Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Филмът му "Зарево над Драва" днес изглежда "невъзможен"

ГОЛЕМИТЕ ИМЕНА НА БЪЛГАРСКОТО КИНО

Филмът му "Зарево над Драва" днес изглежда "невъзможен"

100 години от рождението на Зако Хеския

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

"Ще има пак звезди! И кучета ще има,/виещи към тях като преди." И тук ли трябваше да се домъкват представителите на помиярската порода "смели борци против комунизма", та отново да ни проглушават ушите с лаенето им колко са страдали? Айде отивайте да си гледате "Агент 007 спасява демокрацията на Марс" и недейте да коментирате нито филмите на Зако Хеския, нито историческото им съдържание, нито моралните им послания, че току-виж от много интелектуално напъване ви гръмнали бушончетата в умнокрасивите главици.

поклон пред нашите творци от миналия век - беше гордост да си българин. Днес не е, затова има и помияри.

сега в "българските" филми режисирани от разни истерички се говори повече американски английски отколкото български

За да "пробиеш" тогава, трябваше да минеш през одобрението на комисия, да си член на БКП /най-малкото/ и т.н. "условия". И все пак, ако се вгледаме по-внимателно в кадрите и се заслушаме в репликите на някои от героите днес, ще открием как лекичко се пробутваха покрай цензурата някои истини и оценки, които всички знаеха и коментираха вечер тихичко в кухнята на маса.... Не знам колко един назначен политкомисар е помогнал на войничетата ни на Драва, но баща ми е бил там танкист, поручик, с немски "Майбах" срещу....производителите му, млад войник му е бил Стефан Савов, бъдещият ни голям преводач от испански и политик, който дори е разбивал камъни успешно, когато заради патриотизма си са го пратили на лагер...но това е друга тема. Мисълта ми е, че като фабула не струва, но вие гледайте обстановката, играта на актьорите, настроението, идеалите.Били са страшни времена и дано не се повторят, че днес враговете тогава са ни днешни приятели, а приятелите ни оттогава ни заплашват дори чрез посланичката си и ни се подиграват! А де де? Иди, че си изживявай живота спокойно.

Създал велики филми. Но това гъзоблизците на всеки пореден козяшки губернатор няма как да разберат. Поклон пред такъв творец.

Партизанското движение в България Нападнахема мандра. Откраднахме кашкавала. Бастисахме овчаря не ни даваше агне без пари. Нападнахме кмеството в с. Джендемдере вързахме кмета и изгорихме архива. За вино и опънати партизанки не се говореше. Но с агнешкото върви вино..

Партизанките ги опъваше Гешев. А баба Цола, която тогава е била млада и хубава я забременил един вражески полицай и така тя отърва въжето!

"Йо-хо-хо" си има холивудски римейк - The Fall” на Тарсем Сингх.

Календар