Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Уличният фестивал 6Fest гостува на Мега Мол София на 3 юни с цирк, музика, кокили и римски воини

ФЕСТИВАЛИ

Уличният фестивал 6Fest гостува на Мега Мол София на 3 юни с цирк, музика, кокили и римски воини

Събитието, посветено на детския празник, ще бъде на 3 юни (събота) от 11:00 ч. до 13:00 ч. на сцената на партерното ниво

Огнен спектакъл на Divinitas на Фестивал за улични изкуства 6Fest Пловдив 2021 (Снимка: Георги Сивилов)

Още

Фестивалът за улични изкуства 6Fest в Пловдив със събития на Бунарджика, Сахат тепе, Стария град, Капана

Фестивалът за улични изкуства 6Fest в Пловдив със събития на Бунарджика, Сахат тепе, Стария град, Капана

Фестивалът за улични изкуства 6Fest гостува в търговски център "Мега Мол" в София с детско издание. Събитието, посветено на детския празник, ще бъде на 3 юни (събота) от 11:00 ч. до 13:00 ч. на сцената на партерното ниво. Входът е свободен.

Програмата ще започне с "Вълшебният свят на Елфира Синсерус" - представление с кукли на конци (марионетки), което съчетава танци, комедийни етюди, преплетени с вълшебни приказни истории от феята Елфира и нейния магически елф.

Посетителите ще видят и два циркови моноспектакъла. Маг Бамбини ще покаже различни циркови умения като клоунада и сценична магия, жонглиране с бухалки, футболна топка, чадър, а на финала ще се качи на моносайкъл (високо колело на една гума).

6Fest

Анджей Сойка от Пътуващ театър "Скрин" ще влезе в ролята на Жонгльора - непохватник с много голямо сърце, който преминава през всякакви перипетии и изпитания, докато се подготвя за дългоочакваната среща с избраницата на сърцето му.

В паузите между спектаклите Димитър Бакърджиев с артистичен псевдоним Shorty Sax ще изпълнява популярни мелодии на саксофон.

Още

6Fest представя цял месец улични изкуства в Пловдив с две поредни фестивални издания

6Fest представя цял месец улични изкуства в Пловдив с две поредни фестивални издания

Паралелно с изпълненията на сцената посетителите на Мега мол ще бъдат посрещани на входа от артисти на кокили от Пътуващ театър "Скрин" и "Дивинитас". Римски воини от групата за исторически възстановки "Първи Италийски легион" ще демонстрират различни бойни техники и ще разказват за живота на древните римляни.

Това е третото гостуване на фестивала в Мега мол.

6Fest е първият у нас самостоятелен фестивал за улични изпълнителски изкуства като цирк, живи статуи, кокили, огнени изкуства. Появява се през 2017 г. като Международен фестивал за градски изкуства и щастие в Габрово.

В първите си две издания 6Fest се провежда паралелно с габровския Карнавал през май. Така, продължавайки карнавалната традиция на града, 6Fest за първи път в България прави фестивал, посветен на градската улична култура.

През 2019 г. 6Fest като фестивал за улични изкуства става част от официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата. От 2020 г. насам 6Fest се превърна и в разпознаваема част от Културния календар на Община Пловдив. През 2020 г. 6Fest направи за първи път у нас фестивално издание, посветено на огнените изкуства. През 2021 и 2022 г.

6Fest осъществи пътуващи фестивални издания в Троян и Ямбол, както и гостувания в Джебел и Мега Мол София. През септември 2022 г. в Пловдив 6Fest за първи път организира и тематично издание, в което известни певци и групи се превърнаха в улични музиканти. През юни в Пловдив предстои 13-ото издание на 6Fest, което ще представи улични моноспектакли.

Повече подробности за фестивалното събитие на 3 юни може да откриете във Facebook събитието "6Fest" в Мега Мол - Детско издание на Фестивал за улични изкуства ТУК

Още

Уличният фестивал 6Fest - с фиеста в пловдивския квартал "Капана"

Уличният фестивал 6Fest - с фиеста в пловдивския квартал "Капана"

Още

Фестивалът за улични изкуства 6Fest гостува в Троян с двудневна програма

Фестивалът за улични изкуства 6Fest гостува в Троян с двудневна програма

 

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Галерия "ЛИК" представя "Реалност и фантазия" от Божидар Димитров

Изложба - живопис от 4 октомври до 24 октомври 2023 г.

За първи път "Перфектни непознати" в България

Премиерата е на Театър "София", а датата и мястото са 6 октомври от 19 часа в Театър "Сълза и смях"

"В кадър" по БНТ е филмът "Спасени усмивки"

За спасеното детство и мечтите на четири деца – гледайте документалния филм този петък от 22:00 ч. по БНТ 1

"Истории с опашки" от Красимир Андонов

Можете да ги видите в галерия "Синтезис" от 28 септември до 11 ноември