Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

За книгомани: 10 нови книги, които да вземете сега с намаление

ПРОЧЕТИ СВЕТА!

За книгомани: 10 нови книги, които да вземете сега с намаление

Вдъхновени от любовта към четенето и Пролетния базар на книгата

Пролетният базар на книгата всяка година превръща центъра на София в място за срещи на тези, които обичат книгите. Възможността да се срещнат на живо с любимите си автори, да видят най-новите заглавия на издателствата и да бъдат в компанията на други книгомани превръща събитието от обикновен базар в празник на литературата. 

Ако и вие обичате редовно да зареждате библиотеката си с нови заглавия, но няма да успеете да стигнете до базара, изберете някои от последните попълнения в раздел книги на market.dir.bg

 

Сега част от новите заглавия са с до 20% отстъпка в специалната секция "Книгоманите се срещат"!

Възползвайте се сега и от допълнителното намаление - подаряваме ви 15 лв. при регистрация и първа поръчка над 50 лв.

Непознатият до мен от Ан Рул

Бестселърът "Непознатият до мен" е уникален поглед към скрития свят на прочутия американски сериен убиец и изнасилвач от 70-те години Тед Бънди. Ан Рул описва в смразяващи подробности времето, когато е била оператор на гореща линия за кризисни ситуации заедно с очарователния, чувствителен и заслужаващ доверие Тед и опустошителното осъзнаване, че нейният колега е брутален убиец.

След множество арести и бягство от затвора Бънди признава за убийствата на най-малко тридесет и шест жени и малко по-късно е екзекутиран. В книгата си Рул разкрива как този свиреп сериен убиец човек, когото смятала, че познава, е успял да заблуди толкова много хора, включително професионалист като нея.

Последният човек от Мери Шели

Това е книга, в която ще откриете удивителната визия на Мери Шели за една пандемия през 21 век. Изправен пред население, което настоява за по-демократично управление, последният английски крал се отказва от трона си. Междувременно мистериозна чума помита земното кълбо, приближавайки се все по-близо до Великобритания.

Докато пандемията опустошава човечеството, идеалите за справедливост и любов са изместени набързо от императив за оцеляване. С полубиографични герои, вдъхновени от реални личности като Пърси Биш Шели и лорд Байрон, тази книга е една от първите научнофантастични антиутопии - едновременно поглед към края на човечеството и критика на романтизма. Темите в нея не са загубили актуалността си и днес, затова не е учудващо, че критиците я считат за най-голямото постижение на Мери Шели след Франкенщайн.

Български дневник на Константин Иречек

В своя "Български дневник" Константин Иречек отбелязва всичко преживяно от него в подножието на Витоша в продължение на пет години в периода, когато се полагат основите на новата българска държава. Като в калейдоскоп тук се мяркат и изчезват най-пъстри картини, засягат се проблемите на времето, сериозните държавни и обществени събития и комичните случки. Но най-интересни са днес снимките на множество личности, играли роля в политическия и културния живот.

В книгата дефилират министри, дипломати, депутати, офицери, висши чиновници, големи предприемачи, журналисти и какви ли не още личности, които занимават общественото мнение и печата и дават храна на интригите. Иречек наблюдава тия герои на деня, нахвърля силуетите им, признава едни и иронизира други.

Списъкът на Керстен от Франсоа Керсоди

Всеки знае историята на Оскар Шиндлер, който спасява над хиляда евреи по време на Втората световна война. На малцина обаче е известен подвигът на Феликс Керстен, макар още през 1947 г. меморандум на Световния еврейски конгрес да обявява, че е спасил над 100 000 души от различни националности, сред които 60 000 евреи, излагайки на опасност собствения си живот.

Кой всъщност е Феликс Керстен? Известен лекар и мануален терапевт, истинско светило в своята област, Керстен се радвал на голямо уважение както сред богатите и известните, така и сред бедните, които лекувал безплатно.

За да бъде възстановена истинската история, авторът е направил обстойно проучване в архиви, мемоари, вестници, бележки и протоколи от разпити на главните действащи лица. Резултатът е разказ за терор, подлост, великодушие, фанатизъм и героизъм, който грабва читателя и го държи прикован до последната страница.

Метрополис от Бен Уилсън

Именитият изследовател Бен Уилсън ни повежда на запленяваща обиколка из известни и забравени градове, за да ни запознае с бляскавата хилядолетна история на градското съществуване и да ни разкрие как то е възпламенило искрата на най-великите човешки творения.

Ще видим великите постижения на древния урбанизъм в Урук и Вавилон; зараждането на гражданското общество сред оживлението на атинската агора; разцвета на търговията през славните дни на космополитния Багдад; възникването на финансите в задушевната атмосфера на лондонските кафенета; бляскавия живот в Париж по време на Бел епок... Ще узнаем за утопичните видения за бъдещето сред небостъргачите на Ню Йорк или за превръщането на метрополиси като Шанхай и Сингапур в зелени оазиси.

През хилядолетията градът е бил люлка на култура и цивилизация, на предприемачество и търговия, но също на престъпност и разврат, на политически интриги и икономически машинации. Днес, когато повече от половината население на планетата живее в градовете, космополитизмът на мегаполисите се сблъсква с нарастващ национализъм и антиглобализъм. На прага сме на нова епоха на екологична катастрофа, пренаселеност, пандемии...

Полъх от дълбините от Румен Стоичков

Ако обичате да четете за малко познати места в България, в новата книга на журналиста Румен Стоичков ще откриете много интересни дестинации и теми за размисъл. На страниците на книгата ще срещнете разкази за малки населени места, примесени със спомени за Левски, за Ботев, за герои от Априлското въстание, за предания и легенди, свързани с цар Самуил, цар Иван-Шишман, цар Калоян... В неговия богат текстови и снимков материал ще съзрете творческия гений на българина, умението му да оцелява, мъдростта му, чувството му за хумор, вековната устойчивост и надежди за по-добър живот.

В полусенките на историята от Лиляна Симеонова

Истории за шпионаж, предаване на тайни сведения и всякакви форми на заблуда, както и за отровителството като начин за отстраняване на неудобни личности изплуват от полумрака на отминали епохи в новото изследване на професор Лиляна Симеонова.

Трудовете на професор Симеонова, специалист по византийска и средновековна обща история, са публикувани от престижни академични издателства в над 20 страни. Как в античния и средновековния свят развитието на комуникациите и това на разузнаването взаимно са си влияели е предмет на настоящото ѝ изследване. То се основава на голям брой различни по вид и произход извори (гръцки, латински, източни и славянски). Автентичният глас на древните автори може да се чуе чрез включените в книгата откъси от съчиненията им.

Писател на война от Василий Гросман

През лятото на 1941 г., когато нацистите нахлуват в Съветския съюз, събитията отвеждат Василий Гросман като кореспондент до линията на фронта, където той става свидетел на някои от най-страшните жестокости в руската история.

Докато Гросман следва пътя на Червената армия от отбраната на Москва до кръвопролитието при Сталинград и нацисткия геноцид в Треблинка, неговите записки рисуват жива, неподправена и разтърсваща картина на Източния фронт през Втората световна война.

Бележниците и военните дневници на Гросман, неговата лична кореспонденция и статиите му за пресата са старателно вплетени в увлекателно повествование от Антъни Бийвър и Люба Виноградова.

Принцът на небесата от Антонио Итурбе

Антонио Итурбе, познат на българските читатели с бестселъра "Библиотекарката от Аушвиц", отново ни повежда на вълнуваща среща с необикновени хора.

20-те години на ХХ век, Франция. В авиокомпания "Латекоер" приемат само най-добрите пилоти. Сред избраните са Антоан дьо Сент-Екзюпери, Жан Мермоз и Анри Гийоме - трима героични летци, които ще отворят първите линии за доставка на поща по неизследвани маршрути. Никое разстояние не е твърде голямо за тях, никоя планина твърде висока: писмата трябва да стигат до местоназначението си. В небето тримата пилоти се борят с природните стихии, а на земята посрещат сътресенията на белязаното от войни и катаклизми време.

Романът описва невероятните подвизи на трима големи летци и приятели, оставили своята следа в историята на авиацията. Авторът на "Малкият принц" живее изпълнен с приключения живот, но подобно на своя необикновен герой, винаги съумява да види реалността с очите на дете. И да ни накара тихичко да се усмихваме, когато гледаме небето. Защото имаме звезди, които знаят да се смеят.

Живот в радиото от Петър Волгин

В тази автобиографична книга Петър Волгин разказва преди всичко за работата си в програма Хоризонт на БНР. Той е дългогодишен ръководител и водещ на популярните предавания "12 плюс 3", "Без контрол", "Дим над водата", "Деконструкция", "Политически НЕкоректно". Някои от тях са сваляни от ефир, а Волгин често е наказван и дори уволняван.

В книгата той разказва за всички битки, които е трябвало да води в името на това слушателите да чуват неща, за които не е прието да се говори. Петър Волгин се занимава и с много други неща - пише анализи в различни издания, води ежедневно политическо предаване по Тв7, участва в създаването на списанията L"Europeo и A-specto, написва няколко книги. Разказва и за големите промени в БНР през последните 30 години, за превръщането на Националното радио от скучен официоз в интересна и съвременна медия.

 

Трябва и да отбележим, че голямото разнообразие от артикули можете да намерите в сайта на Market.dir.bg, които при регистрация и първа покупка над 50 лв., ви подаряват 15 лв.!

Още

Мариан Залцман разкрива какво ни очаква през следващите две десетилетия

Мариан Залцман разкрива какво ни очаква през следващите две десетилетия

Още

 Литературният дебют на Куентин Тарантино и Холивуд през 60-те - сякаш наистина си там

Литературният дебют на Куентин Тарантино и Холивуд през 60-те - сякаш наистина си там

Още

Том Егеланд разрешава загадката на трийсетте сребърника

Том Егеланд разрешава загадката на трийсетте сребърника

Още

 "Прочети света!" е мотото на Петото издание на Софийски международен литературен фестивал

"Прочети света!" е мотото на Петото издание на Софийски международен литературен фестивал

Още

Завладяващият роман на Изабела Хамад "Парижанина" хвърля светлина върху историята на Палестина

Завладяващият роман на Изабела Хамад "Парижанина" хвърля светлина върху историята на Палестина

Още

"Жива" от Ина Ясипова - българка, живееща в Австралия, улавя скритата душа на България (откъс)

"Жива" от Ина Ясипова - българка, живееща в Австралия, улавя скритата душа на България (откъс)

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

10 заглавия от испански автори, в които ще се влюбите

Запознайте се с творчеството на разнообразни и вълнуващи писатели, родени на едно от най-красивите парчета земя на Иберийския полуостров - Испания

Ето кои са номинираните за наградите на "Перото"

За девети път Литературен клуб "Перото" и Национален център за книгата - НДК ще връчат своите награди

„Нощ на литературата": Откъси от 21 европейски заглавия ще се четат в 16 населени места в България

Целта на инициативата на Чешките центрове по света е да запознае публиката със съвременната европейска поезия и проза чрез четения на откъси от известни личности на нестандартни за литературата места - "читателски гнезда"

"Цветя на злото" от Шарл Бодлер в ново издание

Ново издание на „Цветя на злото“ излезе в елегантно библиотечно оформление, дело на Иво Рафаилов

Бърни Топин: Човекът в сянка, написал най-големите хитове на Елтън Джон

Бърни Топин така и не става част от британските артистични среди

Разказ на Труман Капоти от началото на 50-те години бе публикуван за първи път

Капоти е в средата на двадесетте си години, изгряваща звезда, когато се мести от Ню Йорк в Таормина, Сицилия през 1950 г. и се настанява в живописната вила Фонтана Векия, обитавана някога от Д.Х.Лорънс