Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Сред тиха гора или шумна пещера - храненето е изкуство

ХРАНА ЗА СЕТИВАТА

Сред тиха гора или шумна пещера - храненето е изкуство

Вижте този японски ресторант, изцяло вдъхновен от елементите на природата

Снимка: © Ryoji Iedokoro

Якинику Никуноторико е превъзходен двуетажен ресторант, разположен в сърцето на квартал "Ропонги" в Токио, на първия и втория етаж на новопостроена сграда.

Още

В Япония има място, на което можете да поплувате в облаците

В Япония има място, на което можете да поплувате в облаците

Целта на този дизайнерски проект е да промени напълно представите на клиентите за това, какво трябва да бъде един ресторант. Той е перфектен пример за това как да се насладите на барбекю с приятели под яркото синьо небе, докато пиете леденостудена бира в летния ден.

Архитектът Риоджи Йедокоро е интегрирал изцяло елементите на природата в интериора, пресъздавайки откритото, но комфортно усещане за естествена среда.

Снимка: © Ryoji Iedokoro

Състои се от два контрастни етажа.

Снимка: © Ryoji Iedokoro

Още

Добре дошли в удивителното кафе "Мадеро"!

Добре дошли в удивителното кафе "Мадеро"!

Трапезарията на първия етаж изглежда като пещера, оборудвана с огледала и стъклени маси, за да увеличи визуално пространството. Шнурната текстура на стените пресъздава груба неравна повърхност, наподобяваща действително пещерна стена. Подът е от специален стъклен материал, който напомня както външния вид, така и структурата на камъка. Освен това, специално изработената стъклена маса от 6,5 метра има уникален вид, който я кара да изглежда, сякаш димът от огъня е уловен в стъклото. Атмосферата, в която предполагаме, че са се хранели и първобитните хора.

Снимка: © Ryoji Iedokoro

Още

Магически красивата зима на Япония

Магически красивата зима на Япония

На втория етаж Риоджи Йедокоро се води от темата за земята и зеленината. Многослойните нива на пода, направени от ламинирани OSB панели, приличат на контурни земни линии, а стоманените тръби - на дървета. Изкачването на различните нива на този необичаен и асиметричен пейзаж определено е уникално преживяване, което зарежда сетивата. Когато седнете на масата ще се почувствате почти като на пикник.

Снимка: © Ryoji Iedokoro

Още

Изумителната вертикална градина на Богота

Изумителната вертикална градина на Богота

Йедокоро казва, че мотивите "пещера" и "земя" на първия и втория етаж са избрани с уважение към клиентите. Ако предпочитате по-големите компании, можете да споделите голямата маса на първия етаж с много приятели. А металните тръби на втория, имитиращи дървета, служат не само за окачване на палта и багаж, но и като малки стенички, за да се създаде усещане за неприкосновеност на личния живот.

Снимка: © Ryoji Iedokoro

Още

Фантастични пейзажи, които могат да се хапнат

Фантастични пейзажи, които могат да се хапнат

Културата на хранене в Япония се базира на вековни традиции, където всяко нещо има значение и смисъл. Дизайнът на този ресторант е потвърждение на това.

Заобиколени от приятели и семейство в тази уникална обстановка, преживяванията на клиентите със сигурност ще останат за цял живот.

Снимки: © Ryoji Iedokoro

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Катедралата "Нотр Дам" в Париж ще бъде отворена отново през 2024 г., както е планирано

Следва трети етап на външна реконструкция на катедралата, последвано от благоустрояване на площада, за което отговаря кметството на Париж

Експерти: Трябват законови промени за опазването на културното наследство

Специалисти се обединиха около мнението, че се налагат законодателни промени в областта на опазването на културното наследство. Това се случи по време на кръгла маса, посветена на проблемите и законодателството в сферата

Откриват новия мегапроект на Франк Гери в Лос Анджелис

В Гранд ще има площад с пространства за почивка и ще се организират културни събития като концерти със свободен достъп

Министерството на културата ще отпусне 388 хиляди за отваряне на Бузлуджа за посетители

"Целта ни е да се води този диалог, а не да се крие какво се е случило в миналото", отбеляза тя. Целият Източен блок има подобно наследство, посочи арх. Дора Иванова

Изложбата "Тоталпроект" търси идеалния град

Първата архитектурна изложба в Белия куб на РЦСИ Топлоцентрала ще бъде открита на 29 юни и ще остане в галерията до 21 август 2022 г.

Министър Атанас Атанасов и посланик Херо Мустафа откриха обновената Тракийска гробница при Свещари

Културният обект е реновиран по проект "Свещари в нова светлина". Проектът е реализиран с подкрепата на американския Посланически фонд за опазване на културното наследство - Ambassador"s Fund For Cultural Preservation