Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Нина Димитрова прави кастинг за новия спектакъл на театър "Кредо" в творческа лаборатория

КРЕДО ЛАБОРАТОРИЯ

Нина Димитрова прави кастинг за новия спектакъл на театър "Кредо" в творческа лаборатория

Проектът се осъществяваща с подкрепата на Национален фонд "Култура" по едногодишния проект на театъра "кРЕдоСТАРТ"

Нина Димитрова със своите актьори (Снимка: Театър Кредо, Фотограф: Николай Маринов)

"Творческата Кредо Лаборатория" е първият етап от създаването на новия спектакъл на театъра. В нея се подготвят актьори за участие в бъдещия спектакъл, по текста на който се провеждат репетициите.

Ръководител на "Творческата Кредо лаборатория" и режисьор на бъдещия спектакъл е Нина Димитрова, актриса, режисьор и създател на театър "Кредо". За свой асистент тя е избрала актьора Денис Хаят, нейн бивш студент и носител на "Икар" за дебют в нейния спектакъл "Ревизорът" по Гогол. 

Нина Димитрова, Денис Хаят/вдясно (Снимка: Театър Кредо, Фотограф: Николай Маринов)

Ивелин Николов, Денис Хаят, Живко Джуранов, Ангел Калев, Венцеслав Димитров, Павел Громков (Снимка: Театър Кредо, Фотограф: Николай Маринов)

В лабораторията вече три месеца кипи усилена работа и в края на юли най-добре изявилите се по време на работата ще бъдат поканени да участват в новия спектакъл, с който Театър "Кредо" ще отбележи 30-годишния си юбилей през 2022 г.

/от ляво на дясно/ София Трейман, Соня Тодорова, Елин Стоянова, Никол Митрофанова (Снимка: Театър Кредо, Фотограф: Николай Маринов)

Още

Девина, дъщерята на Зуека: Била съм катунджийско дете

Девина, дъщерята на Зуека: Била съм катунджийско дете

В "Творческа Кредо лаборатория" участват актьори на възраст около 25 години. Те са на възрастта на героите в историята, която "Кредо" ще разкаже в новия си спектакъл. История за приятелството и приключенията на група цветни млади хора, които забавно и изобретателно оцеляват в системата на собствеността и парите, без да губят умението да се радват на живота. И на виното. Ако героите на тази световно известната история не бяха скитници и ако знаеха латински, вероятно мотото на техния живот щеше да бъде In vino veritas (Във виното е истината).

Венцеслав Димитров и Соня Тодорова (Снимка: Театър Кредо, Фотограф: Николай Маринов)

През есента по проект "кРЕдоСТАРТ" продължава и юбилейното национално турне на театър "Кредо" със спектакъла "Дневникът на един луд" по повод неговата 5-та годишнина. На 25 септември спектакълът гостува в рамките на международния театрален фестивал "Пиеро" в Стара Загора, а на 12,13 и 14 октомври в Бургас - на сцената на Държавен куклен театър Бургас.

Денис Хаят и Велина Колева (Снимка: Театър Кредо, Фотограф: Николай Маринов)

"Каквото направи дядо, все е хубаво" по Х. К. Андерсен, друг от спектаклите на Театър "Кредо", навърши 15 години. Една от инициативите за отбелязване на юбилея на спектакъла е по проекта "Все е хубаво", също подкрепен от Национален фонд "Култура" по програма "Творчески инициативи". По този проект Нина Димитрова е създала 24 кратки филма с продължителност до 10 минути.

/от ляво на дясно/ Борис Коев, Денис Хаят, Павел Громков, Иларион Стаматов, Стайко Стайков, Николай Михайлов (Снимка: Театър Кредо, Фотограф: Николай Маринов)

Чрез използването на архивен снимков и видео материал тя разказва историята на представлението и неговия световен триумф. Филмите съдържат интервюта с оценки на български и чуждестранни специалисти и на участници в спектакъла. В тях е представена и уникалната практика на Театър "Кредо" да играе своите спектакли на езика на страната, в която гостува. Тази практика е показана на български, руски, английски и японски. Филмите ще бъдат разпространени дигитално на сайта на Театър "Кредо" (credotheatre.bg) и ще бъдат споделяни на страницата на театъра във Фейсбук.

Още

"РевизорЪт" по Гогол в афиша на театър "Кредо"

"РевизорЪт" по Гогол в афиша на театър "Кредо"

Още

Театър "Кредо" с юбилейно национално турне на спектакъла си "Дневникът на един луд"

Театър "Кредо" с юбилейно национално турне на спектакъла си "Дневникът на един луд"

 

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Греди Асса и неговите "Пътувания"

Изложбата е от 27 февруари до 2 май 2024 г. в СГХГ

Александър Байтошев - "Анима - Призраци" - графика

Изложбата е от 27 февруари до 14 март 2024 г.

"Ключ за твоята стая" - нетрадиционни преживявания във варненски хотел

В десет хотелски стаи са изложени творби, живопис и скулптура на 22-ма художници, сред които има както млади творци, така и утвърдени имена като Васил Стоев и Цветан Казанджиев

Биляна Фурнаджиева представя "AFTER NATURE/Eстествено продължение"

Изложбата е от 20 февруари до 20 март 2024 г. в Галерия "Васка Емануилова"

Британският музей показва в изложба откраднати преди това скъпоценни камъни

Експозицията "Преоткриване на скъпоценните камъни" е представена заедно с подобни древногръцки и римски артефакти от колекцията на музея, които някога са били използвани за запечатване на документи и за украса