го направите, но простотията ходи по хората.

"Ученият допълни, че през цялото време към Левски се отнасят като към лидер - "не се знае дали утре не трябва да преговарят с него". Малкуй присилену, без емоции ку убичат историчарити.. Някуй мн искат да гу изкарат масон, ма с ква цел.

А може би цялата сага, която днес ни се представя за велик план за "освобождение на България" и превръщането на Кунчев в национален герой е всъщност обирът на турската. хазна. Никой не знае... Догадки. Но предвид и другите хладнокръвни постъпки на Васил -убийство на дете,мишкуване,отказ от монашеството,действия против тогавашните закони, всъщност пресъздават образът на един добре изпечен бандюга,който тотално се припокрива с тези,от нашето,ново време от началото на прехода. Ние сме толкова лишени от хора, достойни за подражание и национално значими,че до такава степен ни е трябвало един "герой", който да ни мете прахта от очите. Дали обаче сме избрали правилните хора - и след 150 години още трудно ще можем да си отговорим.

Русская гнида?

Де видя Русия бя, турколизец!! Не съм съгласен с тоя, ма ти си си черен батак. Виждаш ли Левский ф огледалото или Циганина Костуф. Черен анадолски циганин.

Мъж на 24 години въобще не е дете.

Интересно четиво. Нашите историци са велики. Васил Иванов Кунчев живее от 1837 до 1873 г. Т.е. 36 години. Обесен е преди 150 години. Е, за 150 години ако бяха решили щяха да му направят почасово досие нашите историчари. Но нещо ги спира. Какво е то не зная, но за 150 години ако се работи методично по даден живот няма да има тайни и всяка година около 19 февруари да се правят "нови открития" ... Това първо. Второ - до сега няма наш историчар, който да стане и тънко, ясно и високо да заяви " Васил Иванов Кунчев е осъден на основание тоя, и тоя член, тоя и тоя параграф" от Османския наказателен кодекс. Тия членове и параграфи са се прилагали при такива и такива престъпления в Османска Турция. И трето - Замисляли ли сте се защо все пак Вазов пише "Епопея на забравените" ..... По принцип народната памет е склонна да забравя малозначителни неща...... Преди 140 години забравен та трябва Вазов да посръчка народната памет...... Чудни са делата ти Господи.....А? НЕ СИ СЪЗДАВАЙ ИДОЛИ И КУМИРИ.

Преди около 3 години(февруари 2020 г.), ИК "Сиела" издаде една книга, озаглавена "„Юридически поглед към Процеса на Васил Дякон Левски“, с автор бившият конституционен съдия и преподавател по граждански процес доц. д-р Маргарита Златарева. Доцент Златарева пояснява убедително, че Левски е осъден за подбуждане към въстание с прокламации и сказки по мегдани, както се изразява законът. Той е осъден по три политически престъпления, наречени политически от глава 1 от Наказателния закон, която се казва „Злодеяния и престъпления против вътрешната безопасност на Османската империя“. Всъщност процесът е политически“ допълва тя. Освен това, доц. Златарева посочва, че едва на четвърто място е престъплението срещу личността – за убийство. Според турския закон то се наказва с 15 години затвор, но ако е политическо се предвижда и смъртно наказание.

Проблемът на нашите историци, юристи и ..... апологети на В. Кунчев е, че в Османската империя след Хати хумаюна не са съдили на смърт за политически престъпления в т.ч. и както казвате Вие "подбуждане към възстание" - т.е. политическо престъпление ....За това са давали до доживотно в Диарбекир или Акия.

Тъжното е, че всеки който е изследвал живота на Кунчев е напълно наясно що за стока е, но и един от тея хрантутници на държавна служба не се престраши да каже публично истината за него. Докато този ви е "апостол на свободата" сте обречени да сте роби.

Левски е убиец и любител на женския пол, изгонен от манастира заради задиряне на монахините. Какво са мислили съвременниците за него става ясно от факта, че този който го е окачил на въжето става високопоставен чиновник в Румелия и после депутат и първи човек в обединеното княжество. Мислите ли, че не са знаели кой е той? А да, с другия фалшив герой "капитан" Петко "войвода", всъщност руски агент и проруско мекере, получило си заслуженото заради предателството.

Това са някакви празнословия по темата. Много ясно ,че обирът на пощата ще задейства държавната машина. То е все едно днес някой да думне инкасо с голяма сума. Но търсенето е едно, а да знаеш кгото точно и къде да търсиш е съвсем друго нещо. Тази поредна конференция прилича на поредното преличане от пусто в празно. Непоказванта досега телеграма от османския архив не променя с нищо знанието ни за този епизод. По-добре да помолим компиите да извадят всичко което не сме чели до момента, а не да ни спускат по 1 беляжка на 30 години.

Един разпален професор-комсомолец, родолюбец и всеобщ любимец, който дръзна да напише в едно жълтеникаво книжле, че видите ли, България като била на три морета някога, така и не станала морска нация както според него станали гърците! И за негова беда, точно тогава откриха във Варненския залив доказано прабългарска дълга платформа от кораб......Нейсе. После пък написа, че Левски е бил млад и хубав мъж и нямало как да не се е интересувал от женския пол и да е нямал някоя игуменка по метосите, където се е криел! Може би е съдил по собствените си младини, така и не се разбра. Та да попитам сега - това нови факти ли са за историята ни и за Апостола? Ако се правят научни конференции и се изнасят доклади с подобни "открития", по-добре да ги правим академици там само и само да млъкнат, че отвратиха цели поколения, та затова и днес местата за желаещи студенти са паднали на 50 % и приемат и с двойки и тройки, за да закърпят бройките и надницата. Жалка картинка. Да не забравяме, че костите на светия българин дълго време са се въргаляли в една торба по прашасалите рафтове на складовете именно в БАН, а впоследствие някой номенклатурчик-архивар и домакин ги е затрил....Та по-кротко с философстването и тезите, моля. И ние знаем доста работи.

Че те бяха десетки. Цялата им идея беше да оплюват всичко що е българско. Но покрайтях имаше и други - почтени и начетени хора. И още ги има.

Фесовете имат много лоша Карма,затова Бог ги наказва сега!

Левски е истинска икона за българската ЛГБТ+ общност!

Една от най-долните дейности които вършат ЦРУ и американските шпиони по света, е да заличат националната идентичност, да променят историята и да унищожат националните герои и ценности. След това унищожават образованието и ни превръщат в безлични и бездушни скотове.

Утрепка мръсна Левски е убит от руските боклуци които се опитват да докажат друг ,мамето ви извратено

Е как не те е срам?!

Ти си съветски човек

Дали пък тези нови ходове към личноста на Левски няма да се превърнат в нови опити да ни внушават наще съвременни "приятели"какъв "терорист"е бил Дяконът?Вечна му памет на Васил Левски!И Ботевата поезия никога не трябва да се позволи да изчезне от учебниците на бъдещите генерации!

То внушаваш, не те, комуне.

Че той по всички познати и непознати закони си е чист терорист. Все едно да кажеш,че днес Георги Илиев, Васил Илиев,Митьо Очите,Иво Карамански и куп други знайни и незнайни синове на България са апостоли на свободата. С какво Левски и неговото битие навремето са по-различни от тези, гореспоменатите????

Каквото и да напишете сега, е ясно едно- предаден, и за целият път, от Търново до София, е бил съпровождан от няколко заптиета. Три, или четири дена, нямало кой да го освободи. И нещо друго- български чорбаджия подтиква турците да бъде час по-скоро екзекутиран. Това малко хора го знаят. Позор за нас, защото този велик революционер, отдава живота си , в стремежа да се освободим от турското робство.

Русия уби Левски.

Ами нямало е кой да напише коментар в Дир, че пътува към София

писанието ти е на човек който повтаря няаквки клишета и внушения без да е запознат в дълбочина с темата. А ако можехме да атакуваме големи градове и зандани, може би Априлското въстание нямаше да приключи толкова бързо и толкова болезнено. Ужасно е, когато нечистоплътни дебили, непрочели нищо с разбиране, почнат да пуфтят и да преповтарят фобски клишета. Ето това е драм - днешната ви актулана тъпотия, не действията на дедите ни.

Левски е заловен абсолютно случайно, да издирвали са го, но в хана влизат да нощуват, когато Левски се опитва да избяга го арестуват но не знаят кой е, затова и никой не прави опит да го освободи, в Търново вече разбрали кой е и му осигурили повече охрана, Левски е легенда още приживе, за него пише Вазов, възхищава му се Ботев - "твоят един син, Българийо"

Това коеио го пишат тук за Османската империя че се интересували и ПЛЮЕЛИ по Васил Левски, ввсъщност го прават Турските ШПИОНИ в ДПС, и сложените от Боклук Борисов турци, като Шефове на Полицята( турски заптии). Малките българчета трябва да УЧАТ в училище за Мюсюлманското РОБСТВО и как сме ИЗТРЕБВАЛИ , клали и ЗАСТРЕЛВАЛИ араби и турци с имена- Осман ,Али, Мехмед, Семир, Абу, за да я има България.

щом най учените омаскариха историята. Сега трябва да докажат, че на връх Свети Никола са се сражавали американци.

Истината е една и много болезнена! Хванали са го заптиетата турски, докато ака и не е могъл да си препаше колана като е хукнал да прескача плета от 70 сантиметра. Така неподготвен и придържайки потурите се е заплел на толкова ниско препятствие, независимо че прякора му идва от Лъвския му скок... Три дена го влачат като мечка по горите до София, и никой от Българската племе не си мръдва пръста да направи засада на неколцината заптиета! Оправданието, че нямало комуникации тогава, не важи, защото дори дете е могло през обходни горски пътеки с едно конче бързо да разпространи по целия път, какво се е случило! НО... БЪЛГАРИ БАТЕ...

Патронажа на другаря Радев! Не, благодаря! Комуняга и светиня е недопустимо!!!!

Щото джендър и педераст е допустимо?!

Герберастка измет.

Гадове сини , съсипахте България ..Тъп , тъп българино докато си най-беден и долен помияр в Европа - не гласувай за десни партии . Те ни докараха дотук , те ще продължат да дерат живо месо .

Спрете се бе тъ,панари! Аман от вас!

Никой не коментира пътя от Търново до София. В същност, това е най- непонятният момент за историците от живота му. Как са го закарали до София, може да бъде сюжет за цяла книга или интересен филм.

Само 4-ма заптиета са го водили . Реално 3-ма българи от засада са можели да го освободят . И сега ги няма тези 3-ма ...

Има ги - Волен , Косьо и Ангел Джамбазки .

А Шкембе Воевода къде го забрави?

Календар