Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Нина Димитрова прави кастинг за новия спектакъл на театър "Кредо" в творческа лаборатория

КРЕДО ЛАБОРАТОРИЯ

Нина Димитрова прави кастинг за новия спектакъл на театър "Кредо" в творческа лаборатория

Проектът се осъществяваща с подкрепата на Национален фонд "Култура" по едногодишния проект на театъра "кРЕдоСТАРТ"

Нина Димитрова със своите актьори (Снимка: Театър Кредо, Фотограф: Николай Маринов)

"Творческата Кредо Лаборатория" е първият етап от създаването на новия спектакъл на театъра. В нея се подготвят актьори за участие в бъдещия спектакъл, по текста на който се провеждат репетициите.

Ръководител на "Творческата Кредо лаборатория" и режисьор на бъдещия спектакъл е Нина Димитрова, актриса, режисьор и създател на театър "Кредо". За свой асистент тя е избрала актьора Денис Хаят, нейн бивш студент и носител на "Икар" за дебют в нейния спектакъл "Ревизорът" по Гогол. 

Нина Димитрова, Денис Хаят/вдясно (Снимка: Театър Кредо, Фотограф: Николай Маринов)

Ивелин Николов, Денис Хаят, Живко Джуранов, Ангел Калев, Венцеслав Димитров, Павел Громков (Снимка: Театър Кредо, Фотограф: Николай Маринов)

В лабораторията вече три месеца кипи усилена работа и в края на юли най-добре изявилите се по време на работата ще бъдат поканени да участват в новия спектакъл, с който Театър "Кредо" ще отбележи 30-годишния си юбилей през 2022 г.

/от ляво на дясно/ София Трейман, Соня Тодорова, Елин Стоянова, Никол Митрофанова (Снимка: Театър Кредо, Фотограф: Николай Маринов)

Още

Девина, дъщерята на Зуека: Била съм катунджийско дете

Девина, дъщерята на Зуека: Била съм катунджийско дете

В "Творческа Кредо лаборатория" участват актьори на възраст около 25 години. Те са на възрастта на героите в историята, която "Кредо" ще разкаже в новия си спектакъл. История за приятелството и приключенията на група цветни млади хора, които забавно и изобретателно оцеляват в системата на собствеността и парите, без да губят умението да се радват на живота. И на виното. Ако героите на тази световно известната история не бяха скитници и ако знаеха латински, вероятно мотото на техния живот щеше да бъде In vino veritas (Във виното е истината).

Венцеслав Димитров и Соня Тодорова (Снимка: Театър Кредо, Фотограф: Николай Маринов)

През есента по проект "кРЕдоСТАРТ" продължава и юбилейното национално турне на театър "Кредо" със спектакъла "Дневникът на един луд" по повод неговата 5-та годишнина. На 25 септември спектакълът гостува в рамките на международния театрален фестивал "Пиеро" в Стара Загора, а на 12,13 и 14 октомври в Бургас - на сцената на Държавен куклен театър Бургас.

Денис Хаят и Велина Колева (Снимка: Театър Кредо, Фотограф: Николай Маринов)

"Каквото направи дядо, все е хубаво" по Х. К. Андерсен, друг от спектаклите на Театър "Кредо", навърши 15 години. Една от инициативите за отбелязване на юбилея на спектакъла е по проекта "Все е хубаво", също подкрепен от Национален фонд "Култура" по програма "Творчески инициативи". По този проект Нина Димитрова е създала 24 кратки филма с продължителност до 10 минути.

/от ляво на дясно/ Борис Коев, Денис Хаят, Павел Громков, Иларион Стаматов, Стайко Стайков, Николай Михайлов (Снимка: Театър Кредо, Фотограф: Николай Маринов)

Чрез използването на архивен снимков и видео материал тя разказва историята на представлението и неговия световен триумф. Филмите съдържат интервюта с оценки на български и чуждестранни специалисти и на участници в спектакъла. В тях е представена и уникалната практика на Театър "Кредо" да играе своите спектакли на езика на страната, в която гостува. Тази практика е показана на български, руски, английски и японски. Филмите ще бъдат разпространени дигитално на сайта на Театър "Кредо" (credotheatre.bg) и ще бъдат споделяни на страницата на театъра във Фейсбук.

Още

"РевизорЪт" по Гогол в афиша на театър "Кредо"

"РевизорЪт" по Гогол в афиша на театър "Кредо"

Още

Театър "Кредо" с юбилейно национално турне на спектакъла си "Дневникът на един луд"

Театър "Кредо" с юбилейно национално турне на спектакъла си "Дневникът на един луд"

 

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Изоставени домове и нефункциониращи фабрики показва фотографската изложба „Меланхолия“

С фотографиите си Николчова представя места, които носят чувство за замръзналост и неестественост. Паралелно с това те биха могли да бъдат познати на зрителите заради спомени и преживявания

Техеран показва западни шедьоври на изкуството, крити в продължение на десетилетия

Правителството на подкрепяния от Запада шах Реза Пахлави и съпругата му Фарах Пахлави, построяват музея и купуват за милиарди долари богата колекция в края на 70-те години

Християн Бакалов направи уникална цветна, трептяща украса за барутния погреб "ReBonkers"

Арт инсталацията е направена специално за мястото от световноизвестен танцьор и хореограф, работил с артисти като Ян Фабр, Иво Димчев, Мийт Варлоп, Робърт Уилсън, Жером Бел и Флорентина Холцингер

Крехки ли сме? Това е най-новият фотографски проект на визуалния артист Йохана Траянова

С инсталацията си КРЕХКИ, Йохана набляга на нашата душевна чупливост, а техниката, която използва се нарича полароиден трансфер

13 миниатюри и 6 скулптури на Кришна в Националната галерия

Изложба от 16 август до 16 октомври 2022. Вернисаж на 16 август, вторник, от 18.00 до 20.00 часа, фоайе пред зала 21 18.30 часа,

Концерти, състезания и 3D мапинг на монумента Бузлуджа очакват гостите на фестивала "Open Buzludzha 2022"

За пръв път ще бъде организирана сцена пред самия монумент "Monument Stage", която ще събере още 21 музикални артисти