Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Начало на няколко истории" в Арт Галерия Le Papillon

МАГИЯТА НА НАЧАЛОТО

"Начало на няколко истории" в Арт Галерия Le Papillon

Сборната изложба може да бъде видяна до 10 януари 2024

Давид Перец, " Пурпурен сън" (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

"... има толкова много велики истории, за които можете да знаете нещо, но не можете да знаете всичко и именно тук въображението може да работи."

Джералдин Брукс

Още

Надя Петрова и "По пътя" показва Арт Галерия Le Papillon

Надя Петрова и "По пътя" показва Арт Галерия Le Papillon

Арт Галерия Le Papillon за 17-та поредна година организира превърналата се вече в любима традиция Сборна Годишна Изложба.

В навечерието на Коледните и Новогодишни празници и по-конкретно - от 12 декември 2023 г. до 10 януари 2024 г., ще бъдат представени най-новите произведения на автори, с които галерията работи, представя за пръв път в своето пространство или ще представя със самостоятелна изложба в предстоящата година.

Десислава Минчева "Пейзаж от Намибия"(Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Албена Коева "Вълна" (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Чрез селекция от творби на едни от най-вълнуващите съвременни български художници и скулптори ще поставим "Начало на няколко истории", ангажиращи вниманието, въображението и ума.

Темата за този своеобразен годишен културен обзор, е както обширна, за да даде пълна свобода на творците, интригуваща, за да предизвика творчески импулс, така и предразполагаща, за да събуди асоциативната мисъл на зрителя.

Христо Христов, "Гайда" (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

С "Началото на няколко истории" чрез селектираните картини и скулптури, всеки човек ще има различно преживяване и ще ги пречупи през своя мироглед. Някой ще възприеме буквално или ще намери скрити символи, ще доразвие чрез силата на мисълта и въображението си, или ще припознае себе си в тях. Всяка творба от създаването си заживява своя собствен живот, дава различни вълнения, които бележат нова история.

Още

Арт Галерия Le Papillon представя Гергана Лалова и "Цветно"

Арт Галерия Le Papillon представя Гергана Лалова и "Цветно"

Именно така чрез едно произведение се зараждат няколко истории - тази на творбата и тази, която предизвиква в живота на зрителя. А всъщност точно това е богатството на изкуството - да пренася съзнанието в различни светове, места, епохи, повдигнати въпроси и недоизказани теории. Първоначалният импулс е поставен от твореца, а пред зрителя се разкриват толкова много възможни истории за преживяване и споделяне.

С посрещането на следващата година символично ще поставим началото на няколко истории, а магията на началото е най-силна. Не е ли отбелязването на всяка календарна година едно ново начало? И какво по-хубаво от това да изпълним това начало с надежда, вяра, красота, хармония, и въображение, с които да осъществим дори стари намерения.

Будин Матеев, "Завръщане" (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Една от целите на изложбата е да предизвиква разчупване на граници и предразсъдъци, надстрояване на разбиранията, включително обогатяване с нови знания и опитности.

Мисията на изкуството е възпитавайки естетически и нравствени норми, да стимулира, да развива и държи будна интелектуалната и духовната страна на нашата природа, за да сме пълноценни, по-завършени индивиди с ползотворно влияние за всички и всичко, което ни заобикаля.

Боян Райнов, "Майчинство" (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

А когато изкуството е стойностно, винаги предизвиква вълнения и размисли, доставя естетическа наслада за сетивата, но и безбрежен полет на въображението. Ако общуването с картина или скулптура помогне на зрителя дори малко да надскочи собствените си разбирания за естетика, хармонии, чувствителност за цветови нюанси, установени вкусове и виждания за форми и структури, то една от функциите на галерията е осъществена.

През годините Арт галерия Папийон се стреми да представя пред публика качествени творци с избрани произведения, защото мисията на галерията е не просто да показва разновидни по стил и много на брой творби, а те да бъдат на достатъчно високо ниво, за да се формира естетика, да се възбуди интереса на нова публика към красивото, ценното, стойностното, дори това да е трудна задача за една експозиция.

Атанас Константинов, "Пейзаж в червено" (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Желанието ни е да задоволяваме жаждата за нови естетически преживявания на вече запалени почитатели на изкуството, които оценяват по достойнство добрите творби и е все по-трудно да бъдат впечатлени.

Затова и тази година подбраните участници са личности със забележимо присъствие в българската култура, създавали ценности и очертаващи параметрите на изкуство, с което живеем,. Те са намерили признание у нас, същевременно добре поставени и на художествените сцени по света.

Атанас Хранов, "История на изкушението" (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Ще ни покажат най-новите си творби, изпълнени в маслени бои, акварел, акрил, бронз, керамика и смесена техника - сюрреалистични, реалистични, абстрактни композиции, наситени както с богата символика, в различни направления, но всички до една откровени и въздействащи.

Изложбата е динамична и ще се променя с всяка новопристигнала творба. Като голяма част от авторите представяме с повече от едно произведение и експозицията ще се допълва до самия й край. Това я прави вълнуваща и интригуваща през целия период.

Ето участниците в настоящата изложба:

Още

Арт Галерия Le Papillon представя сборна годишна бижутерска изложба "Обособени реалности"

Арт Галерия Le Papillon представя сборна годишна бижутерска изложба "Обособени реалности"

Живопис - Анета Драгушану, Ада Бредвелд, Албена Коева, Андриан Бекяров, Аршак Нерсисян, Атанас Константинов, Атанас Парушев, Атанас Хранов, Будин Матеев, Валентин Ангелов, Валентин Узунов, Валентина Чернева, Валери Ценов, Валери Чакалов, Васил Василев, Веселин Начев, Володя Кенарев, Галена Стефанова, Галина Шехирян, Генко Генков, Геракси Гераксиев, Гергана Лалова, Давид Перец, Десислава Минчева, Деян Веков, Димитър Генчев, Димитър Чолаков, Димо Миланов, Долорес Дилова, Елена Стоева, Живко Мутафчиев, Жорж Папазов, Ива Маркова, Ивайло Мирчев, Иван Велчев, Иван Милушев, Иван Обретенов, Иван Стратиев, Иво Бистрички, Йордан Маринов,

Карол Пере, Любен Генов, Любен Диманов, Магда Абазова, Мара - Мариела Димитрова, Мариана Маринова, Мария Чакърова, Милен Маринов, Михаил Лалов, Надя Петрова, Наталия Абаева, Наташа Тихолова, Нели Ценова, Николай Караджов, Николай Стоев, Николай Тихолов, Петър Дочев, Петя Денева, Петя Танева, Ралица Стоицева, Росен Кръстев, Салво Караманьо, Светла Косева, Свилен Блажев, Севда Потурлян, Станимир Видев, Станислав Вардев, Стиляна Узунова, Стоимен Стоилов, Татяна Харизанова, Текла Алексиева, Фоти Фотев, Хорхе Корпуна, Христо Йотов, Христо Тодоров, Цанко Цанков, Цветелина Максимова, Чезаре Нови, Янаки Манасиев

Асен Пейков, "Момче" (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Скулптура - Асен Пейков, Ангел Атанасов, Боян Райнов, Венцислав Марков, Георги Миленов, Григор Мицев, Емануил Нинов, Маргарита Пуева, Миряна Генчева, Нели Христова, Пенка Никова, Пенчо Добрев, Пламен Аврамов, Спартак Дерменджиев, Христо Христов

Всички творби, налични в Арт Галерия Le Papillon можете да разглеждате, както на място, така и онлайн в нашия сайт ТУК  или във Фейсбук ТУК . Произведенията на изкуството могат да бъдат закупени на място в галерията, но и след заявка по телефон или по мейл, ако сте далече или нямате възможност за посещение, като всички желания и изисквания се обсъждат индивидуално с всеки клиент.

Аршак Нерсисян, "Натюрморт" (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Анета Драгушану, "Градината на хората" (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Експозицията може да бъде видяна до 10.01.2024 г. в изложбения салон на галерия Le Papillon на ул. Драгоман 12, гр. Варна, до Куклен театър.

Още

Чавдар Гюзелев и "Отломки" - в Арт Галерия Le Papillon

Чавдар Гюзелев и "Отломки" - в Арт Галерия Le Papillon

Още

Арт Галерия Le Papillon представя художника Илия Милков

Арт Галерия Le Papillon представя художника Илия Милков

Още

Арт Галерия Le Papillon представя "Есенно" от Иван Обретенов

Арт Галерия Le Papillon представя "Есенно" от Иван Обретенов

Още

Търсещият хармонии Валентин Узунов в Арт Галерия Le Papillon

Търсещият хармонии Валентин Узунов в Арт Галерия Le Papillon

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Първият български криминален комикс "Бандит" излиза на пазара в специално издание

Оформянето на разказа и на самото издание са прецедент за комикс сцената у нас, като стилът им е съобразен с епохата, която изобразяват - 90-те години на изминалия век

Детски спомени: вижте "Графика" на проф. Иван Димов от 28 февруари 2024 г.

Един от най-добритe майстори на акватинтата ще покаже близо 50 от своите най-добри графични творби в Галерия "Графикарт"

Едно "Пътуване" на художника Валентин Ангелов

Вернисажът на експозицията е на 28 февруари и може да бъде разгледана до 16 март 2024 г. в Галерия "Ракурси"

Изложба в Кеймбридж показва най-голямата колекция картини, рисунки и гравюри на Уилям Блейк

Експозицията в музея "Фицуилям" е първата, която демонстрира, че Блейк не е изолирано явление и хвърля нова светлина върху творчеството му в контекста на други течения и теми в европейското изкуство в периода на Романтизма

Лауреатът на Фондация "Стоян Камбарев" Думисани Карамански представи изложба в УниКредит Студио

"Подготовка за нещо друго!" е втора самостоятелна изложба на талантливия художник, който миналата година стана победител в категория "Визуално изкуство" на Фондацията