Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Арт Галерия Le Papillon представя сборна годишна бижутерска изложба "Обособени реалности"

48 УНИКАЛНИ ИДЕИ

Арт Галерия Le Papillon представя сборна годишна бижутерска изложба "Обособени реалности"

Събитието е от 13 февруари 2023 до март 2023

Даниела Радоева (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

 Арт Галерия Le Papillon представя от 13-ти февруари до 12-ти март в изложбения салон на ул. Драгоман № 12, Варна "Обособени реалности" под формата на ювелирни произведения на изкуството - бижута, които са подготвили участниците в експозицията.

Вече 13 години Годишната Бижутерска Сборна Изложба на Арт Галерия Le Papillon се определя като обичана, очаквана и желана традиция за много зрители и почитатели на съвременния дизайн и на уникалните произведения на изящното приложно изкуство.

Владимир Радоев (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Богдана Топрева (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Даниела Андреевска (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Симеон Шомов (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Едновременно с това тя вдъхновява и вълнува творците, предизвиквайки спонтанността и въображението им, преплитайки ги с желанието да се следва пулса на настоящето време и зададената тема.

А целта е постигане на поетата отговорност и мисия на настоящата изложба - да култивира вкус, естетически усет и интерес у зрителите на бижутата, като изящна, малка, уникална форма на скулптурата.

И в това 13-тото издание на Годишната Бижутерска Колективна изложба на тема ОБОСОБЕНИ РЕАЛНОСТИ/ INDIVIDUALIZED REALITIES, традиционно се следва първоначалната концепция на проекта за ежегоден обзор на последните идеи и реализации на творците, работещи в жанра на това така обичано изящно приложно изкуство. Надграждането всяка година се изразява не само с предизвикателството на темите, но и предоставянето на сцена за изява на широк обхват творци и тяхното развитие в дизайна и ювелирния изказ.

Дона Константинова (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Ния Димитрова (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Севдалина Иванова (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Удоволствие е да бъде провокирано създаването на нови колекции, да се даде поле за представяне както на утвърдени любими дизайнери, така и на автори, които гостуват за пръв път в пространството на арт галерия Le Papillon, на студенти, които имат възможност за свой дебют в престижен форум.

Доказателство за значимостта и нуждата от подобен форум тази година, освен ежегодното участие на едни от водещите и утвърдени имена в съвременния дизайн на бижута, е и специално организираният уъркшоп - моделиране във восък в НХА, инспириран от предстоящата изложба в Арт Галерия Папийон.

Още

Арт Галерия Le Papillon представя художника Илия Милков

Арт Галерия Le Papillon представя художника Илия Милков

Гл. ас.д-р Мирена Златева, инициатор на уъркшопа е организирала талантливи студенти - от първокурсници до магистри, включително няколко чуждестранни студенти, които да направят своеобразен дебют, представяйки създадените по темата на експозицията бижута.

Изключително важно е стимулиране на въображението и усърдието в младите автори, за да има нови поколения последователи в ювелирността и дизайна.

Ще проследим, как предизвиквайки себе си, всеки творец ще създаде своите ОБОСОБЕНИ РЕАЛНОСТИ - своите обективни или субективни истини, факти, обекти, явления пресъздадени в материя. Реалността е както философски термин с който се обозначава всичко, което съществува или съвкупността от действително съществуващи обекти, така и често използван от физиката като наука.

Дзиацен Хуан (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Владимир Ванков (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Обособяването на реалността отделя и изтъква конкретен момент, форма, идея от общата действителност и я прави специална, дори индивидуализирана. Както обикновено всяка година бижутерската изложба предполага създаването на бижута провокирани от анализ и изследване по тема, но и нейната интуитивна интерпретация от всеки автор.

Очакваме както срещата с новите произведения на любими дизайнери, така и идеите на нови автори, представяни за първи път в пространството на арт галерия Le Papillon.

Участниците в ОБОСОБЕНИ РЕАЛНОСТИ/ INDIVIDUALIZED REALITIES тази година са 48 носители на уникални идеи и естетиката на съвременните тенденции.

Евгения Цанкова (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Евгения Георгиева (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Наред с утвърдените дизайнери и бижутери, в това издание участие отново имат и студенти и магистри от Ателие за бижута към Катедра Метал при НХА, София с проф. Димитър Делчев и гл.асистент д-р Мирена Златеваи за първи път чуждестранни редовни студенти в НХА. А разнообразието от материали, както обикновено е впечатляващо: благородни метали - сребро и злато; скъпоценни и полу-скъпоценни камъни; перли; естествени материали от природата, като дърво, месинг, високотемпературен порцелан; текстил; кристал, както и всички други съвременни материали, като гума, плексиглас, гоматекс и др.

Участниците в 13-тото издание на Годишната ни Бижутерска Сборна изложба на тема ОБОСОБЕНИ РЕАЛНОСТИ са:

Още

Арт Галерия Le Papillon представя "Есенно" от Иван Обретенов

Арт Галерия Le Papillon представя "Есенно" от Иван Обретенов

Александра Попова, Александър Пенев, Ангелина Цветкова, Анна Медарска, Антоанета Рамджулска, Антоанета Щерева, Биляна Копоева, Богдана Топрева и Надя Славчева, Вараздат Айрапетян - Вари, Виктор Павлов, Виктория Димитрова, Владимир Ванков, Владимир Николов, Владимир Радоев,

Грагат Айрапетян - Грант, Даниела Андреевска, Даниела Радоева, Дзиацен Хуан, проф. Димитър Делчев, Дона Константинова, Евгения Георгиева, Евгения Иванова, Евгения Илкова, Евгения Цанкова,

Евгения Иванова (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Николай Сърдъмов (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

д-р Елена Кафеджийска, Елизар Милев, Иван Енчев и Радка Генова, Йосиф Йосифидис - Iosif, Калина Чанкова, Калина Филчева, Карина Амбарцумян, Катя Чолакова, Луо Хуей Йен, Мартина Драгова, Мария Стоянова, Миглена Александрова, гл. асистент д-р Мирена Златева, Никол Александрова,

Никола Михов, Николай Сърдъмов, Ния Димитрова, Петя Тодорова, Ралица Дековска, Севдалина Иванова, Силвия Чанева, Симеон Шомов, Тео Хвърчилков.

Изложбата ОБОСОБЕНИ РЕАЛНОСТИ/ INDIVIDUALIZED REALITIES, може да бъде видяна от 13-ти февруари до 12-ти март 2023 г. в изложбения салон на галерия "Папийон" на ул. Драгоман № 12, Варна /до Куклен театър/, а също и да бъде разгледана на сайта artpapillon.com или fb: Le Papillon Art Gallery, където регулярно се публикуват демонстрации върху естествени модели.

Още

Търсещият хармонии Валентин Узунов в Арт Галерия Le Papillon

Търсещият хармонии Валентин Узунов в Арт Галерия Le Papillon

Още

"Извън рамката" - живопис и скулптура в Арт Галерия Le Papillon

"Извън рамката" - живопис и скулптура в Арт Галерия Le Papillon

Още

Геният на бижутата Рене Лалик имал 16 патента за обработка на стъкло

Геният на бижутата Рене Лалик имал 16 патента за обработка на стъкло

Още

Арт галерия "Папийон" представя философските разкази на Христо Йотов и Григор Мицев

Арт галерия "Папийон" представя философските разкази на Христо Йотов и Григор Мицев

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Режисьорът Димитър Митовски - "реалността не е това, което беше" и "Пинк Флойд"

Изложбата може да се види от 18 януари 2024 до 11 февруари 2024 г. в ONE Gallery

Ив Тошайн представя нова самостоятелна изложба в "Залата с oръдията" в Перуджа, Италия

Експозицията се открива на 7 януари, 2024 и ще може да се види през целия месец, до 28 януари 2024 г. вкл.

Даниела Тодорова празнува с изложбата "Преплетено"

Може да се види от 13 декември до 13 януари 2024 г. в Галерия "Сердика"

Японски творци създават нов дигитален музей в Токио

Международният творчески колектив teamLab постави рекорд на Гинес, като събра над два милиона посетители през 2019 г. в своя Музей без граници на остров Одайба в Токийския залив

Първото българско триенале на мини текстил с чуждестранно участие се открива на 20 ноември

Изложбата ще бъде открита на 20 октомври в 18.30 ч. в галерия "София прес" и ще продължи до 11 декември 2023 г.

Утре се открива единственият фестивал за дизайн в България

С "Преглед на българския дизайн: Обект и взаимовръзки" на 2-ри ноември се открива шестото издание на МЕЛБА