Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Уникален прочит на Шекспир в "Ако нямах лоши сънища", "В очакване на Годо" и измеренията на срама в "Shamebox" ви очакват до края на 2017

НДК - СЕДМИЧНА ПРОГРАМА

Уникален прочит на Шекспир в "Ако нямах лоши сънища", "В очакване на Годо" и измеренията на срама в "Shamebox" ви очакват до края на 2017

Предстоящи събития в НДК за 18 декември - 1 януари

18 ДЕКЕМВРИ /ПОНЕДЕЛНИК/

- На 18 декември от 18:00 часа в Литературен клуб "Перото" ще бъде представена книгата на Невяна Христова "Да опитомиш сокол".


 19 ДЕКЕМВРИ /ВТОРНИК/

- В очакване на Годо

19 декември (вторник) | 19:30 часа | Театър Азарян

Режисьор: Деян Донков
Сценограф и костюмограф: Чавдар Гюзелев
Саунд дизайн: Калин Николов
Рекламна визия и фотограф: Явор Веселинов
В ролите: Владимир - Деян Донков; Естрагон - Иван Бърнев; Поцо - Цветан Алексиев; Лъки - Калоян Трифонов; Момчето - Мартин Цолов

Режисьорската версия е дело на Деян Донков, познат на българската публика с над 40 роли в театъра.

Представлението е вдъхновено от огромното влияние, което работата и приятелството с проф. Крикор Азарян са оказали върху театралното присъствие на Деян Донков.

- На 19 декември от 19:00 часа в Литературен клуб "Перото" ще бъде представен документалният филм "Всяка стена е врата" и книгата "Космонавтите само минават" на Елица Георгиева.

"Космонавтите само минават" е написана със самоирония и тъжен хумор автофикция, с която Елица Георгиева започва една обещаваща литературна кариера. Очаровал френския читател с наивната мъдрост на своята героиня, романът несъмнено ще стопли сърцето и на сънародниците ѝ в България. 


 20 ДЕКЕМВРИ /СРЯДА/

- SHAMEBOX

Брейн Стор Проджект и ДНК

20 декември | сряда | 19:30 ч.

Идея, реализация и изпълнение: Ива Свещарова и Вили Прагер
Музика: Емилиян Гацов - Елби
Консултанти: Нели Митева и Мира Тодорова
Фотограф: Боряна Пандова
Графичен дизайн на рекламни материали: Георги Флоров

В най-новото си представление shamebox, Ива Свещарова и Вили Прагер затварят себе си и срама в сценичната кутия, за да го изучат отвътре. Влизат в нея като деца, водени от безграничното, дори нагло, любопитство. Но играта загрубява и инфантилните желания стават все по-безсрамни. Затова Свещарова и Прагер преминават в обезопасените виртуални кутии, които онлайн пространството благодатно предлага, за да продължат да си играят. Често пъти по брутален начин. Но и смешен до гротеска.

Факт е обаче, че с многобройните си проекти в полето на съвременния танц и пърформанс досега, Ива Свещарова и Вили Прагер несъмнено са демонстрирали умението си провокативно и интересно да нахлуват в чувствителни територии. Заедно, поотделно и в сътрудничество с разнообразие от артисти от страната и чужбина, те са сред създателите на работи като "Balkan Dance Reality Show", "Нашето последно па де дьо по Галина Борисова", "Strip naked, talk naked", "Victory Day", "Sequel For The Future", "Музей на хигиената". Освен това, като част от артистичния колектив "Брейн Стор Проджект", са и сред организаторите на международния фестивал "Антистатик".

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Столична програма "Култура" на Столична община за 2016 г. и със съдействието на Център за съвременен танц Кайро.

Билети: 12|8 лв.


 21 ДЕКЕМВРИ /ЧЕТВЪРТЪК/

- На 21 декември (четвъртък) от 18:30 часа Аудио книги ще представи продукцията на единственото в България издателство на литература в аудиоформат.

- Книгата на Денис Бергкамп "Хладнокръвие и скорост" ще бъде представена в четвъртък (21 декември) от 20:30 часа.


22 ДЕКЕМВРИ /ПЕТЪК/

- Книгата "Върхове и хора" от Людмил Янков ще бъде представена на 22 декември от 18:30 часа в Литературен клуб "Перото".


 27 ДЕКЕМВРИ /СРЯДА/

АКО НЯМАХ ЛОШИ СЪНИЩА

27 и 29 декември | 19:30 часа | Театър Азарян

Още

Ако нямах лоши сънища

Ако нямах лоши сънища

Авторски спектакъл на Лилия Абаджиева по Уилям Шекспир
Участват: Александър Кадиев, Асен Данков, Васил Витанов, Васил Ряхов, Георги Кацарски, Моню Монев, Никола Додов
Сценография и костюми: Васил Абаджиев
Музикална картина: Лилия Абаджиева
Фотограф: Павел Червенков

Пълно вглъбяване на режисьора в Шекспировите текстове, ефектни декори и въздействащи актьори - с някои от които Лилия Абаджиева работи от години, а други дебютират в нейни спектакли. Това са само част от характеристиките на постановката, която ще може да видите на 27 и 29 декември от 19:30 часа в Театър Азарян, НДК.

В ролите се превъплъщават популярни лица от телевизионния екран като Александър Кадиев и Моню Монев, както и въздействащите актьори: Асен Данков, Васил Витанов, Васил Ряхов, Георги Кацарски и Никола Додов. Сценографията и костюмите са на Васил Абаджиев.


 28 ДЕКЕМВРИ 2017 /ЧЕТВЪРТЪК/

- Новогодишен оперетен бал на Музикален театър и балет "Арабеск" - 28 декември | 19:00 часа | Зала 1

Часове преди настъпването на Новата година солистите и хорът ще "вдигнат" прочутата Наздравица от оперетата "Прилепът" на Щраус

Новогодишен оперетен бал на Музикален театър и балет "Арабеск" на 28 декември в Зала 1 на НДК

Звездите на Музикалния театър ви канят на празничен концерт-спектакъл на 28-ми декември от 19 часа в зала 1 на НДК. След изключителния успех на Новогодишния оперетен бал миналия декември солистите, хорът, балетът и оркестърът на Музикалния театър подготвят празнична феерия от най-обичаните оперети на Щраус, Лехар, Калман и Офенбах.

Виенските валсове и маршове на Щраус и Лехар, огненият чардаш на Калман и жизнерадостният канкан на Офенбах ще звучат в изпълнение на балета и оркестъра на Музикалния театър под очарователната палка на маестра Любка Биаджони. Солистите на Музикалния театър ще изпълнят откъси от най-прочутите оперетни шедьоври "Царицата на чардаша", "Графиня Марица", "Веселата вдовица", "Цигански барон", "Прилепът".

В Новогодишния оперетен бал на 28-ми декември в НДК ще участва и детска балетна школа с фрагмент от балета "Лешникотрошачката" на Чайковски.


1 ЯНУАРИ 2018 /ПОНЕДЕЛНИК/

Още

"Духът на Европа“ е надсловът на празничния новогодишен концерт в НДК

"Духът на Европа“ е надсловът на празничния новогодишен концерт в НДК

Превърналият се в традиция Празничен новогодишен концерт с участието на Фестивален симфоничен оркестър очаква своите почитатели на 1 януари 2018 г. от 18:00 часа в зала 1 на НДК.

Предстоящото му издание ще представи "Духът на Европа" с произведения от европейски композитори от всички 28 държави-членки на ЕС. С този концерт НДК отбелязва началото на годината, в която България ще председателства Съвета на ЕС. За солист бе поканен един от най-обичаните, световно-признати български цигулари Светлин Русев - концертмайстор на престижния Оркестър на Романска Швейцария. Диригент ще бъде Маестро Емил Табаков, който тази година навършва 70 години.

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"Вкусът на Африка" завладява Столичната библиотека в концептуален концерт на 22 март

Фокусът на второто мултикултурно събитие от "Заслушай се" са новите светове, които разкриват книгите и музиката

"Полет отвътре": Български музиканти свирят в памет на Румен Тосков и Васил Пармаков

Събитието е на 23 март в Софийската градска художествена галерия

Радиосимфониците и Виви Василева заедно на Мартенски музикални дни на 20 март

В Доходното здание те ще изпълнят за първи път пред русенска публика "Оракул" - концерт за перскусии и оркестър от каталунския композитор Ориол Крушен

Актьори посвещават представление на 75-годишнината на своя колега Стефан Попов

На големия български актьор е посветено представлението "Задушница - една възможна импровизация" по Адам Мицкевич тази вечер, съобщават от театър - лаборатория "Алма алтер"

"American Art" на "Оборище" 5 София

Експозицията може да бъде разгледана в периода от 24 март 2023 г. до 15 април 2023 г. вкл., с вход свободен

Вижте изложбата на Mina Sawopo The Beggars - "Просяците"

От 25 март до 6 април 2023 в Cryptid Art Space