Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

„Има ли места в Рая?“ или още една гледна точка за войната в Сирия

КЪСОМЕТРАЖНО КИНО

„Има ли места в Рая?“ или още една гледна точка за войната в Сирия

Даян Шаер с късометражен филм по първия си роман

Даян Шаер, писател

Българо-сирийската авторка Даян Шаер ще представи късометражния филм по своя първи роман "Има ли места в Рая?" на кратко литературно турне в страната.

"Това е история за живота, който не дава втори шанс... Ти сам си го взимаш." е откъс от дебютния роман на Даян Шаер, който тя представи през 2015 г. Година и половина по-късно Шаер изненадва с късометражен филм по романа с главни актьори: Мерлин Алтанова, Амина Бадер, Николай Бързилски и Александър Милчев. Сценарист е самата тя. А режисьор и оператор - талантливият Зеки Маджид.

Първите дати са:  28 мар 2017 г. (вторник) - Регионална библиотека "Проф. Беню Цонев" в град Ловеч, от 17:00 ч.; 29 март 2017 г. (сряда) Даян Шаер-   Melon Live Music Club в град Велико Търново, от  20:00 ч. и 30 март 2017 г. (четвъртък) - BH Cafe-Library в град Русе,от 19:00 ч.

Преди прожекцията авторката ще сподели с публиката съкровени спомени и впечатления от онази Сирия, която тя помни, преди войната. Даян Шаер ще разкаже какво я провокира да се заеме с тежката история на една жена, осмелила се да обича в размирно време и да се превърне в бежанка.

"Има ли места в Рая", официален постер на филма

Предстои обявяването на още дати и градове от литературното турне на писателката в България. Входът за събитията е свободен.

____________________

Даян Хасан Шаер е млада авторка от българо-сирийски произход. Тя определя себе си като мост между двете държави, носи древната сирийска култура и съвременното излъчване на модерна европейска жена.

За книгата: "Има ли места в Рая?" е книга за историите, които ни променят завинаги. Между страниците се отваря свят, който ще те накара да ожаднееш за живот. Приказка за безсмъртните мечти и заличените животи. За смелостта на младо момиче и силата на духа, който идва при нас в най-трудните ни моменти. За горещината на лятото и тази на любовта, която гори вътре в нас. И за небето...Това, към което гледаме, когато имаме нужда от Надежда. Но от тези небеса не падат звезди, а бомби. И не сбъдват желания, а взимат животи. Любовта и войната застават лице в лице и жадно се гледат в очите. После изгарят в страстна целувка и остават отломките на ненужните ти парчета. Остава само сърцето, което жадно тупти за любов. Това е история за живота, който не дава втори шанс... Ти сам си го вземаш.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Завладяващият роман "Императрицата", вдъхновен от едноименния сериал за принцеса Сиси, излиза на български (откъс)

Романът на Джиджи Грифис рисува ярък и модерен разказ за намирането на любовта и собствения глас

Владимир Зарев представя книгата "Неделният продавач на книги" на проф. Даниел Вълчев

Събитието ще се състои на 6 октомври (четвъртък) в „Квадрат 500“

"Ако съдбата ти даде възможност, ще поправиш ли грешка от миналото"

Таня Глухчева и "Професора" - роман за невероятното преплитане на минало и бъдеще, както и на любов, предателство, обсебване, фанатизъм, атеизъм, наука и морал...

"Последното, което ми каза" - трилърът, продал над 2 милиона копия по света, излиза на български език

Сензационният роман на Лора Дейв ще се появи и като минисериал на Apple TV+ с участието на Дженифър Гарнър

"Инкогнито" от Дейвид Игълман разкрива тайния живот на нашия мозък (откъс)

Спускаме се в дълбините на човешкото подсъзнание с най-популярната книга от известния невроучен, която излиза в ново издание

Отмъщение гори в "Кралството на обречените" от Кери Манискалко

Дългоочакваното продължение на "Кралството на прокълнатите" ни води право към портите на ада