Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

169 години от рождението на Вазов: България е вечната спътница в живота му

ВЕЛИКИТЕ БЪЛГАРИ

169 години от рождението на Вазов: България е вечната спътница в живота му

Въпреки огромната си слава, писателят се чувства щастлив само сред семейството си

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

"Що не съм поет като пишурката...." От тая метафора излиза че Вазов е още жив и върви по пътя си. Уроците по литература в 7-ми клас не са били напразно.

Ако бяхте внимавали повече в часовете по литература, щяхте да знаете, че в същото стихотворение Ботев се подиграва не само на Пишурката, но и на Вазов, когото сравнява с овца.

Абсурдно е през 21 век да се възхищаваме на второкачествени автори от миналото от рода на Иван Вазов. Особено когато България вече има наистина гениални съвременни писатели като Георги Господинов!

ще жали, друг ще ме проклина, но мойте песни все ще се четат.

Песните му се четат единствено по задължение, като част от учебната програма. Извадете Вазов от учебниците, и след десет години този "велик" автор ще бъде напълно забравен.

Героят от Дойран. Генералът пред който англичаните свеждат 200 техни знамена! ЗАТОЧЕН ОТ КОМУНИСТИТЕ И УМИРА ТАМ.

Изселен е в Рибарица, Тетевенско... после е погребан като почти никой, а на мястото на гробището после правят почивна станция... четох че били събрали костите му (явно нелегално) и ги били препогребали в София, но дали е така наистина..

Напишете подробности за съпругата и дъщерята му

И аз на своя ред ще си замина, трева и мен ще расне над прахът. Един ще жали, друг ще ме проклина, но мойте песни все ще се четат. Те жив са отклик на духа народни, а той не мре, и дор сърца туптят от скръб и радост в наший край свободни, и мойте песни все ще се четат. Иван Вазов

Календар